Sæt ikke lighedstegn mellem hovedpine på grund af sygdom og stress

Jakarta - Hovedpine er en sygdom, som enhver må have oplevet. Denne tilstand kan udløses af forskellige tilstande, lige fra mindre sygdomme til alvorlige sygdomme. Ikke kun forårsaget af sygdom, hovedpine kan også udløses af livets pres. Symptomerne på hovedpine forårsaget af sygdom er dog normalt forskellige fra hovedpine forårsaget af stresstilstande.

Så hvad er forskellen mellem hovedpine forårsaget af sygdom og stress? Hvordan kan man se forskel? Dette er den fulde anmeldelse.

Læs også: Hvad mødre skal vide, når børn klager over hovedpine

Hovedpine på grund af visse sygdomme

Mange mindre sygdomme er ofte karakteriseret ved hovedpine, såsom forkølelse, influenza eller bihulebetændelse. Hovedpine kan også signalere en mere alvorlig sygdom, såsom blødning, infektion eller en tumor. Alvorlig sygdom er normalt ikke kun præget af hovedpine, men også andre, mere specifikke symptomer.

Hovedpine forårsaget af mild sygdom mærkes generelt i panden, kinder eller øjenbryn og er ledsaget af feber. Mens en hovedpine, der indikerer et mere alvorligt medicinsk problem, kan den karakteriseres af følgende symptomer:

  • Pludselig hovedpine, der føles som et slag mod hovedet;
  • Hovedpine med anfald;
  • vedvarende hovedpine efter et slag i hovedet;
  • Hovedpine ledsaget af forvirring eller tab af bevidsthed;
  • Hovedpine sammen med smerter i øjet eller øret;
  • Hovedpine, der forstyrrer rutinemæssige aktiviteter.

Hvis du oplever symptomerne på hovedpine ovenfor, skal du straks gå til det nærmeste hospital for at finde ud af den præcise årsag, ja. Du skal ikke bare ignorere det, for det kan være, at din hovedpine er et symptom på en alvorlig sygdom, der kræver øjeblikkelig behandling.

Læs også: Langvarig hovedpine, er det farligt?

Hovedpine på grund af stress

Stress er en almindelig årsag til spændingshovedpine og migræne. Spændingshovedpine er karakteriseret ved smerter af mild til moderat intensitet. Selve smerten opstår i fronten, toppen eller siden af ​​hovedet. Spændingshovedpine opstår generelt om eftermiddagen eller aftenen, hvilket gør det vanskeligt for patienterne at hvile.

Migræne er karakteriseret ved en dunkende hovedpine på den ene side af hovedet, ledsaget af kvalme, opkastning og følsomhed over for lys eller lyd. Stress kan også udløse andre typer hovedpine eller endda gøre eksisterende hovedpine værre. Her er nogle trin til at håndtere hovedpine på grund af stress:

  • Udfør afspændingsteknikker;
  • Få tid til sjove aktiviteter;
  • Træning;
  • Indtagelse af sund og afbalanceret nærende mad;
  • Ferie med familien;
  • Leg med kæledyr.

Læs også: Kan paracetamol tages af gravide kvinder med hovedpine?

Selvom stresshovedpine har en tendens til at være ret mild, bør du ikke ignorere dem. Når hovedpinen er tilbage, og den oplevede stress ikke aftager, kan den udvikle visse sygdomme. Så sørg for at håndtere stress godt og komme over enhver hovedpine med det samme, selvom de føles lette. Hvis hovedpinen ikke bliver bedre, bedes du drøfte det med lægen på appen , Ja.

Reference:
Harvard Health Publishing. Hentet 2021. Hvilken type hovedpine har du?.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hovedpine: Reducer stress for at forhindre smerten.
WHO. Tilgået i 2021. Hovedpinelidelser.