Diabetes og gigt skal begge regulere kosten

, Jakarta - Når folk bliver ældre, er det ubestrideligt, at nogle sygdomme let vil komme. Normalt er disse sygdomme ophobning af en dårlig kost, selvom andre livsstile også kan påvirke dem. Sygdomme, der menes at opstå på grund af dårlig kost, er diabetes og gigt. Hvis diabetes opstår på grund af at spise for mange kulhydrater og sukker, opstår gigt på grund af at spise for mange fødevarer, der har purinforbindelser.

Derfor, hvis du har diabetes og/eller gigt, er en måde, du kan tage for at kontrollere symptomerne, gennem kosten. Vil du vide, hvilken slags kost der er god til disse to sygdomme? Her er anmeldelsen!

Læs også: Pas på 9 symptomer på diabetes, der angriber kroppen

Sund kost til diabetikere

En sund kost for mennesker med diabetes betyder at spise de sundeste fødevarer med måde og holde sig til regelmæssige måltider. Nøgleelementet er forbruget af frugt, grøntsager og fuldkorn. Udover at være god for mennesker med diabetes, er denne diæt også en af ​​de sundeste spisemønstre for alle mennesker.

Dette program hjælper dig med at kontrollere blodsukkeret (glukose), regulere vægten og kontrollere risikofaktorer for hjertesygdomme, såsom højt blodtryk og højt blodfedt. Dette skyldes, at hvis du spiser ekstra kalorier og fedt, vil din krop skabe en unødvendig stigning i blodsukkeret. Hvis blodsukkeret ikke opretholdes, kan dette føre til alvorlige problemer, såsom høje blodsukkerniveauer (hyperglykæmi), som, hvis de er vedvarende, kan føre til langsigtede komplikationer, såsom nerve-, nyre- og hjerteskader.

Diabetesdiæten er baseret på at spise tre måltider om dagen på faste tidspunkter. Dette vil hjælpe din krop med at bruge den insulin, din krop producerer eller gennem medicin bedre.

De anbefalede fødevarer omfatter sunde kulhydrater såsom frugt, grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter, såsom bønner og ærter, fedtfattige mejeriprodukter, såsom mælk og ost. Du skal også spise fødevarer rig på fibre, hjertesund fisk, sunde fedtstoffer såsom avocadoer, nødder, rapsolie.

Læs også : Dette er grunden til, at diabetes er en livslang sygdom

Sund kost til mennesker med gigt

Gigt er en smertefuld form for gigt, der opstår, når for meget urinsyre opbygges og danner krystaller i leddene. Kroppen laver urinsyre efter at have nedbrudt stoffer kaldet puriner, som findes i mange fødevarer.

En af de ting, der kan hjælpe dig med at håndtere gigt, er at reducere mængden af ​​puriner, du spiser. Husk på, at mens det du spiser kan påvirke, hvor meget urinsyre kroppen producerer, er effekten lille i forhold til medicin.

Fødevarer, du skal undgå, hvis du har gigt omfatter:

  • Spiritus (såsom vodka og whisky).
  • Rødt kød, lam og svinekød.
  • Indmadskød, såsom lever, nyre og kirtelkød, såsom thymus eller bugspytkirtel.
  • Fisk og skaldyr, især skaldyr såsom rejer, hummer, ansjoser og sardiner.
  • Højfruktoseprodukter såsom sodavand og nogle juicer, korn, is, slik og fastfood.

Mens de bedste fødevarer til mennesker med gigt omfatter:

Fedtfattige og ikke-mejeriprodukter, såsom yoghurt og skummetmælk.

  • Frisk frugt og grøntsager.
  • Nødder, jordnøddesmør og frø.
  • Fedtstoffer og olier.
  • Kartofler, ris, brød og pasta.
  • Æg (efter smag).
  • Kød såsom fisk, kylling og rødt kød er fint i moderation (ca. 4 til 6 ounces om dagen).
  • Grøntsager, for grøntsager har du måske fået information om, at spinat og asparges er på den høje purinliste, men forskning viser, at disse grøntsager ikke øger risikoen for gigtangreb.

Læs også: Ofte ignoreret, dette er hovedårsagen til gigt

Ud over en sund kost kan du også bede lægen om sunde levetips, som mennesker med gigt og diabetes skal gøre . Din læge vil give dig alle de råd, du har brug for vedrørende dette. Tage smartphone -mu nu og nyd bekvemmeligheden ved kun at tale med en læge kl !

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. De 16 bedste fødevarer til at kontrollere diabetes.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Diabetesdiæt: Lav din sunde kostplan.
WebMD. Tilgået 2020. Gigtdiæt: fødevarer, der skal spises og dem, der skal undgås.