Skal vide, forskellen mellem kræft og tumor

Jakarta – Fordi de begge forårsager klumper på kroppen, sætter mange mennesker ofte lighedstegn mellem kræft og tumorer. Faktisk er de to medicinske tilstande ikke ens. Så hvad er forskellen mellem kræft og tumorer?

Lignende, men anderledes

Eksperter siger, at ikke alle tumorer er kræft, og omvendt. Betyder, at der er en tumor i form af kræft dong ? Før du diskuterer dette, skal du først sætte dig ind i tumorer. Denne medicinske tilstand er en unormal vækst af celler i visse kropsdele. Derudover er en tumor også en hævelsestilstand forårsaget af betændelse eller betændelse.

Tja, selve tumoren er delt i to baseret på dens vækst, nemlig ondartede tumorer og godartede tumorer. Hvad er forskellen? Når den unormale cellevækst kun sker i visse dele af kroppen, aka ikke spredes, så er det en godartet tumor. I mellemtiden, hvis de unormale celler spredes til andre dele af kroppen, kan det kaldes en ondartet tumor eller kræft. Så kort sagt er kræft en ondartet tumor.

Nå, hvad du behøver at vide, når en person bliver ældre, vil de akkumulere forskellige mutationer i deres DNA. Det betyder, at forekomsten af ​​tumorer vil stige med alderen. Eksperter siger, at når en, der er ret gammel, har en tumor, er det højst sandsynligt en ondartet tumor.

Ikke alle klumper er kræft

Hvis der er en klump på din krop, for eksempel i brystområdet, så skynd dig ikke at tolke, at det er kræft. Årsagen, ifølge data fra eksperter, kun 15 procent af klumper, der kan udvikle sig til kræft. Ifølge eksperter fra Indonesian Oncology Association kan en knude i brystet ud over kræft være en godartet tumor. Nå, selvom godartede tumorer ikke er så farlige som kræft, fordi de ikke forårsager organsvigt, skal de stadig holdes øje med.

Der er en grundlæggende forskel mellem disse to forhold. Eksperter siger, at kræft vokser hurtigere end tumorer. For eksempel kan kræftceller på 8-200 dage dele sig meget hurtigt. Mens godartede tumorer ikke er sådan, har deres vækst en tendens til at være langsommere.

Læs også : Tegn på brystkræft hos mænd

Derudover kan forskellen også mærkes, når man rører ved den del af kroppen, der har en klump. Kræftklumper vil føles solide og hårde, når de palperes, det føles som at røre ved knogler. Mens tumoren er en anden historie. Tumorklumper, når de trykkes, kan skifte, i modsætning til stiv kræft. Årsagen er, at kræftceller generelt infiltrerer (infiltrerer) det omgivende væv, så det er svært at bevæge sig.

Eksperter siger, at kræftklumper også kan forårsage ændringer i det berørte område. For eksempel på brystet. Kræftklumper, der udvikler sig yderligere, kan forårsage ændringer i brystets overflade. For eksempel trækkes brystvorten indad.

Der er ligheder

Ud over at begge forårsager klumper i visse kropsdele, har kræft og tumorer også forskellige ligheder. Nå, her er forklaringen:

1. Begge kan få tilbagefald i fremtiden. Hvis behandlingen af ​​kræft og tumorer ikke udføres korrekt (der er stadig unormale celler tilbage), så er det muligt, at begge kan dukke op igen.

2. Det er lige så farligt. Selvom kræft faktisk er mere farligt, men undervurder aldrig godartede tumorer. fordi godartede tumorer i nogle tilfælde kan være meget farlige. For eksempel en hjernesvulst, der kan ødelægge hjernens struktur langsomt.

3. Kan begge vokse sig ret store. Både kræft og godartede tumorer, begge kan vokse til en meget stor størrelse.

Læs også: Kend 8 årsager til brystsmerter bortset fra kræft

Du kan også diskutere børns seksualundervisning med læger gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!