Det er de ændringer, der sker med Miss V i overgangsalderen

, Jakarta – Overgangsalderen er en tilstand, hvor en kvinde ikke har oplevet menstruation naturligt. Normalt vil overgangsalderen opleves af en kvinde, der er gået ind i alderen 45-55 år. Stop ikke pludseligt, et par måneder i overgangsalderen vil normalt dukke nogle tegn kendt som perimenopause.

Læs også : Skal perimenopause undersøges af en læge?

Forskellige ændringer vil blive oplevet af kvinder før overgangsalderen, lige fra ændringer i humør, seksuel lyst, psykologiske til fysiske ændringer. Hedeture eller at føle sig varmere er et almindeligt tegn, der opleves af en person, der oplever perimenopause. I overgangsalderen gennemgår selv Miss V også forandringer.

Her er nogle ændringer, der opstår i Miss V, når kvinder oplever overgangsalderen:

1. Mere tør og kløende

Når man ikke er kommet i overgangsalderen, har hormonet østrogen en funktion til at smøre væggene i skeden, så luftfugtigheden holdes. Men når man går ind i overgangsalderen, vil faldet i hormonet østrogen få Miss V til at føle sig mere tør og kløende. Denne tilstand er også kendt som vaginal atrofi, som kan forårsage udtynding af væggene, hvilket kan udløse en brændende fornemmelse i skeden. Hvis disse ændringer er generende nok, kan du bruge en applikation og spørg din læge direkte om at reducere ubehagelige symptomer, når du kommer i overgangsalderen.

2. Blødning under samleje

Udtynding af skedevæggene i overgangsalderen kan forårsage, at der kommer blod efter sex. Denne tilstand bør dog ikke få dig til at undgå seksuelle aktiviteter. Ifølge en læge i Charlotte, North Carolina, Monique May, vil hyppigere samleje med penetration af Miss V øge blodgennemstrømningen og fugten i området.

Læs også: Overgangsalderen, det er 5 ting du skal vide

3. Ændringer af størrelsen på Miss V

Overgangsalderen kan øge risikoen for ændringer i Miss V. For at bevare formen og størrelsen af ​​Miss V er der intet galt i at have sex regelmæssigt, så det muskelvæv, der danner det, ikke krymper, hvilket resulterer i ændringer i udseende og størrelse. Når samleje føles ubehageligt eller tørt på grund af en mere tør Miss V, kan du bruge en Miss V fugtighedscreme eller et vandbaseret glidecreme.

4. Mere sårbar over for urinvejsinfektioner

Kvinder, der er kommet i overgangsalderen, bliver mere modtagelige for urinvejsinfektioner. Dette skyldes faldet i hormonet østrogen og udtynding af væggene i skeden.Denne tilstand vil påvirke slimhinden i urinvejene, hvilket øger risikoen for infektion i skeden og urinvejene.

Der er flere tegn på en UVI at være opmærksom på, såsom smerter ved vandladning, øget vandladningshyppighed, en meget stærk lugt af urin og besvær med at holde vandladningen. Besøg straks det nærmeste hospital for at foretage en undersøgelse og finde årsagen til de helbredsproblemer, du oplever.

5. Ændring i Miss V's Duft

Når de kommer i overgangsalderen, oplever mange kvinder udflåd fra skeden til en ændring i lugten af ​​skeden. Dette skyldes ændringer i vaginas pH, som bliver mindre sur på grund af et fald i hormonet østrogen i kroppen.

Læs også: 5 ting, kvinder skal være opmærksomme på om overgangsalderen

Det er nogle af de ændringer, der kan forekomme i Miss V, når kvinder kommer i overgangsalderen. Der er ingen specifik behandling for overgangsalderen, men der er ting, du kan gøre for at lindre symptomer, såsom at begrænse krydret mad, alkoholholdige drikkevarer og koffein. Derudover kan du også lave let træning, såsom yoga eller meditation for at reducere påvirkningen af ​​psykologiske forandringer, så mental sundhed forbliver optimal.

Reference:
Forebyggelse. Tilgået 2020. 6 måder, hvorpå din vagina ændrer sig under overgangsalderen.
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. 5 ændringer, der sker i din vagina under overgangsalderen.