Drik regelmæssigt sojamælk, disse er fordelene for sundheden

, Jakarta – Sojamælk er ofte et alternativt valg for en, der er laktoseintolerant over for komælk. Folk, der henvender sig til vegetarer, vælger også sojamælk som et kosttilskud. Selvom det kommer fra korn, er indholdet af sojamælk ikke mindre godt end komælk, du ved!

Ikke nok med det, så er sojamælk klassificeret som at have en længere holdbarhed end andre typer mælk. Hvis du er interesseret i regelmæssigt at drikke sojamælk, er her et utal af sundhedsmæssige fordele, som du kan få:

Læs også: Laktoseintolerance hos babyer, hvad skal mødre gøre?

1. Sænker kolesterol

Indholdet af isoflavoner i sojamælk kan reducere kolesterolniveauet i blodet, især LDL (dårligt) kolesterol. I forskning, der er blevet publiceret i National Library of Medicine, Forskere fandt ud af, at sojaprodukter kan reducere LDL (dårligt) kolesterol og det totale kolesterol, mens de øger HDL (gode) kolesterol. Denne stigning var større hos personer med høje niveauer af højt kolesteroltal.

2. Reducer overgangsalderens symptomer

Lancering fra sundhedslinje, Isoflavoner indeholdt i sojamælk er fytoøstrogener. Det vil sige, at denne forbindelse minder meget om hormonet østrogen i kroppen. Faldet i østrogenniveauet under overgangsalderen kan forårsage forskellige symptomer, hvoraf en er: hedeture . Fordi isoflavonerne i soja fungerer som naturlige østrogener, kan indtagelse af sojamælk hjælpe med at reducere disse overgangsalderens symptomer.

Forskning offentliggjort i National Library of Medicine , kan sojaisoflavontilskud øge østradiol (østrogen) niveauer hos postmenopausale kvinder med 14 %. I en anden undersøgelse oplevede kvinder, der i gennemsnit indtog 54 mg sojaisoflavoner om dagen i 12 uger, 20,6 % mindre hedeture.

Læs også: 7 typer mælk du skal kende og deres fordele

3. Forhindrer knogletab

Calciumindholdet i komælk forventes ofte at være effektivt til at forebygge osteoporose eller knogletab. Selvom det er lavet af korn, viser det sig, at sojamælk også har disse fordele, du ved. Sojamælk anses for at kunne forebygge risikoen for osteoporose hos postmenopausale kvinder. Kvinder, der når overgangsalderen, er som bekendt meget modtagelige for osteoporose. Nå, indholdet af isoflavoner i sojabønner er det, der tjener til at forhindre denne tilstand.

4. Forebygger kræft

Isoflavoner i sojamælk menes også at være i stand til at forhindre opståen af ​​kræft, især risikoen for prostatakræft, som er tilbøjelig til at opleves af mænd. Derudover kan brystkræft udløst af øgede niveauer af østrogen også forebygges ved regelmæssigt at indtage sojamælk.

5. Glat fordøjelse

Sojamælk indeholder masser af protein, fedt og kulhydrater, som er godt for fordøjelsen. Igen fungerer isoflavonerne i sojamælk også til at øge tarmabsorptionen, så fordøjelsen bliver glattere.

Læs også: Bedste ko- eller sojamælk til voksne?

Har du andre spørgsmål til fordelene ved soja, kan du stille et dybere spørgsmål hos en ernæringsekspert via . Gennem denne applikation kan du kontakte en ernæringsekspert når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. 4 solide fordele ved sojamælk - og 2 ulemper at overveje.
Healthline. Hentet 2020. Er soja godt eller dårligt for dit helbred?.
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Alt om sojamælk: ernæring, fordele, risici, og hvordan det kan sammenlignes med anden mælk.