6 tegn på pubertet hos drenge

Jakarta - At tale om puberteten betyder det samme som at tale om ændringer i dit barns krop, når de er teenagere eller voksne. Spørgsmålet er, ved du allerede, hvilke tegn der vil dukke op, når dit barn går gennem puberteten?

At kende tegn på pubertet hos børn er ret vigtigt. Målet er at finde ud af, om puberteten er normal eller ej. Mor kan se fra tiden og de tegn, der viser sig.

For piger finder puberteten generelt sted i alderen 8-13 år, mens den hos drenge varierer fra 9-15 år. Det, der skal understreges, er der også nogle børn, der oplever puberteten over den alder.

Husk, puberteten er noget, der skal ske i en normal krop. Alle oplever disse ændringer, uanset køn eller andre faktorer.

Nå, denne gang vil vi diskutere yderligere om tegn på pubertet hos teenagedrenge. Hvilken slags ændringer vil der ske med ham? Her er den fulde anmeldelse:

Læs også: Når man går ind i puberteten, skal forældre kende 5 tegn på depression hos teenagere

Fra våde drømme til akne

Når en dreng går ind i pubertetsfasen, vil en dreng generelt opleve forskellige ændringer i kropsforholdene. Nå, her er nogle tegn på pubertet hos teenagedrenge.

1. Våd drøm

Våde drømme er et meget almindeligt tegn på pubertet hos drenge. Våde drømme er i sig selv udløsninger, der opstår, når en person gør op. Hvorfor? Denne tilstand opstår på grund af øgede niveauer af hormonet testosteron i kroppen. Men efterhånden som børn bliver ældre, vil intensiteten af ​​våde drømme gradvist falde.

2. Glat kønsbehåring og armhulehår

Et andet tegn på pubertet hos drenge er væksten af ​​hår i armhulen og skambenet. Faktisk opleves denne tilstand ikke kun af teenagedrenge. Fordi, væksten af ​​fint hår opleves også af teenagepiger.

3. Muskelvækst

Når pubertetstegn hos unge piger er præget af en større mængde fedtmasse, mens det hos drenge er præget af stigende muskelmasse. Derudover er formen på deres bryst generelt også forstørret og rettet som en voksen mand.

Læs også: Ind i en alder af 40, oplever mænd anden pubertet?

4. Stemmeændring

Man kan sige, at stemmeændringer er det mest åbenlyse tegn på pubertet hos drenge. Her vil de opleve en ændring i lyden, blive tungere. Mange mennesker kalder det en "knækket" lyd.

Denne stemmeændring vil finde sted, når barnet er 11-15 år. Lyden vil fortsætte med at udvikle sig over flere måneder, indtil den er perfekt. Generelt varer denne stemmeændring et tegn, de er opmærksomme på.

5. Penis- og testikelforandringer

Den pågældende ændring er forstørret. Disse ændringer kan dog forekomme på forskellige tidspunkter hos hver teenagedreng. Nogle oplever det, når de er 9 år, nogle oplever det over den alder. Denne tilstand er stadig ret normal. Fordi hver teenagedreng kan opleve forskellige fysiske ændringer, herunder størrelsen af ​​penis og testikler.

6. Acne

Selvom ikke alle teenagedrenge oplever denne tilstand, kan acne også være et tegn på pubertet hos drenge. Her kan mødre minde dem om at sørge for at vaske deres ansigter regelmæssigt og spise sund mad.

Nå, hvis du ser en særhed i de fysiske forandringer hos et barn, der går gennem puberteten, så prøv at spørge lægen. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktionerne Chat og Voice/Video Call kan du chatte med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Familielæge. Hentet 2019. For forældre: Hvad kan du forvente, når dit barn går gennem puberteten.
Medline Plus. Hentet 2019. National Institutes of Health, U.S. National Library of Medicine. pubertet.
NIH - Tilgået 2019. Hvad er symptomerne på pubertet, tidlig pubertet og forsinket pubertet?