Stive muskler kan være et symptom på fibromyalgi

Jakarta – Alt, hvad der sker i kroppen, bearbejdes af hjernen, inklusive smerte. Men hos mennesker med fibromyalgi forstyrres denne proces. Til sidst opstår forskellige symptomer, såsom muskelstivhed, knogle- og muskelsmerter, ledsaget af træthed, døsighed og humørsvingninger.

Symptomer på fibromyalgi opstår generelt, efter at en person har oplevet fysiske traumer, lige er blevet opereret, har en infektion eller er psykisk stresset. Men faktisk kan denne tilstand være forårsaget af mange komplekse ting, som er svære at forklare, selv uden nogen betingelser eller triggere.

Læs også: Kan ikke heles, fibromyalgi får folk til at føle smerte over hele kroppen

Symptomer på fibromyalgi at kende

Symptomer på fibromyalgi, som omfatter muskelsmerter og stivhed, forveksles med en anden tilstand eller sygdom. Som følge heraf bliver diagnosen vanskelig. Faktisk er det meget vigtigt at genkende symptomerne og straks konsultere en læge, så symptomerne på fibromyalgi ikke udvikler sig til kroniske og forstyrrer den syges komfort i deres aktiviteter.

Symptomer på fibromyalgi kan også forbedres eller forværres alene på grund af forskellige faktorer. For eksempel stress, vejrændringer eller overdreven fysisk aktivitet. Så hvad er symptomerne på fibromyalgi, der skal genkendes? Her er nogle af dem:

1. Knogle- og muskelsmerter, der breder sig i hele kroppen

Mayo Clinic Det mest typiske symptom på fibromyalgi er smerter i knogler og muskler, der føles spredt i hele kroppen. Som regel mærkes smerterne dog mere i visse dele af kroppen, såsom ryg og nakke. Smerten, som personer med fibromyalgi føler, varer normalt kontinuerligt, ledsaget af en brændende eller stikkende fornemmelse.

Læs også: Bliv bekendt med Fibromyalgi, Lady Gagas sygdom

2. Muskler føles stive

Som tidligere nævnt omfatter symptomerne på fibromyalgi også stivhed i musklerne. Denne stivhed bliver normalt værre, når du forbliver i samme stilling for længe, ​​såsom siddende eller liggende. Derfor oplever personer med fibromyalgi ofte muskelstivhed, når de vågner om morgenen.

3. Øget følsomhed

Bare en lille berøring vil bestemt ikke få dig til at føle smerte, vel? Men hos mennesker med fibromyalgi kan den mindste berøring forårsage smerte. Denne tilstand kaldes hyperalgesi eller allodyni. Denne følsomhed øges også i andre ting, såsom udsættelse for røg, visse fødevarer eller stærkt lys.

4. Kroppen føles træt

Mennesker med fibromyalgi føler sig ofte meget trætte, selvom de ikke laver anstrengende fysiske aktiviteter. Følelsen af ​​træthed ligner de symptomer, du føler, når du har influenza.

Derudover er personer med fibromyalgi også normalt sjældent i stand til at få kvalitetssøvn. Det gør, at han ofte vågner op fra søvnen med en kropstilstand, der stadig er meget træt, selvom han har fået nok søvn.

Læs også: Muskelsmerter, polymyalgi Gigt eller fibromyalgi? Dette er forskellen!

5. Hovedpine

Ud over disse forskellige symptomer kan fibromyalgi også forårsage hovedpine, der spænder fra mild til svær. Symptomer på denne hovedpine er også nogle gange ledsaget af kvalme og opkastning.

6. Kognitiv lidelse

Fordi det er relateret til hjernen, kan fibromyalgi også forårsage kognitiv svækkelse. I dette tilfælde påvirker det, hvordan du tænker og absorberer information. Mennesker med fibromyalgi kan have svært ved at huske, lære nye ting, koncentrere sig, fokusere og kommunikere.

Dette er nogle af symptomerne på fibromyalgi. Hvis du oplever det, så skynd dig Hent Ansøgning at tale med lægen igennem snak , eller få en tid hos en læge på sygehuset , så du kan komme til en undersøgelse. Jo hurtigere fibromyalgi diagnosticeres, jo hurtigere kan behandlingen påbegyndes.

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Fibromyalgi.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Fibromyalgi.
WebMD. Hentet i 2020. Hvad er fibromyalgi?