Hvorfor er blodkræft svært at helbrede?

"Blodkræft er faktisk en af ​​de sværeste sygdomme at helbrede. Det skyldes, at de fleste af patienterne ikke er i stand til at finde en passende donor til dem, mens tilstanden forværres dag for dag. Derfor, hvis et familiemedlem har blodkræft , , så har du også en høj risiko."

, Jakarta - Blodkræft er en af ​​de mest dødelige former for kræft. Fordi disse kræftceller vil påvirke blodceller, hvis funktioner er så mange for kroppen. De fleste af disse kræftformer starter i knoglemarven, hvor blodceller produceres.

På trods af at de blev behandlet intensivt, kunne nogle mennesker med blodkræft ikke reddes, for eksempel afdøde fru Ani Yudhoyono, den tidligere førstedame i Republikken Indonesien. Der er flere grunde til, at blodkræft er svær at helbrede, lige fra celletransplantationsfejl og andre ting. Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: Forebyg hoaxes, genkend 5 fakta om blodkræft leukæmi

Årsager til, at blodkræft er svært at overvinde

I processen med at behandle blodkræft er stamcelletransplantation en obligatorisk del af behandlingen for mennesker med kræft. Disse donorstamceller giver anledning til et nyt immunsystem, der potentielt kan se kræftceller som en trussel og derefter fremme processen med at udrydde kræftceller.

Desværre har de fleste mennesker med blodkræft, som har behov for en transplantation, ikke en passende donor, heller ikke i deres egen familie. Endelig kan de syge som et alternativ kun være afhængige af visse programmer, såsom National Marrow Donor Program.

Desværre er et nationalt donorprogram som dette heller ikke et lovende skridt, på grund af de omkring 11 millioner donorer, der er inkluderet i det nationale program, og det er registreret, at seks ud af 10 patienter ikke kan finde et genetisk match. Chancen for et match mellem patient og donor er relativt lav. Så mange patienter, hvis tilstand bliver værre og ikke bliver reddet, fordi de ikke har fundet en passende donor til dem.

For donorer udvælges i gennemsnit én ud af 500 ansøgere til at donere deres stamceller på en af ​​to måder. Den første måde er ved at donere perifere blodstamceller gennem en ikke-kirurgisk ambulant procedure. I denne proces vil stamceller blive opsamlet over en periode på seks timer gennem perifert blod.

Mens den anden måde er at donere knoglemarv med et kirurgisk indgreb i 1 til 2 timer. Denne mekanisme udføres under anæstesi, hvor marvceller opsamles fra bækkenknoglerne ved hjælp af en sprøjte.

Læs også: Næseblod kan være et tegn på blodkræft?

Så hvad forårsager blodkræft?

Blodkræft kan opstå på grund af ukontrolleret vækst af blodceller. Normalt følger blodceller i kroppen en regelmæssig vej med vækst, deling og død. Kræftceller i blodet dør dog ikke automatisk. Ikke kun det, unormale blodkræftceller kan spredes til andre områder, undertrykke normale blodceller og hæmme deres funktion.

Indtil nu har eksperter ikke fundet den nøjagtige årsag til blodkræft. Eksperter har mistanke om, at DNA-ændringer kan gøre sunde blodlegemer til kræft. Denne kræftsygdom har også en genetisk disposition. Så hvis din nærmeste familie, såsom forældre, søskende, bedsteforældre eller bedsteforældre har en historie med denne sygdom, så har du en høj risiko for at opleve den.

Hvis et medlem af din familie har kræft i blodet, bør du søge læge for at finde ud af, hvor stor din risiko er. Du kan lave en undersøgelse på det nærmeste sygehus og bestille tid på forhånd kl for at være mere praktisk. Under undersøgelsen kan du spørge lægen, hvilke symptomer du skal være opmærksom på, og hvilke forebyggende skridt der kan tages i fremtiden.

Læs også: Disse 6 fakta om blodkræft

Hvad er de faktorer, der øger risikoen for at udvikle blodkræft?

Ikke kun det, der er også andre faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle blodkræft, herunder:

  • Mandligt køn.
  • Over 55 år.
  • Har en forstyrrelse i immunsystemet, såsom HIV/AIDS.
  • Tager immunsuppressive lægemidler.
  • Infektion med Epstein-Barr-virus eller pylori.
  • Eksponering for kemiske forbindelser, såsom pesticider.
  • Har en rygevane.
Reference:
American Society of Hematology. Hentet 2021. Blodkræft.
Blod Klog. Hentet 2021. Hvordan behandles blodkræft?