Negle kan komme af, hvis der er blødninger på grund af indgroede tånegle

Jakarta - Har du nogensinde oplevet indgroede tånegle? Hvis ja, ved du hvor meget det gør ondt. Denne tilstand kan skyldes flere ting, såsom at negle vokser ind i huden, klipper neglene for korte, eller man har sko på, der er smalle og får neglene til at trykke indad, så de med tiden bliver indgroede.

Så er det rigtigt, at negle kan komme af, hvis der er blødninger på grund af en indgroet tånegl? I nogle sjældne tilfælde kan denne tilstand forekomme. Derudover kan indgroede tånegle også forårsage andre alvorlige komplikationer. Her er den fulde forklaring.

Læs også: 6 måder at overvinde indgroede tånegle

Farer ved indgroede tånegle, hvis de ikke behandles

Hvis den ikke behandles, kan infektionen forårsaget af en indgroet tånegl spredes til knoglerne i tæerne. Denne infektion kan også forårsage sår på benene eller åbne sår og tab af blodgennemstrømning til det inficerede område. Hvis tilstanden fortsætter, er det ikke umuligt, at vævsnedbrydning og død opstår.

Infektioner på grund af indgroede tånegle kan også blive mere alvorlige, hvis du har diabetes. Selv små snit, skrammer eller indgroede negle kan hurtigt blive inficeret på grund af manglende blodgennemstrømning og nervefølsomhed.

Hvis du har en genetisk disposition for indgroede tånegle, kan indgroede tånegle komme igen. I dette tilfælde kan din læge anbefale en delvis eller fuld matrixektomi for at fjerne tåneglen, der forårsager kronisk smerte.

Hvad er årsagen?

Indgroet tånegl er en helbredstilstand karakteriseret ved hævelse, rødme og smerte ved fingerspidserne som følge af neglevækst, der vokser ind i huden og derved skader huden.

Derudover kan neglen, der fortsætter med at vokse, forårsage blødninger i tåneglen. Denne tilstand opleves normalt af storetåen, især hos mennesker, der har tykke og buede negle.

Læs også: Ikke bare ubetydelige, disse 5 fakta om negle, du behøver at vide

Irriterende symptomer

Et almindeligt symptom, der kan ses, hvis en person har denne tilstand, er et søm, der vokser ind i huden. Derudover kan andre almindelige symptomer omfatte:

  • Betændelse i huden ved spidserne af tæerne.
  • Udflådet er gulligt eller hvidt.
  • Der er en ophobning af væske i tæerne.
  • Smerter i den indgroede tånegl ved tryk.
  • Blødning opstår i den indgroede tånegl.
  • Tæernes hud har overvækst.

Nå, hvis du oplever symptomerne ovenfor, bør du straks tage dig af eller behandle dine negle. Fordi den tilstand, der ikke kontrolleres, kan føre til infektion i tæerne og udledning af pus og blod. Denne tilstand kan også få dine tånegle til at falde af, du ved.

Hjemmebehandling for indgroede tånegl

Nogle hjemmemedicin, som du kan bruge til at minimere smerten ved indgroede tånegle, omfatter:

  • Læg fødderne i blød i saltvand i 15 minutter. Du kan gøre dette 3-4 gange om dagen.
  • Tag smertestillende medicin, såsom ibuprofen eller paracetamol.
  • Hold dine fødder rene. Prøv at holde dine fødder tørre, når du laver aktiviteter.
  • Dæk den indgroede finger med et gazebind.
  • Påfør en antibiotisk salve for at reducere risikoen for infektion.

Læs også: Lad ikke indgroede tånegle, hvis du ikke ønsker operation

Du kan udføre ovenstående trin, hvis neglen, der vokser ind i huden, ikke er inficeret. Indgroede tånegle, der efterlades inficerede, kan blive et problem og føre til alvorlige komplikationer, såsom knogleproblemer. Af denne grund er det tilrådeligt straks at tale med din læge, hvis du finder symptomer på en indgroet tånegl.

Det er en lille diskussion om cantengan. Hvis du oplever denne tilstand ret ofte, skal du bruge appen at bestille tid hos en læge på hospitalet. Udfør undersøgelsen og behandlingen anbefalet af lægen, i henhold til de oplevede forhold.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Indgroede tånegle: Hvorfor sker de?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Indgroede tånegle.
WebMD. Tilgået i 2021. Indgroet negl.