Kan farveblindhed helbredes?

, Jakarta - Har du nogensinde hørt om farveblindhed? Eller er du måske en af ​​dem, der har oplevet det? Farveblindhed er en tilstand, der reducerer kvaliteten af ​​farvesyn. Folk, der er farveblinde, har normalt en tendens til at have svært ved at se rød, grøn, blå eller en blanding af disse farver.

Hvis normale mennesker kan se hundredvis af farver, kan farveblinde kun se nogle få farvenuancer. Farveblindhed har også forskellige typer. Nogle kan ikke kende forskel på grøn og rød, men kan let genkende gul og blå. Mens nogle andre måske er i stand til at tilpasse sig den farveblindhed, de oplever, og ikke indser, at de er farveblinde, før de gennemgår en øjensynstest.

Årsager til menneskers farveblindhed

Farveblindhed bæres normalt af nogen fra fødslen. Der er forskellige årsager til dette, her er nogle af dem:

1. Genetik

De fleste tilfælde af farveblindhed er forårsaget af genetiske faktorer eller arvet fra forældre. En far, der er farveblind, får ikke et farveblindt barn, medmindre hans partner er farveblind. Dette skyldes, at kvindelige gener er mere involveret i at bære gener, der forårsager farveblindhed hos børn, end mænd.

2. Sygdom

Ikke kun gener, farveblindhed oplevet af en person kan også være forårsaget af sygdom. Nogle af de sygdomme, der har potentiale til at forårsage denne tilstand, er Parkinsons sygdom, Alzheimers sygdom, glaukom, leukæmi, diabetes og seglcelleanæmi.

3. Alder

Med alderen vil evnen til at se inklusive farve også gradvist falde. Farveblindhed forårsaget af aldring er naturlig, naturlig og kan ske for alle.

4. Bivirkninger af visse lægemidler

Nogle typer lægemidler, såsom phenytoin, digoxin, chloroquin og sildenafil, har potentialet til at gøre folk, der tager dem, farveblinde. I dette tilfælde vil synet normalt vende tilbage til det normale, når personen holder op med at tage stoffet.

Kan det helbredes?

Indtil nu er der ingen behandling eller medicinsk procedure, der fuldstændig kan helbrede farveblindhed. Selvom en gruppe forskere for nylig har designet en genterapi, som er bevist at kunne helbrede farveblindhed hos aber, som ikke kan skelne rødt og grønt, er denne genterapi ikke blevet formaliseret og er erklæret sikker til behandling af farveblindhed hos mennesker.

Farveblindhed er dog ikke en farlig ting. De fleste mennesker, der oplever denne tilstand, er i stand til at tilpasse sig og vise en arbejdsproduktivitet, der er på niveau med mennesker med normalt syn. Dette er endda blevet bevist gennem forskning udført af et forskerhold fra den amerikanske hær. De fandt ud af, at farveblinde faktisk bedre kunne se farvecamouflage, når normale mennesker blev narret af det.

Desuden findes der i øjeblikket hjælpemidler i form af briller og kontaktlinser, som kan hjælpe mennesker med rød-grøn farveblindhed. Selvom det ikke er i stand til fuldstændig at behandle farveblindhed, kan dette værktøj få farveblinde til at se farver, der tidligere var mindre klare, for at blive mere synlige eller lyse.

Selvom der ikke er nogen specifik behandling til at helbrede farveblindhed, kan du stadig tale om andre sundhedsproblemer, som du oplever til eksperterne, ved at bruge funktionen Kontakt læge på app . Det er nemt, bare med Snak eller Stemme/videoopkald , kan du chatte direkte med enhver speciallæge, du ønsker. Få også bekvemmeligheden ved at købe stoffer online online , når som helst og hvor som helst, bare ved at trykke på Hent Ansøgning i App Store eller Google Play Store.

Læs også:

  • 7 nemme måder at bevare øjensundheden på
  • 4 Årsager til farlig øjenirritation
  • Kom nu, find ud af årsagen til cylindriske øjne