4 stadier af hudkræft at passe på

Jakarta – I Indonesien er forekomsten af ​​hudkræft stadig relativt lav sammenlignet med andre typer kræft, såsom lungekræft, brystkræft og livmoderhalskræft. Du skal dog stadig være opmærksom på udviklingen af ​​hudkræft i kroppen.

Hudkræft er væksten af ​​unormale celler på huden. Denne tilstand er forårsaget af mutationer i DNA-celler, der får celler til at vokse hurtigere og leve længere, så cellerne mister deres grundlæggende egenskaber.

Læs også: 5 tidlige tegn på hudkræft at passe på

Hudkræft skyldes mange ting. Startende fra eksponering for UV (ultraviolette) solstråler, rygevaner og eksponering for stråling og kemikalier. Ligesom andre former for kræft udvikler hudkræft sig også efter stadiet (stadiet). Så hvilke stadier af hudkræft skal man passe på?

Etape 0

Trin 0 indikerer, at kræftcellerne stadig er på det sted, hvor de først dukkede op (hudens epidermis) og ikke har spredt sig ( in situ ). På dette stadium kan kræftceller stadig behandles med kirurgiske procedurer.

Scene 1

Trin 1 indikerer, at kræftceller er vokset ind i huden, men ikke har spredt sig til omgivende væv eller til nærliggende lymfeknuder. Dette er et tidligt stadium i melanom hudkræft, som er en type kræft, der udvikler sig i melanocytter, de hudpigmentceller, der producerer melanin. Stadie 1 hudkræft er opdelt i to, nemlig stadie 1A og 1B. På dette stadium er melanomets tykkelse og mitosehastigheden (antallet af celler i færd med at dele sig i et antal melanomvæv) stadig mindre end 1 millimeter.

Etape 2

Trin 2 indikerer, at kræftcellerne er kommet ind i huden (mere i risikogruppen), men ikke har spredt sig til lymfeknuderne og andre dele af kroppen. Stadie 2 hudkræft er opdelt i tre, nemlig stadie 2A, 2B og 2C. På dette stadium er tykkelsen af ​​melanomet omkring 1-4 millimeter, så det er sprængt og forårsaget sår. Mitosehastigheden på dette stadium har også nået 2-4 millimeter, selvom den ikke er sprængt og har fået skader. Efter at have nået 4 millimeter sår (bryder) hastigheden af ​​mitose og forårsager skade.

Etape 3

Trin 3 indikerer, at kræftcellerne har spredt sig til huden og lymfekar og lymfeknuder tæt på melanomet. Dette stadion er også opdelt i tre, nemlig etape 3A, 3B og 3C. I stadier 3A og 3B indeholder lymfeknuderne nær melanomhuden allerede kræftceller, selvom de ikke er sprængt og kun er synlige under et mikroskop. På stadium 3C er melanomet dog allerede sprængt og har spredt sig til flere nærliggende lymfeknuder.

Etape 4

Fase 4 indikerer, at kræftcellerne er gået ind i stadiet af det højeste stadium af melanom. Melanomkræftceller har også spredt sig til andre dele af kroppen, såsom lunger, lever, knogler, hjerne og mave.

Læs også: Er det nødvendigt at operere modermærker i ansigtet?

Det er det stadie af hudkræft, der skal holdes øje med. Hvis du har andre spørgsmål om hudkræft, så spørg bare lægen . Fordi gennem ansøgningen Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst igennem Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!