Rysten, når nervøs, er det normalt?

, Jakarta – Selvom det ikke er en farlig tilstand, kan rystelser forårsage en ubehagelig situation. Rysten opstår ofte, når en person er angst eller nervøs. I en nervøs tilstand oplever kroppen stress og skifter automatisk til " Kæmp eller flygt ”.

Stresshormoner, der oversvømmer kroppen, vil fremskynde puls, blodtryk og vejrtrækning. Nå, kroppen sender signaler til musklerne, som så forårsager en fornemmelse af at ryste, rykke eller vibrere. Rystelser forårsaget af nervøsitet eller angst kaldes psykogene rystelser.

Læs også: 8 sygdomme, der forårsager muskelbevægelsesforstyrrelser

Faktisk er rystelser, når vi er nervøse, en naturlig ting at ske. Men hvis rysten er forårsaget af en bestemt mental tilstand, kan det blive en mere alvorlig tilstand, der kræver behandling.

En af de psykiske tilstande, der kræver behandling, er angstlidelse, hvoraf den ene er et panikanfald. Så hvordan skal man håndtere rystelser, der gør situationen ubehagelig? Her er forklaringen

Tips til at stoppe rystelser

En person, der oplever et panikanfald eller angst, kan have brug for lidt mere indsats for at bekæmpe symptomerne. En strategi, der kan anvendes, er at guide kroppen til at vende tilbage til en afslappet tilstand. Nå, her er fire tips, der kan gøres for at stoppe rystelser:

1. Progressiv muskelafspænding

Denne teknik fokuserer på at trække musklerne sammen og derefter frigøre forskellige muskelgrupper. Dette kan gøres i forbindelse med dyb vejrtrækning. Som navnet antyder, har muskelafspænding til formål at slappe af i kroppen, så rystelser kan stoppes.

2. Yogastillinger

Lav yoga med stil Barnestilling eller Solopgangshilsen kan hjælpe med at regulere vejrtrækningen og genoprette ro i kroppen, når du oplever rystelser. Regelmæssig praksis af yoga menes at være effektiv til at reducere angstsymptomer.

3. Mindfulness Praksis

Øvelser, der inkorporerer meditation, kan også hjælpe med at stoppe en persons rysten. Meditation mindfulness Det, der gøres i 5-10 minutter, er nyttigt til at øge bevidstheden og afslapningen. At praktisere disse teknikker, når du ikke er i panik eller angst, vil gøre dem mere effektive, når du oplever pludselig nervøsitet og rysten.

Læs også: Hænder, der konstant ryster? Måske er rysten årsagen

4. Terapi

Den langsigtede løsning for mennesker med angstlidelser og panikanfald er at tage medicin og søge behandling hos en autoriseret psykiater. Adskillige terapimetoder kan hjælpe patienter med at identificere ting, der udløser ængstelige tanker og følelser. De terapier, der kan anvendes, er kognitiv adfærdsterapi, taleterapi og Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy (EDMR).

Er der praktiske måder at stoppe rystelser på?

Den gode nyhed er, at der er. Denne simple metode gøres ved blot at regulere åndedrættet som har til formål at aktivere det parasympatiske nervesystem, så det virker til at undertrykke responsen. Kæmp eller flygt ". Faktisk var denne enkle metode kendt i militærkredse til at træne soldater til at bruge den i kampsituationer. Dette giver soldater mulighed for at bevare kontrol over deres følelser og undgå at opleve høje niveauer af adrenalin.

Hvordan gør man det? Det er meget nemt, du behøver kun at trække vejret med maven i fire sekunder. Efter fire sekunder skal du prøve at holde vejret kort og derefter trække vejret langsomt igen for at tælle fire. Det lyder rigtig nemt, men vejrtrækning på denne måde aktiverer vagusnerven, som hjælper med at vække det parasympatiske nervesystem.

Læs også: Genkend de 4 tidlige tegn på Parkinsons sygdom

Har du andre spørgsmål om angstlidelser? Bare tal med lægen for at finde ud af, hvordan man håndterer det! Bare klik Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!