Erektil dysfunktion på grund af diabetes, kan det helbredes?

, Jakarta - Diabetes er en, der er ret almindelig. Desværre giver diabetes muligvis ikke symptomer i starten. Men hos mænd kan erektil dysfunktion eller mere almindeligt kendt som impotens være en bivirkning af diabetes, som de frygter mest, især hos dem med type 2-diabetes.

Selvom diabetes og erektil dysfunktion (ED) er to forskellige tilstande, kan de gå hånd i hånd. Erektil dysfunktion er defineret som en tilstand, hvor en mand ikke er i stand til at få eller opretholde en erektion, der er fast nok til sex. Denne tilstand kan skyldes skader på nerver og blodkar forårsaget af langvarig dårlig blodsukkerkontrol.

At have erektil dysfunktion kan være en alvorlig udfordring for mænd. Dette kan få dem og deres partner til at føle sig frustrerede og håbløse og dermed påvirke harmonien. Bare rolig, der er flere trin, du kan tage for at behandle erektil dysfunktion på grund af diabetes.

Læs også: Hvor mange gange om ugen er ideel sex?

Årsagerne er ret komplekse

Lancering WebMD , anslås det, at omkring 35 til 75 procent af mænd med diabetes vil opleve mindst et par episoder med erektil dysfunktion i løbet af deres levetid. Mænd med diabetes har en tendens til at opleve erektil dysfunktion 10 til 15 år tidligere end mænd uden diabetes. Efterhånden som mennesker med diabetes bliver ældre, bliver erektil dysfunktion et mere almindeligt problem.

I mellemtiden er årsagerne til erektil dysfunktion eller impotens hos mænd med diabetes ret komplekse. Det er en kombination af forstyrrelser i nerve-, blodkar- og muskelfunktion. For at få erektion har mænd brug for sunde blodkar, nerver, mandlige hormoner og et ønske om at blive seksuelt stimuleret.

Desværre kan diabetes skade de blodkar og nerver, der styrer erektion. Hvis en mand har normale mængder af mandlige hormoner og har lyst til at have sex, kan de muligvis stadig ikke opnå en fast erektion.

Der er også flere risikofaktorer, der øger sandsynligheden for diabeteskomplikationer og fører til impotens, for eksempel:

  • Har høje blodsukkerniveauer og er tilbageholdende med at håndtere dem;
  • Angst og depression;
  • Dårlige spisevaner;
  • Fysisk inaktiv eller sjælden motion;
  • Oplever fedme;
  • Rygevane;
  • At drikke for store mængder alkohol;
  • Har hypertension og forsøg ikke at kontrollere det;
  • Tag diabetes eller anden medicin, der angiver erektil dysfunktion som en bivirkning;
  • Tag receptpligtig medicin mod forhøjet blodtryk, smerter eller depression.

Hvis du har tilstande som dem, der er nævnt ovenfor, bør du ændre din livsstil for at blive sundere. Alt dette er udelukkende for at du ikke oplever erektil dysfunktion, som i høj grad kan forstyrre den hjemlige harmoni.

Du kan også spørge lægen i appen om sunde livsråd, der er effektive til at forebygge diabetes. Eller du kan også spørge lægen, hvordan du undgår impotens.

Læs også: Myte eller fakta, kan hyppig onani få prostatakræft?

Behandling af erektil dysfunktion på grund af diabetes

En række behandlinger for erektil dysfunktion kan udføres. Du skal dog først diskutere det med din læge om, hvilken metode der er den mest passende. Nogle af disse behandlinger inkluderer:

  • Oral Medicin. Erektil dysfunktion medicin omfatter sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis, Adcirca), vardenafil (Levitra, Staxyn) eller avanafil (Stendra). Disse piller kan hjælpe med at øge blodgennemstrømningen til penis, hvilket gør det lettere at få og vedligeholde en erektion.
  • Andre stoffer. Hvis piller ikke er det rigtige valg, kan din læge anbefale et lille stikpille, der indsættes i spidsen af ​​penis før sex. En anden mulighed er et lægemiddel, der sprøjtes ind i bunden eller siden af ​​penis. Dette lægemiddel øger blodgennemstrømningen, hvilket hjælper mænd med at få og vedligeholde en erektion.
  • Vakuum indeslutningsanordning. Denne enhed, også kaldet en penispumpe eller vakuumpumpe, er et hult rør, der placeres over penis. Dette værktøj bruger en pumpe til at trække blod ind i penis, så en erektion kan opstå. Et bånd placeret ved bunden af ​​penis opretholder en erektion, efter at røret er fjernet. Disse hånd- eller batteridrevne enheder er nemme at betjene og har få bivirkninger.
  • Penis implantat . I tilfælde, hvor medicin eller en penispumpe ikke virker, kan et kirurgisk penisimplantat være en mulighed. Halvrigide implantater eller oppustelige peniser er en sikker og effektiv mulighed for mange mænd med erektil dysfunktion.

Læs også: 5 naturlige midler til at overvinde erektil dysfunktion

Det er nogle behandlinger for erektil dysfunktion, der opstår på grund af diabetes. Det vigtigste er at sikre korrekt behandling ved at tale med din læge og tjekke dig selv til det nærmeste hospital.

Reference:
Diabetes.co.uk. Tilgået 2020. Diabetes og erektil dysfunktion.
Healthline. Tilgået 2020. Type 2-diabetes og erektil dysfunktion (ED): Er der en sammenhæng?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Erektil dysfunktion og diabetes.
WebMD. Tilgået 2020. Erektil dysfunktion og diabetes.