Kan en muldvarp gå væk af sig selv?

, Jakarta – Muldvarpe kan komme og dukke op uden at være klar over det. Kræftagtige modermærker kan dog også pludselig forsvinde. Hvis kræften har spredt sig til andre områder af kroppen, vil den forblive, selv når muldvarpen er væk.

Muldvarpe er samlinger af melanocytter, som er celler, der giver pigment til huden. Når en sund muldvarp er væk, er processen normalt gradvis. Fra lys, til bleg og til sidst til at forsvinde. Vil du vide mere om modermærker og sundhed, så læs mere her!

At forsvinde kan vise fare

Faktisk indikerer den naturlige udvikling af disse modermærker sjældent kræft. Men når en muldvarp forsvinder pludseligt, kan det skyldes melanom eller en anden type hudkræft. Muldvarpe kan forsvinde af forskellige årsager. Det er umuligt at bestemme årsagen udelukkende baseret på hvordan muldvarpen så ud, eller hvornår den forsvandt.

Læs også: Genkend modermærker, der betegner hudkræft

Nogle mennesker udvikler flere modermærker, der forsvinder eller bemærker, at deres modermærker bliver mørkere eller lysere over tid. Regelmæssige hudtjek kan hjælpe en person med at blive mere fortrolig med deres hud.

De mest almindelige årsager til, at muldvarpe forsvinder omfatter:

  1. Hormonændringer

Nogle modermærker ændrer sig på grund af hormonelle ændringer, især under graviditeten. En meget lys muldvarp kan blive mørkere og derefter blive lysere igen, hvilket kan få det til at se ud, som om muldvarpen forsvinder.

  1. Naturlig muldvarpevolution

Muldvarpe ændrer sig ofte over tid. Dette kan være forvirrende, da ændringer i modermærker også kan være tegn på kræft. Det er dog helt normalt, at muldvarpens udseende med tiden lysner eller forsvinder helt.

Men enhver, der bemærker ændringer i muldvarpen, bør se en læge, som kan diagnosticere ethvert problem. En læge kan afgøre, om ændringerne er en del af muldvarpens naturlige udvikling, eller om dette skal undersøges nærmere.

  1. Vækst ikke en muldvarp

Nogle hudvækster ligner eller føles som modermærker, men er faktisk noget andet. Hvis muldvarpen er et sted på kroppen, der er svært at se, såsom på ryggen, kan en person ikke se den tæt på.

  1. Traume eller skade

Skader kan ændre udseendet af en muldvarp eller endda få den til at forsvinde helt. For eksempel kan en forbrænding i området omkring en flad muldvarp beskadige huden, så muldvarpen ikke længere er synlig.

En hævet muldvarp kan ved et uheld rives i stykker. Området kan bløde og danne blærer, endda blive inficeret. Når en muldvarp bliver revet fra hinanden, kan den reducere udseendet af dens udseende.

  1. Kræft

Over tid kan nogle kræftfremkaldende modermærker forsvinde. Hvis kræften har spredt sig i en proces kaldet metastase til andre områder af kroppen, er kræften stadig til stede i kroppen, selvom muldvarpen er forsvundet.

Læs også: Pas på melanom, der stammer fra muldvarpe

En læge bør altid tjekke for eventuelle ændringer på muldvarpen, herunder misfarvning eller tab. De fleste modermærker er harmløse, selvom de ændrer sig eller forsvinder, men det er tilrådeligt at besøge en læge for at udelukke andre helbredsproblemer.

Personer med flere modermærker bør have regelmæssige hudtjek. Folk bør være bekendt med deres hud og placeringen og kvaliteten af ​​muldvarpe. Vil du vide mere om disse oplysninger, så spørg direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge når som helst og hvor som helst chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Kan en muldvarp forsvinde?
Healthline. Tilgået 2019. Behandlinger og info for ar til fjernelse af muldvarp.