Ting, der kan få Keratosis Pilaris til at ske

, Jakarta – Har du nogensinde følt, at visse dele af din hud bliver ru og små knopper som bumser begynder at dukke op? Det kan være et tegn på keratosis pilaris, også kendt som kyllingeskind. Selvom det ikke er en alvorlig medicinsk tilstand, kan denne sygdom forstyrre udseendet, og betændelse, der er tilbage, har en tendens til at være svær at helbrede.

Denne tilstand kan ske for alle, uanset alder eller køn. Alligevel er denne sygdom oftest fundet hos børn. Der er flere faktorer, der kan forårsage denne hudlidelse. Keratosis pilaris er ofte kendetegnet ved symptomer i form af små røde eller hvide knopper, der opstår på visse dele af kroppen, og at huden omkring klumperne bliver mere ru, tør og nogle gange kløende. Denne tilstand forværres ofte, når vejret er koldt, fugtigheden er lav, og når huden er tør.

Læs også: Lær Keratosis Pilaris at kende, en sygdom kaldet kyllingeskind

Årsager og risikofaktorer for Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris er karakteriseret ved udseendet af små knopper på overfladen af ​​huden. Den berørte hud vil også føles mere ru og tørrere. Alligevel forårsager denne tilstand generelt ikke smerte eller kløe. Der kan opstå knopper omkring arme, lår, kinder og balder. Derudover kan keratosis pilaris også angribe ansigtet, øjenbrynene eller hovedbunden. Denne tilstand er ikke en alvorlig sygdom og forårsager sjældent en farlig tilstand.

Denne sygdom kan ske for alle, men opleves oftest af børn og unge. Keratosis pilaris oplevet af børn vil normalt hele af sig selv, når de vokser op. Dybest set kan denne tilstand opstå på grund af en ophobning af keratin eller tæt protein. Under normale forhold tjener keratin til at beskytte huden mod skadelige stoffer og infektioner. Fortykket keratin på overfladen af ​​huden kaldes keratose.

Opbygningen af ​​keratin forårsager derefter blokering af porerne, hvor der er hårsække, hvilket får porerne til at udvide sig. Når der er mange blokeringer, vil hudens overflade føles ru, ujævn og skællende. Desværre, indtil nu er det stadig ikke kendt præcis, hvad der forårsager keratin til at akkumulere på overfladen af ​​huden.

Læs også: 3 symptomer på Keratosis Pilaris du skal kende

Der er flere tilstande, der kan øge risikoen for opbygning af keratin, hvoraf den ene er en arvelig sygdom eller andre hudsygdomme. Derudover er følgende tre grupper af mennesker mere modtagelige for denne hudlidelse, nemlig:

  • Børn

Alder er en af ​​de faktorer, der kan øge risikoen for denne sygdom. Keratosis pilaris siges at være mere udsat for at angribe børn og unge. Denne sygdom vil dog normalt aftage og hele af sig selv, når den syge bliver voksen.

  • Kvinde

Ud over alder var køn også i stand til at øge risikoen for keratosis pilaris. Denne hudsygdom siges at være mere tilbøjelig til at angribe kvinder end mænd.

  • Historie om hudsygdomme

Mennesker med en historie med visse hudsygdomme er også i risiko for at udvikle keratosis pilaris. Denne sygdom siges at være mere tilbøjelig til at angribe mennesker, der tidligere har eller i øjeblikket lider af iktyose og eksem.

Denne tilstand behandles sjældent specifikt, fordi de fleste tilfælde af keratosis pilaris går over af sig selv. Du bør dog straks søge læge, hvis betændelsen bliver værre og ikke går over, fordi betændelse kan være tegn på andre, mere farlige sygdomme.

Læs også: Er der nogen forebyggelse for Keratosis Pilaris?

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Sygdomme og tilstande. Keratosis Pilaris
WebMD. Tilgået i 2019. Keratosis Pilaris