4 Fødevarekilder til planteprotein, der er gode for kroppen

, Jakarta – Protein er et makronæringsstof, som kroppen har brug for i store mængder. Protein i sig selv består af 20 aminosyrer, som er nødvendige for, at kroppen og dens celler kan fungere ordentligt. Mere end halvdelen af ​​aminosyrerne (11) kaldes ikke-essentielle aminosyrer, fordi de kan produceres af kroppen. Mens resten (9) kaldes essentielle aminosyrer, fordi de kun kan fås fra mad. Protein bruges til at opbygge celle-, muskel- og knoglevæv. Derfor har kroppen brug for et tilstrækkeligt indtag af proteinkilder. Derudover er der mange fordele ved protein, som du kan få, herunder:

  1. Nødvendig i dannelsen af ​​knogler, muskler, brusk, hud og blod.
  2. Byg, forstærk og reparer eller udskift netværk. For eksempel keratin, der styrker håret, og kollagen og elastin, der understøtter bindevæv.
  3. Lav antistoffer til immunsystemet.
  4. Fremstiller hormoner, der hjælper celler med at sende beskeder og koordinere kropsaktiviteter.
  5. Transporterer celler eller stoffer, for eksempel hæmoglobin, som transporterer ilt gennem blodet i hele kroppen.
  6. Vigtig for vækst og udvikling af børn, unge og gravide.

Så er der 4 typer fødevarer med vegetabilske proteinkilder, der er gode til indtagelse for den menneskelige krop. Hvad er det for nogle? Tjek følgende anmeldelser.

Kilde til vegetabilsk protein

Måske nogle mennesker allerede ved, at én kilde til protein kan fås fra oksekød, kylling og fisk. Faktisk kan proteinkilder stadig fås fra planter. Proteinkilder fra planter er også kendt som vegetabilske proteinkilder. Kilder til vegetabilsk protein kan nemt fås omkring os. 4 fødevarer, der kan bruges som en kilde til disse forbindelser inkluderer:

Nødder og frø

Den mest populære og let tilgængelige kilde til plantebaseret protein er nødder. Startende med mandler, cashewnødder, ærter, chiafrø og hørfrø, som er kilder til en del af vegetabilske proteinkilder. Disse fødevarer kan forarbejdes til at ledsage et stort måltid eller som en snack i din fritid. Proteinindholdet i nødder er højt. I en kop kogte sojabønner er der mindst 23 gram protein. Mens der i en kop kidneybønner, sorte bønner eller kikærter er mindst 13-15 gram protein.

Hvedebrød

Denne vegetabilske proteinkilde er ret nem at få på markedet. Normalt indtages dette lækkert smagende brød ved morgenmaden. I to skiver fuldkornsbrød er der mindst 10 gram protein.

Ved godt

Tofu er også en god mad som kilde til vegetabilsk protein. Fra omkring 115 gram tofu er der omkring 9 gram protein. Tofu er meget let at blive forarbejdet til mad og kan indtages når som helst til morgenmad, frokost, middag, til snacks.

Tempe

De fermenterede sojabønner i fremstillingen af ​​tempeh producerer bakterier, der er gavnlige for fordøjelseskanalen. Tempe er meget gavnligt, især for dem, der har problemer med fordøjelsen. Et halvt glas sojabønner kan endda give op til 18 gram protein. Tempeh er også en rig kilde til calcium og jern.

Det er 4 fødevarer, der indeholder plantebaserede proteinkilder, som du kan indtage hver dag. Disse fødevarer er nemme at få fat i og kan forarbejdes til forskellige tunge og lette måltider. For dig, der vil vide mere om fødevarer, der kan være kilder til vegetabilsk protein, kan du spørge dem direkte hos en ernæringsekspert på når som helst og hvor som helst. gøre det lettere for brugerne at kommunikere med forskellige betroede læger gennem menuen Kontakt læge med et valg mellem tre kommunikationsmuligheder, nemlig: chat, stemme, og videoopkald. Derudover kan du også købe forskellige medicinske behov såsom vitaminer og medicin gennem menuen Apotek levering som leverer din ordre på højst en time. Så hvad venter du på, kom nu Hent Ansøgning i App Store og Google Play lige nu.

Læs også: Vidste du det? 10 Fødevarekilder Anden Calcium end Mælk