Skal vide, kan bipolar helbredes fuldstændigt?

, Jakarta – Bipolar sygdom kan ikke helbredes fuldstændigt og er en livslang sygdom. Men med god behandling gennem medicin og terapi kan bipolar lidelse håndteres.

Mennesker med bipolar lidelse skal også undgå stress, opretholde et godt søvnmønster, spise en sund kost og træne regelmæssigt. Mere information om bipolar lidelse og dens behandling kan læses her!

Hvordan bipolar helbredes

Uden behandling kan bipolar lidelse forårsage episoder af humør Usædvanlig. Startende fra høje perioder kaldet maniske episoder, og lave perioder eller depressive episoder. Under en manisk episode vil mennesker med bipolar lidelse føle sig glade, have meget energi og være meget omgængelige.

Læs også: Genkend faserne af bipolar lidelse symptomer

Og omvendt kan personen under en depressiv episode føle sig trist, have lav energi og være socialt tilbagetrukket. Folk spørger ofte, om bipolar lidelse kan helbredes, og det korte svar er nej.

Selvom der ikke er nogen kur mod bipolar lidelse, kan personer med denne tilstand have lange perioder uden symptomer. Med løbende medicinering og selvbehandling kan personer med bipolar lidelse opretholde et stabilt humør i lang tid. I løbet af dette restitutionsinterval kan de have få eller ingen symptomer.

Hver person med bipolar lidelse har forskellige erfaringer med tilstanden og dens behandling. Hvis en person fortsætter med at opleve symptomer på trods af behandling, er det vigtigt ikke at bebrejde personen, men fortsætte med at lede efter måder at forbedre behandlingsteknikker på. Skal huske episode humør Tilbagevendende episoder er almindelige hos mange mennesker med bipolar lidelse.

Yderligere information om behandling af bipolar lidelse kan rekvireres direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Tricket, bare download Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også: Virkninger af humørforstyrrelser på romantik

Behandling for mennesker med bipolar

Der er mange behandlingsmuligheder for bipolar lidelse. Alle med bipolar lidelse kan reagere forskelligt på behandlingen og kræver normalt en unik kombination af medicin.

En kombination af medicin og samtaleterapi er den mest effektive. Fælles medicin omfatter:

1. Stemningsstabilisatorer, såsom lithium.

2. Atypiske antipsykotika, såsom quetiapin, som kan behandle maniske og depressive episoder og hjælpe med at opretholde et stabilt humør.

3. Antidepressiva, selvom ikke alle med bipolar lidelse reagerer godt på antidepressiva. Denne medicin kan udløse maniske episoder hos nogle mennesker.

Typer af samtaleterapi, der kan hjælpe en person med at håndtere bipolar lidelse omfatter:

1. Psykoedukation.

2. Kognitiv adfærdsterapi (CBT).

3. Funktionel afhjælpning.

4. Familiefokuseret psykoterapi.

5. Interpersonel og social rytmeterapi.

6. Integreret plejeledelse.

Den mest effektive form for samtaleterapi er forskellig for hver person. En person med bipolar lidelse kan diskutere alle disse muligheder med deres læge for at beslutte, hvilken behandling der er bedst egnet til dem.

Læs også: 4 ting du skal vide om bipolar lidelse

At holde sig til en behandlingsplan kan reducere sværhedsgraden og gentagelsen af ​​stemningsepisoder. Selvledelsesstrategier kan omfatte:

1. Skab en god balance mellem arbejde og privatliv.

2. Byg positive relationer.

3. Spis sund mad.

4. Hyppig motion.

5. Få nok søvn.

Interpersonel støtte og egenomsorg kan fremme bedring ved at øge en persons selvtillid. Frygt for humørsvingninger kan reducere en persons evne til at modstå dem.

Indrømmet, humørsvingninger på grund af bipolar lidelse kan ikke altid undgås. Men over tid kan en person blive bedre til at genkende de tidlige tegn på humørsvingninger og udvikle strategier til at reducere deres virkninger.

Strategier som yoga, mindfulness , og meditation kan bringe mere bevidsthed om humørsvingninger. Egenomsorgsaktiviteter, herunder badning, læsning, lytning til musik eller journalføring, kan også hjælpe med at moderere humørsvingninger, før de eskalerer.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Er der en kur mod bipolar lidelse?
Healthline. Tilgået 2020. Hold venligst op med at tro på disse 8 myter om skadelig bipolar lidelse