Her er en forklaring på stadierne af HIV-infektion til AIDS

Jakarta - HIV og AIDS overføres gennem visse menneskelige kropsvæsker, såsom sæd, vaginale væsker og væsker fra modermælk givet til deres babyer. Desværre kan denne virusinfektion vare hele livet, og symptomerne vil ikke umiddelbart være synlige efter infektionen opstår for første gang.

En person inficeret med HIV-virus vil generelt begynde stadierne af sygdomsudvikling fra et stadium kaldet vinduesperioden. Denne tilstand beskriver den tid, det tager for HIV-virussen at danne et antistof i blodet, indtil infektion opstår, og symptomer opstår.

Stadier af HIV-infektion for at blive AIDS

Hvert stadium af den virale infektion beskriver, hvor længe virussens livscyklus, inklusive inkubationsperioden i kroppen, indtil der opstår tegn på infektion. Tidspunktet for udseendet af symptomer fra hver person er heller ikke det samme, fordi det afhænger af tilstanden af ​​kroppens immunitet og den fase, der viser udviklingen af ​​infektionen.

Læs også: 2 tests til at opdage HIV AIDS i kroppen

Overordnet set er stadierne af progression fra HIV-infektion til AIDS som følger:

  • Tidligt stadie eller akut infektion

De tidlige stadier af HIV-infektion er også kendt som akut HIV-infektion. Symptomerne opstår normalt mellem to og fire uger efter den første infektion. Virusset vil formere sig meget hurtigt og ukontrolleret i de første uger af kroppen, der er inficeret og inficeret med HIV-virus. Det er derfor, i de tidlige stadier, vil kroppen af ​​en person, der er blevet smittet, have meget viral belastning .

Du vil meget let inficere andre mennesker med HIV-virus, uanset smittetidspunktet på dette stadium. Symptomer, der opstår, er normalt ikke meget forskellige fra influenzasymptomer, såsom hovedpine, ondt i halsen og feber. Nogle syge oplever også udslæt på flere dele af kroppen og hævelse af lymfeknuderne.

Læs også: Hvem er i risikozonen for at blive smittet med hiv og aids?

  • Klinisk latent stadium eller kronisk infektion

Dette stadium af HIV-infektion kan vare op til 10 eller 15 år. Selvom den stadig er asymptomatisk, angriber virussen immunceller for at forårsage yderligere komplikationer. Symptomer, der kan opstå i denne fase, er åndedrætsbesvær, hoste, diarré, kropstræthed, vægttab, til høj feber.

Alligevel vides forekomsten af ​​disse symptomer ikke med sikkerhed, om det skyldes infektion med HIV-virus eller andre typer vira. Det er derfor, hvis du føler nogle af disse symptomer, skal du straks søge behandling på hospitalet eller spørge din læge om den første behandling, du skal gøre. Brug appen for at gøre det nemmere at stille spørgsmål til læger og bestille tid på hospitalet.

  • Avanceret stadium eller AIDS

Dette er den sidste fase af HIV- og AIDS-virusinfektion, når kroppens immunsystem er fuldstændig beskadiget. I denne fase vil den syge have viral belastning høj og meget let at inficere andre. Varigheden af ​​denne fase varer op til 10 år, den kan endda være længere.

Læs også: Vær opmærksom, disse er 5 komplikationer forårsaget af HIV og AIDS

Skader på kroppens immunitet vil gøre mennesker med HIV og AIDS meget sårbare over for forskellige sundhedsproblemer, såsom toxoplasmose, lungebetændelse eller tuberkulose. Tilstedeværelsen af ​​denne sygdom indikerer, at HIV-virussen i kroppen har udviklet sig til AIDS.

Det var de tre stadier i udviklingen af ​​HIV-infektion, indtil det bliver AIDS, der skal kendes. Påvisning er den bedste måde at forhindre virussen i at formere sig og reducere potentialet for at sprede den til andre mennesker.



Reference:
HIV Gov. Hentet 2020. Hvordan kan du vide, om du har hiv?
Afværge. Tilgået 2020. Symptomer og stadier af HIV-infektion.
MedicinNet. Hentet 2020. Hvad er de fire stadier af HIV?