6 enkle måder at slippe af med dårlig ånde

, Jakarta - Dårlig ånde er et almindeligt problem, der kan gøre en person mindre selvsikker. Det var faktisk ret svært at lugte sin egen ånde, endsige bedømme lugten. Men bare rolig, der er mange måder at slippe af med dårlig ånde. Dårlig ånde kommer normalt fra bakterier, der lever i munden. Når du spiser, kan madflager sætte sig fast i dine tænder, og bakterier vokser der og frigiver ildelugtende svovlforbindelser.

Den mest almindelige årsag til dårlig ånde er dårlig tandhygiejne. Hvis du ikke børster dine tænder ofte, kan bakterier i din mund fortsætte med at vokse, og et tyndt lag af bakterier, kendt som plak, opbygges på dine tænder. Når plak ikke fjernes gennem en tandbørste, kan det producere en dårlig lugt og endda huller i tænderne.

Læs også: Kan tandsten være årsagen til dårlig ånde?

Sådan slipper du af med dårlig ånde

Selvom mere end 90 procent af tilfældene af dårlig ånde kommer fra selve munden, kommer kilden til problemet nogle gange fra andre dele af kroppen. Dårlig ånde kan være resultatet af tilbagesvaling af mavesyre. Andre mulige årsager omfatter infektion, komplikationer af diabetes og nyresvigt. At starte en ny diæt, såsom keto-diæten, kan også forårsage visse åndelugte.

For dem af jer, der er mindre sikre på dårlig ånde, er her måder at slippe af med dårlig ånde:

  • Oprethold tandhygiejne. Lancering Healthline , er dårlig tandhygiejne den mest almindelige årsag til dårlig ånde. Forebyggelse af plakopbygning er nøglen til at opretholde oral sundhed. Du bør børste dine tænder med fluoreret tandpasta i to minutter mindst to gange om dagen (efter morgenmad og før sengetid). Regelmæssig børstning af tænder vil forhindre huller i tænderne og dårlig ånde. Du kan bruge tandtråd ( tandtråd ) mindst én gang om dagen for at forhindre, at madstykker sætter sig fast mellem tænderne. Bakterier kan også samle sig på tungen og forårsage en dårlig lugt. Brug en tandbørste eller speciel tungeskraber og skrub din tunge mindst en gang om dagen.

  • Persille. Denne plante er en populær traditionel medicin til at slippe af med dårlig ånde. Den friske aroma og høje klorofylindhold indikerer, at denne plante kan have en lugtfjernende effekt. Tyg friske blade efter hvert måltid, eller du kan købe persilletilskud.

  • Ananassaft . Mange mennesker tror, ​​at ananasjuice er den hurtigste og mest effektive behandling mod dårlig ånde. Selvom der ikke er noget videnskabeligt bevis for at understøtte denne teori, rapporterer nogle mennesker, at det virker. Du kan drikke et glas økologisk ananasjuice efter hvert måltid, eller tygge ananasskiver i et til to minutter.

Læs også: Disse er fordelene ved at gurgle for helbredet

  • Drik vand. Mundtørhed forårsager ofte dårlig ånde, og spyt spiller en vigtig rolle i opretholdelsen af ​​mundhygiejnen. Uden det er bakterier nemme at dyrke. Din mund tørrer naturligt ud, når du falder i søvn, derfor dufter din ånde bedre om morgenen. Forebyg mundtørhed ved at holde kroppen hydreret. At drikke nok vand hjælper med at fremme spytproduktionen.

  • Yoghurt. Disse sunde fødevarer indeholder sunde bakterier kaldet lactobacillus . Disse sunde bakterier hjælper med at bekæmpe dårlige bakterier i kroppen, inklusive tarmen. Forskning viser, at yoghurt også hjælper med at reducere dårlig ånde. Efter seks ugers spisning af yoghurt oplevede 80 procent af deltagerne en reduktion i dårlig ånde. Spis mindst én portion almindelig, fedtfri yoghurt om dagen.

  • Mælk. Mælk er et kraftfuldt middel til at slippe af med dårlig ånde. For at bruge denne metode skal du drikke et glas mælk under eller efter et måltid, der indeholder stærkt lugtende fødevarer såsom hvidløg og løg.

Læs også: Dette er det bedste tidspunkt at rense tandsten

Du kan også chatte med læger kl at spørge om en effektiv måde at slippe af med dårlig ånde. Læge ind vil altid være klar til at give dig de sundhedsråd, du har brug for, herunder det problem med dårlig ånde, du oplever.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Ting du kan prøve derhjemme for at eliminere dårlig ånde.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Dårlig ånde.