Betydningen af ​​​​hepatitis B-vaccine for nyfødte

, Jakarta - Vacciner er administration af kunstig immunitet eller antigener i kroppen for at stimulere dannelsen af ​​antistoffer mod visse sygdomme. Vaccination gives normalt til spædbørn, selvom nogle typer også gives til voksne. Af de forskellige typer vacciner, der skal gives til spædbørn, er hepatitis B-vaccinen en, der er ret vigtig. Faktisk skal denne vaccine efter sigende gives til nyfødte, du ved.

Hepatitis B er en sygdom forårsaget af en virusinfektion, der kan føre til kronisk leverinfektion. Denne sygdom er klassificeret som en infektionssygdom, og en hel del rammer børn. Hepatitis B-virus spredes gennem blod og andre kropsvæsker. At give hepatitis B-vaccine anses også for vigtigt givet til nyfødte, fordi de er i høj risiko for at pådrage sig denne sygdom fra mødre, der er inficeret med virussen, enten født ved normal fødsel eller kejsersnit.

Læs også: Tips til graviditet med hepatitis

Desuden er mødre, der har hepatitis B, ofte ikke klar over, at de er smittet med sygdommen, fordi der ikke er symptomer. Derfor er vaccinen ved fødslen den bedste måde, man kan tage. Men ud over barnet skal denne vaccine også gives til mødre, der er negative for hepatitis B. Målet er det samme, at forebygge hepatitis B. Ikke nok med det, at give vaccinen ved fødslen er også med til at reducere risikoen for børn får hepatitis B i barndommen, som kan overføres af mennesker omkring dem.

Hvornår skal hepatitis B vaccinen gives?

Citat fra webstedet for Indonesian Pediatrician Association (IDAI), er det bedste tidspunkt at give den første hepatitis B-vaccine inden for 12 timer efter fødslen, forudgået af en injektion af vitamin K1 mindst 30 minutter tidligere. Endvidere er tidsplanen for administration af monovalent hepatitis B (HB) vaccine i alderen 0, 1 og 6 måneder. Babyer født af HBsAg-positive mødre får HB-vaccinen og hepatitis B-immunoglobulin (HBIg) i forskellige dele af kroppen.

Læs også: For at babyer er beskyttet mod hepatitis B, er dette hvad du skal gøre

Hvis kombinationen HB-vaccine med DTPw gives, er skemaet for 2, 3 og 4 måneders alderen. Hvis HB-vaccinen kombineres med DTPa, er administrationsplanen ved 2, 4 og 6 måneders alderen.

I mellemtiden er dosis og tidsplan for vacciner til for tidligt fødte spædbørn den samme som for fuldbårne spædbørn. Der er dog nogle ting, man skal være opmærksom på hos for tidligt fødte børn, nemlig:

  • Effekten af ​​passiv immunitet gennem moderoverførsel hos for tidligt fødte spædbørn er lavere end hos fuldbårne spædbørn.

  • Hvis barnets vægt er meget lille, hvilket er mindre end 1.000 gram, kan HB-vaccinen først gives, når barnets vægt når 2.000 gram, eller når barnet er 2 måneder gammelt.

  • Hepatitis B1 immunisering gives i en alder af 2 måneder eller ældre, medmindre moderen er HBsAg positiv.

Læs også: 5 vigtige fakta om hepatitis B

Er der bivirkninger?

Normalt vil nogle babyer have lav feber og smerter på injektionsstedet. Dette er faktisk en normal effekt og forekommer ofte med andre typer vacciner, så der er ingen grund til at bekymre sig for meget. Men hvis det viser sig, at barnet har en allergisk reaktion, skal forældrene bede om øjeblikkelig behandling. Et barn, der har haft en livstruende allergisk reaktion på hepatitis B-vaccinen givet ved den tidligere dosis, bør ikke gives hepatitis B-vaccinen igen.

Det er en lille forklaring om hepatitis B-vaccinen og vigtigheden af ​​at give den til nyfødte. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på appen , via funktion Kontakt læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist, du ønsker, kan gennemføres Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!