Vær opmærksom på dette, når du har hovedpine

Hovedpine, der kommer intenst og hyppigt, kan påvirke en persons livskvalitet. At vide, hvordan man identificerer årsagen til hovedpine, kan hjælpe dig med at træffe passende foranstaltninger, når du har hovedpine."

, Jakarta – Alle må have oplevet hovedpine på et tidspunkt. Der er flere faktorer, der forårsager hovedpine, de kan omfatte følelsesmæssig stress, såsom stress, depression eller angst, medicinske tilstande, såsom migræne eller højt blodtryk, fysiske skader, herunder miljømæssige forhold.

Hovedpine, der kommer intenst og hyppigt, kan påvirke en persons livskvalitet. At vide, hvordan man identificerer årsagen til hovedpine, kan hjælpe dig med at træffe passende foranstaltninger, når du har hovedpine. Hvad skal du passe på, når du har hovedpine? Læs mere her!

Dunkende, tilbagevendende og intens smerte

Det blev nævnt tidligere, at hovedpine kan være forårsaget af mange tilstande. Derudover kan hovedpine påvirke ethvert område af hovedet, og smerten kan opstå et eller flere steder.

Læs også: Migrænebørn, prøv at overvinde på denne måde

Selvom hovedpine er almindeligt, er der store tegn, der fortæller dig, hvornår du skal bekymre dig om din hovedpine. Hvad er det for nogle?

1. Hovedet dunkende

Alvorlige hovedpinesymptomer kan omfatte et dunkende hoved, der faktisk kan betyde migræne, ikke bare en almindelig hovedpine. Vær opmærksom, hvis du oplever en dunkende fornemmelse og lysfølsomhed sammen med hovedpinen. Vær opmærksom på skarpe stikkende smerter omkring øjnene, og hvis du oplever migræne for ofte, er det en god idé at konsultere en læge.

2. Tilbagevendende hovedpine

Kronisk hovedpine, når hovedpine bliver ved med at komme tilbage i flere måneder, kan give anledning til bekymring. Disse hovedpine kan ikke kun forstyrre dagligdagen, men kan heller ikke håndteres uden lægehjælp.

Hvis du oplever hovedpine to eller flere gange om ugen, skal du kontakte en neurolog. Der kan være et underliggende problem, der kan forårsage disse hovedpine. Husk på, at hovedpine kan være alvorlige problemer med hjernen eller blot spændingshovedpine. Du skal vide, hvad der udløser din hovedpine, og hvilke ændringer du kan foretage for at reducere dem.

Læs også: Vertigo er mere erfaren af ​​kvinder, her er 5 symptomer

3. Hovedpine, der vækker dig

Bekymrende tegn og symptomer på hovedpine kan være, når hovedpinen gør så ondt, at den vækker dig om natten, eller når den bliver værre om natten. Dette symptom kan være et tegn på, at der er en tumor eller masse i hovedet. Til det skal du have en MR- eller CT-scanning af blodkarrene eller hjernen for at sikre dig, at alt er i orden.

4. Intense smerter

Hvis du oplever en hovedpine, som du synes er så voldsom, at du ikke kan klare smerterne, skal du straks søge læge. Især hvis denne smerte er så intens og kommer pludseligt, kan du opleve en livstruende tilstand.

Du kan have en blødning i hjernen eller en aneurisme. Aneurismer kan føre til død eller koma. Hvis du oplever næsten bevidsthedstab, krampeanfald eller sløret syn sammen med en alvorlig hovedpine, skal du ikke forsinke at kontakte din læge med det samme.

Hvornår skal man bekymre sig om hovedpine?

Nogle hovedpine forsvinder med selvpleje, såsom at tage smertestillende medicin eller receptpligtig medicin, men nogle gør det ikke. Følgende er symptomer, der ikke bør tages let på:

Læs også: 7 fødevarer, som migrænepatienter bør undgå

1. Hovedpine fra et slag i hovedet;

2. Nedsat hukommelse eller årvågenhed;

3. Feber;

4. Stiv nakke;

5. Forvirring;

6. Sløret tale.

For nogle hovedpine bør du søge læge med det samme og ikke forsinke. Mere information om hovedpine kan rekvireres direkte til lægen gennem ansøgningen ! Kom nu, Hentappen lige nu!

Reference:

Neurologisk velværeklinik. Tilgået i 2021. Hvornår skal man bekymre sig om hovedpine: 4 nøgletegn
Medicinske nyheder i dag. Hentet i 2021. Hvad forårsager denne hovedpine?