Muldvarp forstørret og smertefuldt ved berøring? Dette er årsagen

Jakarta - Det siges, at muldvarpe kan få nogen til at se sødere ud, men nogle mennesker dækker over det, fordi de ikke føler sig selvsikre . Hmm , taler om dette, faktisk næsten alle har en muldvarp på kroppen. Eksperter siger, normalt vises i barndommen.

Kort sagt, en normal muldvarp ændrer sig ikke, både i farve og størrelse. Det gør selvfølgelig ikke ondt, når du klemmer på det. Men hvad sker der, hvis en muldvarp gør ondt, når du klemmer den eller bliver større over tid?

Syge muldvarpe, kan markere alvorlige sygdomme

Eksperter siger, at ændringer i modermærker er tæt forbundet med melanomkræft. Startende fra en ændring i størrelse, farve eller smerte ved berøring. Melanom hudkræft er en type kræft, der udvikler sig i melanocytter, hudens pigmentceller, hvis funktion er at producere melanin. Melanin absorberer UV-stråler og beskytter huden mod skader. Melanom i sig selv er en form for kræft, der er sjælden og selvfølgelig meget farlig.

Denne cancer opstår, når hudpigmentceller udvikler sig unormalt. Desværre har eksperter indtil nu ikke fundet den nøjagtige årsag til denne sygdom. Men nogle eksperter har mistanke om, at denne kræftsygdom er relateret til den hyppige eksponering af huden for UV-stråler.

Derudover er der også flere faktorer, der kan øge en persons chancer for at udvikle melanom. Har for eksempel mange modermærker eller pletter på huden, har bleg hud og brænder let, har en familiehistorie med melanom og dem med rødt eller blondt hår.

Undervurder ikke ændringen

Selvom det kan ændre sig på grund af forskellige ting, er der nogle tegn, som du skal passe på. For eksempel en ny muldvarp, der dukker op efter 30 års alderen. Årsagen skulle ifølge eksperter ikke dukke op i den alder igen. Ifølge hudlæger fra Fox Chase Cancer Center, USA, opstår de fleste melanom-hudkræftformer fra normal hud, kun 28 procent udvikler sig fra eksisterende modermærker.

Alligevel markerer ikke alle nye modermærker altid melanom. Der er mange ting, der kan få ham til at ændre sig, såsom solskoldning. For eksempel, hvis størrelsen er lille, flad og som en brun plet, skyldes det normalt virkningerne af soleksponering.

Men hvad skal overvejes, hvis din krop vises en ny muldvarp i fremtiden, bør du spørge en ekspert for at sikre sig. Så hvad er de andre tegn, der karakteriserer melanomkræft?

ABCDE "Formel"

Når de undersøges omhyggeligt, har normale modermærker en tendens til at være forskellige fra dem, der karakteriserer melanomkræft. Normale muldvarpe er normalt ensfarvet, runde eller ovale og mindre end seks millimeter i diameter.

Nå, i mellemtiden har melanom sine egne karakteristika. Eksperter siger, at modermærker, der kan markere melanom, har mere end én farve og er større end seks millimeter i diameter. Desuden er formen uregelmæssig og kløende og kan bløde.

Nå, for at gøre det lettere at genkende modermærker, der karakteriserer melanomkræft, anvender eksperter "formlen" ABCDE.

A (asymmetrisk)

Det vil sige, at melanom hudkræft har en uregelmæssig form og ikke kan deles ligeligt eller er asymmetrisk.

B (grænser)

Grænse eller denne margin betyder, at melanomets kanter er ujævne og ru.

C (Farve)

Melanomfarve består normalt af en blanding af to eller tre farver.

D (diameter)

Melanomer er normalt mere end seks millimeter i diameter.

E (udvidelse/evolution)

Det betyder, at en muldvarp, der ændrer form og størrelse efter et stykke tid, normalt vil blive til et melanom.

Har du helbredsproblemer eller har ændringer i modermærker? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent app nu på App Store og Google Play!

Læs også:

  • 5 tidlige tegn på hudkræft at passe på
  • Pas på melanom, der stammer fra muldvarpe
  • Er det nødvendigt at operere modermærker i ansigtet?