Introduktion til benign lymfangiom tumorsygdom

, Jakarta - Lymfangiom tumor lidelse er en ikke-cancerøs væskefyldt cyste sygdom, denne sygdom opstår i lymfekarrene. Milten hjælper med at regulere væsker i kropsvæv. Derudover arbejder milten også sammen med immunsystemet for at hjælpe med at bekæmpe infektion.

Sygdommen anslås at forekomme hos omkring 1 ud af 4.000 fødsler. De kan påvirke næsten alle dele af kroppen, men er mest almindelige på hovedet eller halsen. Omkring 75 procent af lymfangiomkilderne er placeret i hoved- eller nakkeregionen. Halvdelen af ​​alle lymfangiomer i hovedet eller nakken genkendes ved fødslen, og 90 procent vil være synlige ved 2 års alderen.

Årsager til lymfangiom-tumorsygdom

Lymfangiom opstår, når lymfe vender tilbage til lymfekarrene, der omgiver kropsvæv. Det forårsager samling og hævelse. Eksperter er ikke sikre på, hvorfor dette sker, men det kan forekomme, når der er en fejl i celledeling under fosterudviklingen. Denne fejl kan føre til et dysfunktionelt lymfesystem.

Læs også: Lipoma, fra benigne tumorer kan være ondartet

Lymfangiom kan også nogle gange forekomme hos babyer født med for mange eller ikke nok kromosomer, såsom dem med Downs syndrom og Noonans syndrom. De fleste lymfangiomer er født med dem. Lidelsen er måske ikke mærkbar ved fødslen, men den kan blive mere mærkbar, når disse børn bliver ældre.

Lymfangiom forekommer normalt i et lokaliseret område. Nogle gange kan de spredes i hele kroppen. Selvom hævelse er almindelig ved fødslen, kan den være for lille til at bemærke i starten. I dette tilfælde vokser den lymfatiske misdannelse i barndommen.

Udseendet af lymfangiomer kan variere fra små pletter til store hævelser, afhængigt af hvor meget væske de indeholder. Der er tre typer lymfemisdannelser, herunder:

  • Makrocystisk: En stor lomme eller væskefyldt sæk under huden. Huden fremstår rød eller blålig. Makrocystiske lymfemisdannelser er mere end 2 centimeter i diameter og forekommer normalt i nakken. De kan også påvirke brystet, armhulerne eller lysken.
  • Mikrocystisk: En gruppe små væskefyldte sække, der kan forekomme overalt i kroppen. Huden er rød eller blålig i farven, og vækstperioden kan sammenlignes med et barns.
  • Blandet: Kombination af makrocystiske og mikrocystiske lymfemisdannelser.

Læs også: Her er, hvordan du opdager ondartede tumorer og godartede tumorer

Mulig håndtering

Den behandling, der kan udføres for lymfangiomer tilfælde, varierer fra hver lidelse, du bør involvere en specialist, som du kan kontakte via ansøgningen .

Placeringen, typen og symptomerne identificeret fra undersøgelsen vil bidrage til at bestemme, hvilken behandling der kan anvendes. Hvis lymfangiomet ikke forårsager særlige problemer, hverken medicinsk eller med hensyn til udseende, er der ofte ingen behov for behandling.

Når der er behov for behandling, er de mest almindelige typer:

  • Kirurgi: Kirurgisk fjernelse kan være en vanskelig procedure, hvis der er en lymfatisk misdannelse, der har spredt sig til nerver og muskler.
  • Skleroterapi: En opløsning sprøjtes ind i hævelsen for at få den til at krympe eller falde af.
  • Dermabrasion: Hudgendannelsesteknikken kan bruges til at behandle ansigtsar.
  • Dræning: Der laves et snit i lymfemisdannelsen og væsken drænes.
  • Behandling: Sædvanligvis forbundet med kræftbehandling.

Læs også: Kend forskellen mellem benigne tumorer og ondartede tumorer

Desværre kan sygdommen i de fleste tilfælde af lymfangiomer opstå igen selv efter behandling. Mange lymfangiomer forårsager ingen helbredsproblemer overhovedet. De er ikke kræftfremkaldende og øger ikke risikoen for at udvikle kræft.

Når lymfangiomer kræver behandling, kan ovenstående behandling være vellykket. Generelt kommer folk generelt uden problemer. Men gentagne behandlinger kan være nødvendige, fordi lymfangiomer har tendens til at komme igen.

Reference:
Healthline. Hentet i 2020. Hvad er lymfangiom?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Lymfangiom: Hvad du behøver at vide