Hold ofte din tisse, kend farerne

Jakarta - Nogle gange står du over for tilstande, der kræver, at du holder vandladningen tilbage. For eksempel når du tager en eksamen, ser en film i biografen, deltager i en vigtig begivenhed, på en rejse eller andre.

Faktisk er vandladning faktisk kroppens måde at fortælle, at kroppen allerede har overskydende væske. Derfor kan det have en dårlig effekt på kroppens sundhed, især nyrerne, at holde urinen for ofte selv i timevis, eller det er blevet en vane. Her er nogle sundhedsproblemer, der kan opstå, hvis du har en vane med at holde på din urin:

1. Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner (UVI) kan opstå, fordi der er snavs, toksiner og affald i urinvejene, hvilket giver anledning til infektion. Hvis du holder din tisse ofte, vil bakterierne i urinen forårsage en infektion i blæren. Hvis dette sker, vil du mærke symptomer såsom smerter i den nederste del af maven, smerter, når du tisser, mindre urinvolumen, indtil der kommer blod ud, når du tisser.

Læs også: At holde tisse kan få blærekræft?

2. Nyresten

Vidste du, at folk, der ofte holder urinen, er i risiko for at udvikle nyresten?

Nyresten er små sten, der dannes i nyrerne på grund af overskydende calcium og natrium. Nå, hvis disse mineralaflejringer ikke fjernes, så snart du føler trang til at tisse, risikerer du at danne nyresten.

Normalt kan små nyresten komme ud gennem urinvejene uden at give smerter. Men når du udsætter vandladningen for ofte, kan mineral- og saltindholdet i urinen faktisk udvikle sten i nyrerne med en større størrelse.

Hvis dette sker, vil stenen blokere urinvejene og blokere for strømmen af ​​urin fra nyrerne. Som et resultat vil du føle smerte ved vandladning.

Læs også: Holder ofte vandladning, pas på nyresten

3. Urininkontinens

Ikke alene er du i risiko for UVI, at holde din urin for ofte kan også føre til svækkelse af blæremusklerne. Hvorfor det? Når du prøver at holde urinen ind, bliver musklerne i blæren strammere.

Hvis du gør det for ofte, vil muskelstyrken falde over tid. Til sidst bliver musklerne løse og er ikke længere elastiske. Denne svækkede blære vil øge risikoen for urininkontinens eller urinlækage.

Hvis du for nylig har oplevet disse symptomer, bør du straks tale med din læge. Det vil være nemmere for dig at stille spørgsmål til lægen, hvis du allerede har ansøgningen . Så sørg for at du har Hent appen, ja!

Læs også: Smerter ved vandladning, måske er disse 4 ting årsagen

4. Rygsmerter

Som et resultat af at holde vandladningen tilbage, er det ikke kun skadeligt for urinvejsorganerne (urologi), men også for taljen. Forsinket vandladning kan faktisk udløse fremkomsten af ​​smerter i taljen. Hvorfor sker dette?

Når blæren er halvfuld, aktiveres nerverne omkring organet. Symptomer, som du kan føle, er trangen til at tisse ofte.

Hvis du holder vandladningstrangen tilbage, betyder det, at din krop vil forsøge at bekæmpe signalerne fra blæren og hjernenerverne. Som et resultat vil du føle gåsehud, og din mave føles fuld, hvilket forårsager smerte.

Dette bør ikke blive en vane, fordi smerten kan stråle ud til taljen. Denne tilstand opstår, fordi de fleste af musklerne omkring blæren og nyrerne konstant belaster.

Så fra nu af skal du ikke vænne dig til at holde din tisse, okay!

Reference :
Geisinger. Tilgået i 2021. Stop med at holde det inde! 4 kropsfunktioner du bør slippe ud.
Keck Medicin. Tilgået i 2021. Er det farligt at holde i urinen?