Udslæt på huden kan også være et symptom på tyfus

, Jakarta - Tyfus, eller bedre kendt som tyfus, er en bakteriel infektion, der kan spredes i hele kroppen og påvirke mange organer. Denne sygdom kan føre til alvorlige komplikationer, hvis den syge ikke får den rigtige behandling med det samme. Som følge heraf kan syge miste livet på grund af infektion med bakterier. Tyfus vil være karakteriseret ved udslæt på huden, som kan overføres gennem afføringen fra en person, der er blevet smittet.

Læs også: Disse er symptomerne på tyfus og dens årsager

Tyfus, bakteriel infektion Salmonella typhi

Tyfus er en sygdom forårsaget af en type bakterier Salmonella typhi . Denne sygdom kan spredes hurtigt gennem mad eller drikke, der er blevet forurenet med afføring, der indeholder disse bakterier. Bakterieoverførsel kan også forekomme på grund af eksponering for forurenet urin, men kun i sjældne tilfælde.

Et udslæt på huden kan også være et symptom på tyfus, virkelig?

Udseendet af hududslæt i form af små lyserøde pletter er et af de symptomer, der opstår, hvis du har tyfus. Normalt vil symptomerne opstå 7-14 dage efter, at en person er blevet udsat for bakterierne. Forekomsten af ​​symptomer kan også komme hurtigere, hvilket er omkring tre dage efter, at en person er udsat for bakterierne. Dette udslæt vil blive ledsaget af mørke pletter, som flåtbid, som normalt findes på håndflader, fødder og ansigt. De resulterende symptomer omfatter:

  • Hovedpine.

  • Kvalme og opkast.

  • Høj feber, mere end 40 grader celsius. Denne feber vil vise sig gradvist.

  • Diarré.

  • Tør hoste.

  • Smerter i muskler og led.

  • Rygsmerte.

  • Mistet appetiten.

  • Føler sig fortumlet.

Nå, det ville være rart, hvis du straks talte med din læge, hvis du fandt ovenstående symptomer for at få den rigtige behandling. Tøv ikke, for hvis de symptomer, der opstår, efterlades i fred, kan denne tilstand bringe den syges liv i fare. Så vær altid opmærksom på din krops helbredstilstand, ja!

Læs også: Er helet, kan tyfussymptomer komme igen?

Sådan diagnosticeres tyfus

Den gennemsnitlige person med denne tilstand reagerer ikke, hvis der opstår symptomer, fordi symptomerne ligner andre sygdomme. Tyfusfeber er også svær at diagnosticere. Til det vil lægen normalt tage en blodprøve eller en hudbiopsi for at bestemme, hvilken type bakterier der sidder i den syges krop og er årsagen til tyfus. Hvis resultaterne endnu ikke er synlige, vil lægen normalt tage en blodprøve inden for to uger. Denne blodprøve er nyttig til at påvise immunsystemets reaktion hos den syge.

Nogle gange vil sygdommen let blive opdaget, hvis lægen har mistanke om, at patienten for nylig har rejst eller været på ferie til endemisk blod, der har høj risiko for at overføre denne tyfussygdom. En person med en historie med bid fra lopper, mider eller flåter fundet i kroppen er også i høj risiko for at udvikle tyfus.

Læs også: Hvad du behøver at vide om tyfus

For at undgå tyfus, praktiser altid en sund livsstil ved flittigt at vaske dine hænder med antiseptisk sæbe. Fordi de bakterier, der satte sig i hænderne, kan forårsage farlige sygdomme i fremtiden. Hvis der opstår milde symptomer, skal du straks søge læge. Vent ikke, indtil symptomerne på en alvorlig tyfus dukker op og bringer dit liv i fare. For flere detaljer kan du diskutere direkte ved at bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger via . Kom nu, Hent ansøgningen med det samme!