Dette er grunden til, at papegøjer kan efterligne menneskestemmer

, Jakarta - Måske har du tænkt over, hvorfor abearter som orangutanger eller chimpanser, der har DNA, der næsten er menneskelignende, ikke kan tale, men papegøjer kan. I 2016 opdagede forskere, at aber er fysisk i stand til at tale med mennesker, men de har ikke hjernekapaciteten til at gøre det. Hvad angår papegøjer, har de evnen til at lære sprog på samme måde som mennesker.

En af grundene til, at nogen beholder en papegøje, er på grund af dens evne til at tale som et menneske. Det er dog ikke alle papegøjer, der faktisk kan tale, og de, der lærer ord og sætninger, efterligner simpelthen menneskelig tale. Selvom papegøjer ikke har stemmebånd som mennesker, har de den nødvendige anatomi til at "tale".

Læs også: Overvej dette, før du opdrætter en papegøje

Årsager til, at papegøjer kan tale

Ifølge Steve Hartman fra Papegøjeuniversitetet , papegøjer er et af de få dyr, der skal udvikle verbalt sprog for at kunne interagere med hinanden. Papegøjer vil være mere tilbøjelige til at tale, hvis du begynder at lære dem ord, når de er unge.

At være en snakkesalig person eller have en snakkesalig familie vil også øge dine chancer for at få en snakkesalig papegøje. Papegøjer kan dog have svært ved at forstå sproget i starten, og de blander ofte menneskelige vokaliseringer med papegøjes ordforråd.

Papegøjer er meget omgængelige og higer efter interaktion fra deres menneskelige flok. Ikke alle kæledyrsfugle har evnen eller lysten til at tale. Den afrikanske grå papegøje, gulhovedet dobbeltpapegøje, Timneh afrikansk grå papegøje, papegøjepapegøje og gulhovedet Amazonas papegøje er dog blot nogle få af de fuglearter, der føler sig tilbøjelige til at bruge menneskelignende sprog.

At tale styrker også båndet mellem dig og fuglen. For at udvikle stærke gruppebånd føler papegøjer desuden behov for at lyde som deres flok, de mennesker, der passer på dem.

Uden fleksible munde og stemmebånd kan det være en udfordring for papegøjer at lære at tale menneskeligt sprog. Denne fugl har et stemmeorgan kaldet syrinx, som ligner strubehovedet i toppen af ​​luftrøret hos mennesker. Syrinx, placeret i brystet nederst i luftrøret, kan bruges til at udtale menneskelige ord. Når en papegøje forsøger at bruge tale, passerer dens lyd gennem halsen og munden og manipuleres af tungen.

Læs også: Her er interessante fakta om finken

Hvordan man lærer en papegøje at tale

Gentagelse er en vigtig faktor, når man lærer en papegøje at tale. Start med enkle ord, der kan bruges i hverdagens kommunikation med fuglevenner.

Forbind de ord, du lærer, med handlinger, såsom at give fuglen en æblesnack, når du gentager ordet. Temperamentet spiller også en stor rolle, da fuglen skal stole på menneskeflokken, før han forsøger at kommunikere. Så opret et stærkt forhold til din papegøje for med succes at lære den at tale.

Selvom dette kan lyde ret smart, skal du huske på, at mange andre dyr, uanset om de er vokale eller ej, har lyde, de bruger til at kommunikere. Denne lyd bruges primært om mad, en af ​​de vigtigste aspekter af ethvert dyrs liv. Mennesker kan finde papegøjer meget charmerende, fordi de er dyr, hvis sprog de kan forstå, selvom de bare efterligner.

Læs også: 4 fødevarer til at booste dit kæledyrs fugles immunitet

Det er grunden til, at papegøjer kan tale. At have kæledyr ser sjovt ud, og de har vist sig at forbedre en persons mentale sundhed. Hvis du har en kat, hund eller fugl, så glem ikke at sørge for, at deres foderbehov er opfyldt. Nu gennem helsebutikken kl Der er også mad, medicin og andre dyrebehov, som du nemt kan købe. Især med udbringningsservicen, behøver du ikke besvære at forlade huset længere.

Reference:
Audubon. Fået adgang i 2021. Hvorfor taler papegøjer?
Reden. Hentet 2021. Hvad får papegøjen til at tale som mennesker.
Vox. Hentet 2021. Hvorfor papegøjer kan tale som mennesker.