5 øvelser, der kan hjælpe med at behandle højt blodtryk

Jakarta - Mennesker med forhøjet blodtryk skal ikke kun ændre deres sunde kost, du ved. De skal også tage medicin, der er blevet ordineret regelmæssigt. I et forsøg på at øge behandlingens succes anbefales motion stærkt for at kontrollere blodtrykket i kroppen, så det forbliver i normale tal.

Ikke kun for mennesker med forhøjet blodtryk, for de af jer, der er raske, anbefales motion stærkt for at holde din fysiske og mentale tilstand i topform. Motion er en af ​​nøglerne til at forebygge forskellige former for farlige sygdomme, især en person, der risikerer at udvikle forhøjet blodtryk med alderen.

Så hvad er typerne af motion for mennesker med hypertension, sammen med mennesker, der er i høj risiko? Her er nogle anbefalede former for træning.

Læs også: 9 fødevarer, som mennesker med højt blodindhold bør undgå

Typer af motion, der kan hjælpe med at behandle højt blodtryk

Motion for personer med hypertension tjener til at øge hjertefrekvensen og vejrtrækningen. Her er nogle simple former for træning, som du kan gøre for at sænke forhøjet blodtryk:

1. Til fods

Gåture ser trivielt ud, men det er effektivt til at opretholde et sundt hjerte og blodkar i kroppen. For mennesker med forhøjet blodtryk kan det at gøre det regelmæssigt forhindre hypertension i at blive værre.

2. Cykling

Ikke alene kan forhøjet blodtryk falde markant ved at cykle, for de af jer, der er overvægtige, vil kropsvægten være mere kontrolleret. Dette vil forhindre dig i at få forskellige sygdomme.

3. Svøm

Ud fra resultaterne af udført forskning kan svømning 3-4 gange om ugen i 12 på hinanden følgende uger reducere det systoliske blodtryk hos mennesker med hypertension, især dem, der er ældre.

4. Yoga

At sænke blodtrykket ved at lave yoga er ikke for meget, men nok til at reducere risikoen for hjertesygdomme med 7 procent og risikoen for slagtilfælde med 10 procent.

5. Gymnastik

Øvelser, der er sikre at lave for personer med hypertension, såsom aerobic, gulvøvelser, rytmisk gymnastik eller kalibreringsøvelser.

Læs også: Kan højt blodtryk behandles naturligt?

Når du træner, behøver du ikke at lave anstrengende fysisk aktivitet. Det vigtigste er motion, der kan forbedre hjertesundheden, så det kan pumpe blod uden at blive tvunget til at arbejde hårdt. Et sundt hjerte kan gøre blodcirkulationen jævnere, så blodtrykket kan forblive stabilt.

Læs også: At kende normalt blodtryk hos mænd og kvinder

Mennesker med hypertension, dette er det rigtige tidspunkt at træne på

For personer med forhøjet blodtryk anbefales det at træne hver dag i 30 minutter eller mindst 3-5 dage om ugen. I dette tilfælde kan du svømme eller gå raske. Hvis du er en person, der bare gerne vil i gang med at træne. Varm op i 2-3 minutter i forvejen for at forhindre skader.

Hvis du er vant til det, kan du kombinere moderat og høj intensitet træning på samme tid. Gør denne kombination i 30 minutter flere gange om ugen. Glem ikke at varme op før træning og køle ned efter træning. Begge sigter mod at forebygge skader, træne muskelfleksibilitet og opretholde sunde led, så de ikke let kommer til skade.

Når du er færdig med at træne, og før du køler af, skal du ikke stoppe med at bevæge dig pludseligt. Sænk langsomt bevægelsen i et par minutter. Dette er obligatorisk, især for dem med højt blodtryk.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Øvelse: En medicinfri tilgang til at sænke højt blodtryk.
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Det ene trin, der hjælper med at sænke dit blodtryk uden medicin.
WebMD. Tilgået 2021. Træningstips til dem med højt blodtryk.