4 Fordøjelsesforstyrrelser under graviditet og hvordan man overvinder dem

, Jakarta – Fordøjelsesbesvær, der opstår under graviditeten, er en normal tilstand og er generelt forårsaget af ændringer i hormonniveauer. I andet og tredje trimester kan fordøjelsesbesvær forekomme oftere, fordi barnets vækst kan skubbe moderens mave.

Selvom de fleste fordøjelsesforstyrrelser er harmløse, rådes mødre stadig til at håndtere dem med det samme. Tjek information om fordøjelsesforstyrrelser hos gravide kvinder og deres håndtering nedenfor!

Udover hormoner forårsager dette fordøjelsesforstyrrelser

Fordøjelsesforstyrrelser, som ofte opleves af gravide kvinder, er mavesyrestigning, hvilket resulterer i en brændende fornemmelse i halsen, selv til bagsiden af ​​brystbenet. Vidste du, at de fleste fordøjelsesforstyrrelser er forårsaget af kosten og den type mad, der indtages.

Ifølge sundhedstidsskriftet udgivet af Klinisk gastroenterologi og hepatologi det nævnes, at man spiser for meget mad på kort tid, spiser fedtrig mad, snacker chokolade, drikker frugtjuice eller koffeinholdige drikkevarer (kaffe, te, cola-drikke), laver fysisk aktivitet umiddelbart efter man har spist, bøjer sig for meget, ja. følelse af angst kan være udløsende fordøjelsesbesvær.

Så hvilken slags fordøjelsesforstyrrelser opleves almindeligvis af gravide kvinder?

  1. Maven føles stor

Efterhånden som fosterets vækst i livmoderen bliver større, vil moderens livmoder også forstørre. Dette vil have betydning for gravide, nemlig at moderen let vil føle sig mæt, maven bliver hurtigere mæt, og det bliver sværere at trække vejret.

Moderens forstørrede livmoder vil trykke på andre organer i maven og omkring maven, hvilket giver ubehag i maven. Gravide kvinder kan fortælle, at det ubehag i maven, de føler, skyldes forstørrelsen af ​​livmoderen, ved at se på symptomerne, såsom dovne til at spise, fordi de føler sig oppustet.

Derudover vil moderen også opleve åndedrætsbesvær, som kan opstå på ethvert tidspunkt, især i tredje trimester af graviditeten. Gravide kvinder kan overvinde denne fordøjelsessygdom med masser af hvile.

Hvis moderen er doven til at spise, fordi hun føler sig oppustet, så omgå det ved at spise lidt, men ofte. Undgå også at spise store mængder mad på én gang.

  1. Forstoppelse

Mange gravide klager også ofte over besvær med afføring (BAB). Faktisk kan denne fordøjelsesforstyrrelse forekomme i enhver svangerskabsalder, men opstår oftest i sidste trimester.

En af triggerne er størrelsen af ​​fosterets krop, der er forstørret, og babyens hoved, som er under pres på tarmene, hvilket gør det svært for gravide at få afføring. Derudover gør de dårlige vaner, som mødre ofte gør, såsom at være doven til at bevæge sig eller ikke drikke nok, at blodgennemstrømningen ikke bliver jævn, afføringen hærder, hvilket gør det svært at udstøde.

En anden årsag til vanskelige afføringer under graviditeten kan skyldes, at gravide kvinder har hæmorider. Hormonelle ændringer, der opstår under graviditeten, gør det også svært for gravide kvinder at få afføring. For at overvinde dette rådes gravide kvinder til at spise masser af frugt, spise en ernæringsmæssigt afbalanceret kost, drikke nok vand og træne regelmæssigt.

Men hvis dette svære KAPITEL-problem ikke forsvinder, kan moderen spørge direkte til lægen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge mor kan vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

  1. Kvalme og opkast

Kvalme og opkastning er almindelige hos gravide kvinder. Denne tilstand er også kendt som morgen kvalme Det opstår tidligt i graviditeten og kan dukke op igen i sidste trimester. Selvom de fleste gravide oplever morgen kvalme, men der er også nogle gravide, som slet ikke oplever det, så de kan leve deres graviditet behageligt.

Gravide kvinder bør finde måder at klare sig på morgen kvalme så barnet i maven stadig får de næringsstoffer, det har brug for. Derfor er det tilrådeligt at spise små mængder mad, men ofte, så få masser af hvile og undgå fødevarer, der kan udløse kvalme.

  1. Diarré

Hormonelle ændringer, skødesløst spise og stress kan få gravide kvinder til at opleve diarré. Fordøjelsesproblemer kan forekomme i enhver svangerskabsalder, men er mest almindelige i tredje trimester, fordi dette er perioden op til fødsel.

Denne tilstand skal behandles med det samme, fordi den kan have en negativ indvirkning på fosterets tilstand. Diarré gør, at fosteret ikke kan få god næring og ilt, fordi moderen ofte tisser.

Reference:
Graviditet Fødsel og Baby. Tilgået 2020. Fordøjelsesbesvær og halsbrand under graviditet.
Healthline. Tilgået 2020. Halsbrand, sure opstød og GERD under graviditet.

Klinisk gastroenterologi og hepatologi. Tilgået 2020. Sammenslutning af halsbrand under graviditet med risiko for gastroøsofageal reflukssygdom.