Kan godt lide at vise deres kønsorganer frem, kan ekshibitionister helbredes?

Jakarta - For nylig er handlingen fra en ukendt mand, der kan lide at vise sine kønsorganer frem for kvinder, gået viralt. Denne mand lancerede sine handlinger på gaderne og i offentlig transport i Jalan Juanda-området, Depok. Dette er bestemt bekymrende Depok-beboere, især kvinder. En, der godt kan lide at vise sine kønsorganer frem, kaldes som bekendt også ekshibitionist.

Læs også: Need to Know, 5 tegn på seksuel dysfunktion hos kvinder

Ekshibitionisme er karakteriseret ved trangen, fantasien eller handlingen til at udsætte kønsorganerne for misbilligende personer, især fremmede. Denne tilstand betragtes som en parafil seksuel lidelse, som refererer til et vedvarende og intenst mønster af atypisk seksuel ophidselse ledsaget af nød eller klinisk signifikant lidelse. Denne tilstand rammer ofte mænd og er mindre almindelig hos kvinder.

Hvorfor kan man blive ekshibitionist?

Antisocial personlighedsforstyrrelse, alkoholmisbrug og interesse for pædofili er ofte udløsende faktorer for ekshibitionisme hos mænd. Andre faktorer forbundet med ekshibitionisme er seksuelt, følelsesmæssigt misbrug i barndommen. og seksuel afhængighed i barndommen. Nogle mennesker, der udviser ekshibitionistisk adfærd, engagerer sig ofte i andre parafile tilstande, så de betragtes som hyperseksuelle.

Exhibitionister betragter ofres overraskelsesreaktioner på deres adfærd som en form for seksuel interesse. Alligevel er ekshibitionistisk adfærd faktisk harmløs, og de tror, ​​at deres adfærd blot er en fristelse. Hvis ekshibitionismens gerningsmænd rører ved og endda begår voldtægt, så betragtes det som en seksuel forbrydelse.

Ekshibitionistiske forhold kan opstå i slutningen af ​​teenageårene eller tidlig voksenalder. I lighed med andre seksuelle præferencer kan ekshibitionistiske seksuelle præferencer og adfærd falde med alderen.

Læs også: 6 Disse ting sker med din krop, når du ikke har sex

Tegn på, at nogen har ekshibitionisme

En person anses for at have ekshibitionisme, hvis hans adfærd er karakteriseret ved følgende symptomer:

  • At have fantasier, adfærd eller drifter, der er gentagne og vækker seksuel ophidselse ved at vise sine kønsorganer frem for en intetanende person;
  • Personen har handlet på seksuelle trang med den misbilligende person, eller fantasien forårsager interpersonelle vanskeligheder på arbejdet eller i hverdagens sociale situationer;
  • Exhibitionistisk lidelse er kategoriseret i undertyper baseret på, om en person foretrækker at udsætte sig selv for præpubertære børn, voksne eller begge dele.

Kan udstillingsfolk blive helbredt?

De fleste mennesker med ekshibitionisme søger ikke behandling på egen hånd og får ikke behandling, før gerningsmanden bliver fanget og taget hånd om af myndighederne. Hvis du, din familie eller nære slægtninge er mistænkt for at have denne tilstand, anbefales tidlig behandling. Behandling for ekshibitionisme omfatter normalt psykoterapi og medicin. Du kan også spørge en psykolog om ekshibitionismeforstyrrelser gennem ansøgningen .

Forskning viser, at adfærdsterapi er effektiv til at behandle ekshibitionisme ved at give lovovertrædere et værktøj til at kontrollere deres impulser og finde mere acceptable måder at håndtere deres seksuelle drifter på. Kognitiv adfærdsterapi hjælper ekshibitionister med at identificere triggere og styre disse drifter på sundere måder.

Læs også: Dette er grunden til, at psykologisk terapi hjælper med at genoprette seksuel dysfunktion

Andre psykoterapeutiske tilgange omfatter afspændingstræning, empatitræning, træning af mestringsfærdigheder og kognitiv omstrukturering, nemlig at identificere og ændre tanker, der fører til ekshibitionisme. Lægemidler, der kan behandle ekshibitionisme, omfatter antidepressiva, der kan blokere kønshormoner, såsom en klasse af lægemidler selektiv serotoningenoptagelseshæmmer (SSRI'er), nemlig fluoxetin, sertralin og paroxetin. Det ville selvfølgelig være bedre, hvis du diskuterer og tjekker med din læge for at få det rigtige lægemiddelråd.

Reference:
Psykologi i dag. Tilgået i 2019. Exhibitionisme.
MSD manualer. Tilgået 2019. Exhibitionistic Disorder.