Uskyldige børns negle? Overvind med det samme på denne måde

, Jakarta - Der er forskellige ting, der kan udløse indgroede tånegle hos børn. En af dem er en skade fra at snuble, sparke en bold eller blive ramt af en tung genstand på tåneglen. En indgroet tånegl er en tilstand, hvor neglen presses sammen eller vokser ind i huden.

Selvom det generelt forekommer på tæerne, kan indgroede tånegle også forekomme på fingrene. Indgroede tånegle vil opleve hævelse og rødme af huden på kanten af ​​neglen. Når den udsættes for friktion fra sokker eller sko, vil den indgroede tånegl føles meget smertefuld.

Vær forsigtig, hvis den indgroede tånegl er inficeret, vil det fremstå pus og skadelige bakterier. Tilstanden med hævelse og rødme vil blive værre, når neglen vokser ind i huden.

Så hvordan håndterer du indgroede tånegle hos børn?

Læs også: Ikke kun smerter i negle, disse er 9 symptomer på indgroede tånegle

1. Udblød med varmt vand

Måden at håndtere indgroede tånegle hos børn, der kan være mor, er at fortælle hende, at hun skal bløde sine fødder i varmt vand. Denne metode anbefales stærkt, når nye indgroede tånegle vokser. Du kan blande varmt vand med salt og derefter lægge den berørte finger i blød i cirka 15 minutter. Gør dette to til tre gange om dagen.

2. Brug af revet ingefær

Den urteplante, der ofte bruges som et naturligt middel mod sygdom, er ingefær. Du kan rive ingefær og blande det med kokosolie efter smag. Derefter påføres det revne på luja-området og dække det med en bandage, så stoffet absorberes maksimalt i såret.

3.Brug af hvidløg

Ikke alene kan det bruges som et supplement til madlavningskrydderier, hvidløg, som altid er tilgængeligt i køkkenet, er også effektivt til at kurere indgroede tånegle. Mor behøver kun at male hvidløget med en blanding af kokosolie efter smag. Ligesom revet ingefær er denne hvidløgskværn nok til at blive påført den skadede negl og bandageret med gaze. Gør det 2 til 3 gange om dagen i 3 på hinanden følgende dage.

Læs også: Hvorfor kan storetåen være indgroet?

4.Anden vej

Ud over de tre ting ovenfor, er der også måder at overvinde andre indgroede tånegle på. Men det, du skal huske, hvis dit barn har diabetes, nerveproblemer i benene eller fødderne, dårligt blodcirkulation til fødderne eller infektion omkring neglene, skal du straks søge læge for korrekt behandling. Forsøg aldrig at behandle indgroede tånegle selvstændigt derhjemme.

Nå, hvis din lille ikke oplever ovenstående tilstande, ifølge National Institutes of Health, kan hvordan man håndterer indgroede tånegle derhjemme starte med:

  • Blødgør dine fødder i varmt vand tre til fire gange om dagen, hvis det er muligt. Efter iblødsætning skal du holde dine tæer tørre.
  • Massér blidt på betændt hud.
  • Læg et lille stykke vat eller tandtråd under neglen. Fugt en vatpind eller tråd med vand eller et antiseptisk middel.

Når du trimmer tånegle:

  • Læg dine fødder i blød i varmt vand i et stykke tid for at blødgøre dine negle.
  • Brug en ren, skarp klipper eller negleklipper.
  • Klip tåneglene lige op. Undlad at tape, afrunde hjørner eller trimme for kort.
  • Forsøg ikke selv at trimme den indgroede tånegl, da dette kun vil gøre problemet værre.

Hvis metoderne ovenfor ikke er effektive, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling. For inficerede indgroede tånegle, eller hvis du ikke er sikker på, at du kan håndtere behandlingen med indgroede tånegle derhjemme, kan din læge udføre denne procedure under lokalbedøvelse.

Læs også: Lad ikke indgroede tånegle, hvis du ikke ønsker operation

For mødre, der stadig er forvirrede eller tøver med at håndtere indgroede tånegle hos børn, hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem applikationen. Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2021. Sådan forebygger og behandler du indgroede tånegle.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2021. Indgroet tånegl
NHS informere Skotland. Tilgået i 2021. Indgroet tånegl.