Pas på gastritis, der forårsager maveirritation

Jakarta - Gastritis er en mavesygdom, der opstår på grund af betændelse eller erosion af maveslimhinden. Denne sygdom får maven til at blive irriteret, hvilket forårsager flere fysiske symptomer, der næsten ligner halsbrand. Det er grunden til, at folk ofte kalder gastritis er mavesår, selvom de to er forskellige sygdomme.

Mag er et udtryk, der bruges af lægfolk til at beskrive en tilstand med symptomer som klager over mavesmerter, kvalme, opkastning, brystsmerter, luft i maven, oppustethed og en sur smag i munden. Faktisk er sår ikke en sygdom, men et symptom, der indikerer en bestemt sygdom. Disse ulcussymptomer kan være et tegn på mavesygdomme, hvoraf en er gastritis.

Hvad forårsager gastritis?

Der er flere ting, der forårsager gastritis, herunder bakterielle infektioner H. pylori , bivirkninger ved at tage ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (såsom ibuprofen og aspirin), stress, overdrevent alkoholforbrug, stofmisbrug, autoimmune reaktioner, aldring og visse sygdomme.

Derudover gør følgende risikofaktorer en person tilbøjelig til gastritis:

  • Fødevareallergier.
  • Stress eller træthed.
  • Hyppigt forbrug af krydret og fedtholdigt mad (såsom stegt mad).
  • Usund livsstil, såsom uregelmæssige spisemønstre, rygning og alkoholindtagelse.
  • overvægtig ( overvægtig ) eller fedme.
  • Hyppig brug af visse lægemidler, såsom antibiotika, aspirin, steroider og p-piller.
  • Har visse sygdomme, såsom HIV/AIDS, såsom Crohns sygdom, HIV/AIDS, galderefluks, anæmi og pernicious .

Hvad er tegn og symptomer på gastritis?

Ud fra symptomernes udviklingsperiode opdeles gastritis i to, nemlig akutte symptomer, der kommer hurtigt og pludseligt, og kroniske symptomer, der udvikler sig langsomt. Symptomer på gastritis omfatter generelt mavesmerter, appetitløshed, flatulens, hikke, kvalme, opkastning, mavesmerter, mave-tarmforstyrrelser, sort afføring og mæthedsfornemmelse, når du spiser.

Hvordan diagnosticeres gastritis?

Lægen vil spørge om de symptomer, du oplever, gennemgå familiehistorien om gastritis, foretage en fysisk undersøgelse og foretage opfølgende undersøgelser, hvis det er nødvendigt for at diagnosticere gastritis. Disse opfølgende undersøgelser omfatter:

  • Udåndingstest for at se tilstedeværelsen af ​​bakterier H. pylori inde i kroppen.
  • Endoskopi for at se betændelse i maven.
  • Inspektion Røntgen og bariumvæske til at lede efter mavesår.
  • Afføringsundersøgelse for at se efter blødning og infektion i maven.
  • Tjek dine blodcelleniveauer for at se, om du har anæmi.

Hvordan er gastritis forebyggelse og behandling?

Efter at diagnosen er etableret, ordinerer lægen lægemidler til behandling af gastritis. Du skal tage disse lægemidler i henhold til doseringen og lægens anbefalinger. Udover at tage medicin, kan gastritis behandles ved at ændre din livsstil. Tricket er at spise mindre mad med mere hyppighed og spise kogt mad og vaske hænder med sæbe, før du spiser.

Der er flere måder at forebygge gastritis på. Disse omfatter ikke at ryge, ændre kost, kontrollere kropsvægten for ikke at blive overvægtig. overvægtig eller fedme), undgå at tage smertestillende midler uden en læges opsyn, spis sundt fedtholdigt mad og protein og vær opmærksom på sovestillingen. Den anbefalede søvn er at sove på venstre side med en let forhøjet pude.

Det er fakta om gastritis, som du skal vide. Hvis du har maveproblemer, skal du straks tale med din læge . For at tale med en læge kan du drage fordel af funktionerne Kontakt læge i app . Gennem appen du kan tale med lægen når som helst og hvor som helst via Chat, tale/videoopkald . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Læs også:

  • 5 årsager til gastritis du behøver at kende
  • Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår
  • Sårramte har brug for 4 ordentlige sovestillinger