Fødevarer, der skal undgås med gastritis

, Jakarta - Det er ubestrideligt, at valg af mad er noget, der skal gøres af mennesker med mavesår. Hvis man indtager, i stedet for at føle sig mæt, giver maden faktisk et sår med irriterende smerter. Den vigtigste forebyggelse af ulcus sygdom i sig selv kan du gøre ved at undgå indtagelse af fødevarer, der forårsager halsbrand.

Her er nogle fødevarer, der forårsager halsbrand at undgå:

Læs også: Undgå smerter, her er 7 nemme måder at forhindre tilbagefald af sår på

  • Sur smag mad

Hvis de indtages for ofte, vil surt smagende fødevarer udløse fordøjelsesproblemer. Disse fødevarer omfatter appelsiner, citroner og limefrugter. Det sker, fordi syren kan forstyrre pH-balancen i maven.

  • Gasproducerende frugter og grøntsager

Mennesker med mavesår skal vide, at der er flere typer frugter og grøntsager, der kan få maven til at producere meget gas efter indtagelse. De pågældende frugter og grøntsager er sennepsgrønt, kål eller kål, bønner, jackfruit, Ambon-bananer, kedondong og forskellige typer tørret frugt.

  • Krydret mad

Det smager ikke godt, hvis man ikke spiser krydret mad. Krydret smag er dog en af ​​de fødevarer, der forårsager sår, som skal undgås. Denne ene fødevare kan øge opbygningen af ​​syre i maven.

Læs også: Har et sår, spis disse 7 fødevarer

  • Fødevarer lavet af forarbejdet højfedtmælk

Højt fedtindhold, hvis det indtages, kan øge mavesyreniveauet. For at undgå mavesår, bør du stoppe med at indtage mejeriprodukter, såsom smør eller yoghurt.

  • Chokolade

Hvem elsker ikke chokolade? At spise denne er kendt som en fødevare, der forårsager halsbrand, fordi den indeholder en forbindelse kaldet theobromin. Denne forbindelse får den esophageal sphincter muskel (musklen i bunden af ​​esophagus) til at slappe af. Som et resultat flyder syren opad og får en person til at føle sig kvalme.

Ikke kun om mad, uregelmæssige spisemønstre og langvarig stress udløser også mavesår. Når man lider af halsbrand, føles maven øm og ubehagelig på grund af smerten. Symptomerne, som hver patient oplever, er også forskellige, herunder hyppige bøvser, appetitløshed, kvalme, oppustet mave eller mæthedsfornemmelse, luft i maven og en øm øvre del af maven.

Mennesker med mavesår rådes til at spise sundere, blødere tekstur og venligt mod maven og prøve at spise mindre, men ofte. Hvis du har en række symptomer, skal du straks drøfte med din læge i ansøgningen for at forhindre, at sygdommen bliver værre. Så pas altid på dit helbred, OK!

Tips til at forebygge og overvinde gastritis

Mennesker med mavesår er helt sikkert urolige med denne ene sygdom. Ikke kun smertefuldt, udløseren af ​​denne sygdom er også meget enkel. Hvis du spiser forkert eller spiser for sent, vil din mave føles varm, og en række symptomer på halsbrand vil begynde at vise sig. Symptomer, der opstår, vil være forbundet med dårlig ånde på grund af overdreven gasproduktion i maven. Det er virkelig meget oprørende.

Læs også: Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer

Gastritis er en langvarig sygdom, der kan opstå når som helst og hvor som helst. Hvis såret kommer igen på det forkerte tidspunkt og sted, hvad skal du så gøre? Her er en enkel måde at forebygge og behandle mavesår.

  1. Mennesker med mavesår, som har en lang historie med denne sygdom, skal give mavesmerter.

  2. Lav en daglig madplan og hold dig til reglerne.

  3. Spis ikke en række fødevarer, der er blevet nævnt.

  4. Spis i små portioner, men ofte.

  5. Undgå forbrug af alkohol og koffein.

  6. Sov ikke efter at have spist.

Hvis smerterne ikke aftager, kan du faste. Faste vil gøre din spiseplan mere regelmæssig. Glem ikke altid at være opmærksom på de ernæringsmæssige og ernæringsmæssige behov, som kroppen har brug for, OK! Held og lykke!

Reference:

NCBI. Tilgået i 2020. Ernæringspleje ved mavesår.

Sundhed. Tilgået 2020. 7 fødevarer, der forårsager sure opstød.

Healthline. Tilgået i 2020. 11 fødevarer, der kan forårsage halsbrand.