10 Corona Virus Facts Du skal vide

, Jakarta - 11 millioner indbyggere i byen Wuhan, Kina, gik i panik, efter at mange mennesker blev syge efter at have besøgt markedet skaldyr Huanan. Overraskende nok accelererer antallet af ofre. Faktisk har de fleste af dem aldrig besøgt markedet.

Hvilket fænomen skete? Efter en tilbundsgående undersøgelse blev corona-virussen hovedsynderen bag panikken. Det, der skal understreges, er, at denne virus kan spredes hurtigt og forårsage død.

Så hvordan er udviklingen af ​​tilfælde af corona-virus globalt? Hvordan vil den indonesiske regering reagere på denne tilstand? Så hvad siger Verdenssundhedsorganisationen (WHO) om denne mystiske virus?

Nå, her er de data og fakta indsamlet fra forskellige internationale og nationale kilder.

1. Spredning til andre lande

Virussen, der kan forårsage lungebetændelse, dukkede først op i byen Wuhan, Kina. Den kinesiske regering siger, at coronavirus kom fra vilde dyr, der blev solgt på markedet skaldyr Huanan.

Siden da har inficerede rejsende fra Wuhan overført virussen til andre lande. Indtil videre har coronavirus spredt sig til syv lande. Startende fra Thailand, Japan, Sydkorea, Singapore, Taiwan, Vietnam og USA.

Også stål: Elsker ekstrem mad, flagermussuppe spreder Corona-virus

2. Angiveligt fra Flagermus

Corona-virus er en zoonotisk sygdom, hvilket betyder, at den overføres mellem dyr og mennesker. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i Amerika har også bekræftet forholdet mellem flagermus og Corona-virussen. Ifølge eksperter der er corona-virussen en virus, der cirkulerer i flere dyr, herunder kameler, katte og flagermus.

Faktisk udvikler corona-virussen sig sjældent og inficerer mennesker og spreder sig til andre individer. Men sagen i Kina er nu et klart bevis på, at denne virus kan spredes fra dyr til mennesker.

3. Nære slægtninge til SARS og MERS

Ifølge eksperter fra WHO er corona-virussen en stor familie af vira, der forårsager influenza, til mere alvorlige sygdomme. For eksempel, Mellemøstens luftvejssyndrom (MERS-CoV) og Svært akut respiratorisk syndrom (SARS-CoV).

Flashback, SARS, som dukkede op i november 2002 i Kina, spredte sig til flere andre lande. Startende fra Hong Kong, Vietnam, Singapore, Indonesien, Malaysia, England, Italien, Sverige, Schweiz, Rusland, til USA.

SARS-epidemien, der sluttede i midten af ​​2003, inficerede 8.098 mennesker i forskellige lande. Hvad med antallet af ofre? Mindst 774 mennesker har mistet livet på grund af denne alvorlige luftvejsinfektion.

Læs også: Wuhan isoleret, dette er en stor trussel mod Corona-virus til Indonesien

4. Mystisk, der er ingen vaccine endnu

Virusset, der forårsager lungebetændelsesudbruddet i Wuhan, Kina, er noget mystisk. Eksperter identificerer det som en ny type corona-virus. Virussen, der angriber luftvejene, er kendt som den nye coronavirus eller 2019-nCoV.

Der er faktisk flere lungebetændelsesvacciner, der har til formål at forebygge lungebetændelse. Vaccinen kan dog ikke forhindre lungebetændelse, som i øjeblikket er endemisk på grund af den nye type corona-virus. Derfor satte den kinesiske regering byen Wuhan i karantæne, som har en befolkning på 11 millioner mennesker.

5. Det har taget sit præg

Indtil videre er ingen tilfælde af corona-virus kommet ind i Indonesien. Vi må dog ikke ignorere dette mystiske virusangreb. Dette skyldes, at denne virus har inficeret mindst 830 mennesker, mest i Wuhan. Ifølge regeringen er mindst 25 mennesker døde som følge af coronavirus-angrebet.

6. Fra feber til brystsmerter

Corona-virus kan forårsage forskellige lidelser hos syge. Startende fra feber, hoste, åndedrætsbesvær, ondt i halsen og hovedpine. Hertil kommer, ifølge eksperter ved National Institutes of Health - MedlinePlusDenne virus, der inficerer de øvre luftveje, kan også forårsage alvorlige symptomer. Denne virusinfektion kan blive til lungebetændelse med forskellige symptomer.

For eksempel høj feber, hoste med slim, åndenød, til brystsmerter. Disse symptomer kan være værre, hvis de forekommer hos mennesker med hjerte- eller lungesygdomme, personer med svækket immunsystem, spædbørn og ældre.

Læs også: Spredt til 5 lande, Wuhan Corona-virus stammer fra slanger?

7. Risikoen kan minimeres

Selvom der i øjeblikket ikke er nogen vaccine til at forhindre infektion med corona-virussen, er der i det mindste flere måder, der kan gøres for at reducere risikoen for at få denne virus. Lancering National Institutes of Health - Coronavirus, der er nogle tips, vi kan gøre.

  • Vask dine hænder ofte med sæbe og vand i 20 sekunder, indtil de er rene.

  • Undgå at røre ved dit ansigt, næse eller mund, når dine hænder er snavsede eller ikke er blevet vasket.

  • Undgå direkte eller tæt kontakt med syge mennesker.

  • Rengør og steriliser ofte brugte overflader.

  • Dæk næse og mund til, når du nyser eller hoster med en serviet. Smid derefter servietten ud og vask dine hænder grundigt.

  • Forlad ikke huset syg.

Det, der skal understreges, når du oplever symptomer på corona-virusinfektion, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen om corona-virus og hvordan man forebygger det

8. Udbetalte 1,9 billioner midler

Vil du vide, hvor mange penge der skal bruges på at bekæmpe corona-virusudbruddet? Den kinesiske regering skal mindst bruge så meget som 1 milliard RMB (US$ 144 millioner) eller omkring 1,9 billioner Rp. Denne erklæring blev udsendt direkte af Kinas finansministerium torsdag den 23. januar.

9. Indonesiens indgangsport strammet

Direktøren for forebyggelse og kontrol af infektionssygdomme, det indonesiske sundhedsministerium, sagde, at der var én patient, der er mistænkt for at have fået corona-virussen. Patienten, der i øjeblikket er i behandling hos RSPI Sulianti Saroso, Jakarta, har en rejsehistorie fra Kina. Indtil nu udfører hospitalet stadig yderligere observationer.

Sundhedsministeren i Republikken Indonesien, Terawan Agus Putranto, sagde i en meddelelse i Sehatnegeriku - Sundhedsministeriet, at regeringen strammede indgangen til landet ved at advare en detektionsenhed i form af en termoscanner.

Målet er klart, at forhindre indtrængen af ​​den nye coronavirus (2019-nCoV) i Indonesien. Gennem dette værktøj kan senere passagerer tidligt opdages, om der er potentielle symptomer på at få en bestemt virus.

Til dato så mange som 135 termo scanner er blevet aktiveret ved 135 landeindgange, både til lands, til vands og i luften. Ikke nok med det, regeringen har også leveret sundhedsadvarselskort og har forberedt 100 henvisningshospitaler til nye infektioner.

10. Hvad siger HVEM?

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har ikke erklæret coronavirus for en "folkesundhedsnød". Denne beslutning betragtes som midlertidig, fordi denne virus er et nyt tilfælde. Ifølge WHOs generaldirektør vil afgørelsen af ​​denne globale sundhedsnød fortsætte med at udvikle sig i overensstemmelse med ny modtagne information.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge direkte til lægen og gennem ansøgningen . Som et forsøg på at forhindre overførsel af virusinfektioner kan du også købe N95-masker i applikationen . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:

Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Hentet 2020. 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV), Wuhan, Kina.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Tilgået 2020. Ofte stillede spørgsmål om SARS.

CNN. Hentet 2020. 23. januar nyheder om coronavirus.

Sundhedsministeriet - mit lands sundhed. Tilgået i 2020. Foregriber nCoV, øger Sundhedsministeriet årvågenhed ved land-, sø- og luftindgange.

National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020 Coronavirus.

WHO. Tilgået 2020. Coronavirus.