IT kapitel to udgivet, hvorfor har folk en fobi for klovne?

, Jakarta – Pennywise klovnen har terroriseret Indonesien igen gennem biografer siden den 6. september. Hvis du har set efterfølgerne før, ved du, at der er en klovn med skræmmende make-up, der terroriserer en gruppe børn ved navn " Losers Club". For at nære sig deres frygt kan Pennywises klovn ændre form til den ting, barnet frygter mest.

IT Kapitel to fortæller historien 27 år efter begivenhederne i den første IT-efterfølger. Losers Club som nu er vokset op, mødes endelig igen i deres hjemby. Årsag til medlemmernes tilbagevenden Losers Club forårsaget af en række børn, der forsvandt på mystisk vis. Disse børns forsvinden er ingen ringere end klovnen Pennywise.

Læs også: Kend typerne af fobier, årsager til overdreven frygt

I modsætning til klovnen Pennywise beskrives klovne som vittige og fulde af sjov til at underholde mennesker, især børn. Alligevel er det ikke få mennesker, der er bange for klovne. Så hvad gør egentlig nogle mennesker bange og endda fobiske over for klovne?

Grunden til, at nogen kan have en fobi for klovne

Generelt vil folk se en figur, der underholder med sin fjollede og sjove opførsel. Ikke få synes dog også, at klovne er skræmmende figurer. En person, der har en fobi for klovne, bliver meget bange, når den bliver konfronteret eller endda set på afstand. Overdreven angst er normalt forårsaget af ubehagelige oplevelser.

Negative personlige oplevelser med klovne i en ung alder er ofte en væsentlig faktor i klovnefobi. Desuden er massemedierne, der skaber " hype "Omkring onde klovne kan børn enten ikke lide eller frygte dem. Ikke kun det, der er to andre grunde, der får nogen til at have en fobi for klovne.

For det første har vi en tendens til at se på ansigtsudtryk for at forstå nogen og se deres motivation. Klovne siges at være udtryksløse, fordi hele deres ansigt er dækket af makeup. For det andet tror vi måske ikke på mennesker, der altid er glade og griner. For mange mennesker er frygten for klovne faktisk en del af en almindelig frygt for maskerede væsner kaldet coulrofobi.

Læs også: Har venner fobier? Hjælp med disse måder

Coulrofobi er en uformel betegnelse for en alvorlig frygt for klovne. Denne tilstand falder ind under kategorien specifik fobi, hvis den er vedvarende og forstyrrer normal funktion. Mange mennesker oplever ubehag med klovne, hvilket ikke er en ægte fobi.

Symptomer på Coulrofobi

Coulrofobi er karakteriseret ved generelle fobiske symptomer. Denne tilstand kan forårsage fysiske, mentale og følelsesmæssige symptomer hos patienter, herunder:

  • Sveden;

  • Kvalme;

  • Frygt;

  • Puls og vejrtrækning bliver hurtigere;

  • Gråd eller skrigende;

  • Føler sig vred, når man bliver sat i en situation.

Hvis du ønsker at finde ud af mere om denne fobi for klovne eller enhver anden fobi, skal du bare diskutere det med din læge . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Kan klovnefobier behandles?

Behandling af en fobi afhænger af, om situationen virkelig påvirker personens liv. Coulrofobi påvirker dog generelt ikke dagligdagen, da situationen er ret nem at undgå ved ikke at deltage i cirkus, fødselsdagsfester og andre arrangementer, hvor der er klovne til stede. Men hvis fobien har forstyrret en persons professionelle eller personlige liv, kan den ramte søge psykoterapi for det.

Læs også: Almindelig frygt og fobier, hvordan kan du kende forskel?

Hvis du har en fobi for klovne, hjælper det ikke at se it-film eller American Horror Story med onde klovne og forstærker det faktum for dem, at klovne faktisk er farlige og skræmmende.

Reference:
Meget godt Sind. Hentet 2019. Coping With Coulrophobia.
Anxiety.org. Hentet i 2019. Hvad gør klovne så uhyggelige?