5 måder at gøre de moralske budskaber i historiebøger forståelige for børn

Jakarta – At læse historier for dit lille barn er en måde at stimulere deres fantasi på. Dramatiske karakterer, snoede historielinjer og fortryllende steder tvinger din lille ens hjerne til at forestille sig dem. Nå, for at historien og det moralske budskab i den kan forstås af den Lille, skal moderen selvfølgelig forsøge at formidle historien bedst muligt.

Det kræver interaktive ord og handlinger med variationer i tone, for at fortælle en historie, der holder lytterne hooked indtil slutningen. En god historiefortæller tilskynder også til at aktivere lytterens fantasi og giver dem mulighed for at komme ind i historien.

Læs også: Børn, der ofte bliver løjet for, kan være løgnere, det er en kendsgerning

Måder for børn at forstå det moralske budskab i en historie

Lancering fra Mom Junction, Her er en række måder, du kan gøre, så din lille er i stand til at forstå det moralske budskab i en historie, nemlig:

  • Forstående lyttere. Det første og vigtigste skridt er at forstå, hvem publikum er. Mødre skal vide, hvilke historier din lille kan lide mest. Så prøv at spørge din lille, hvilke historier der er interessante for ham. Er superhelte, prinser og prinsesser, rumvæsener eller historiske personer?
  • Byg budskab. Det næste trin er at bestemme det budskab, du ønsker at formidle gennem historien. Hvilken moral skal børnene tage fra historien? Er der noget specifikt, du ønsker, at dit barn skal lære af denne historie? Byg en historie ud fra disse spørgsmål.
  • Inkluder kreative ord. Innovativ og imponerende brug af ordforråd er en fantastisk måde at fortælle en historie til børn på. Men begræns brugen af ​​ord, der er svære for børn at forstå.
  • Ekspressiv stil. Fang lytterne ved at fortælle historien veltalende og dramatisk. Vær energisk, følelsesladet og gå med strømmen. Skab en spændende oplevelse fyldt med spændende og chokerende hændelser, hvis nogen i historien.
  • Hold øje med tiden. Det er også vigtigt at bemærke vigtigheden af ​​timing i historiefortælling og dens effekt på børn. Uanset om det er en bålhistorie, en godnathistorie eller bare en sjov historie at fortælle på en regnvejrsdag. Historien skal være passende og passe til den lilles humør og forhold den dag.

Læs også: Sådan gør du børn fortrolige med at elske at læse

Udover at være underholdende tilbyder historier et utal af fordele for børn og hjælper med deres generelle udvikling. Uanset om det er at læse fra en historiebog, fortælle personlige oplevelser eller genskabe plottet i deres yndlingsfilm, kan historiefortælling skabe en varig indvirkning i løbet af deres opvækst.

Fordelene ved historier for børns vækst

Her er nogle af fordelene ved at læse historier for børns vækst, nemlig:

  • Indgydning af god moral. Historier har en enorm indflydelse på børn. Ærlighed, ærlighed, taknemmelighed og forskellige gode moraler i historier kan indlejres i børn fra en tidlig alder.
  • Forståelse af kultur. Historier kan bruges til at hjælpe dem med at forstå deres egen historie og traditioner. Historier fra hjemland og fremmede steder vil få børn til at værdsætte den mangfoldighed, der findes i denne verden.
  • Forbedre lytteevner. For at nyde historien fuldt ud, skal barnet være opmærksom på fortælleren, så intet går glip af. En god fortællesession kan forbedre et barns lytteevner.
  • Introduktion af nyt ordforråd. Når mødre indtaster ny terminologi, hver gang de fortæller en historie, vil børnene lære det og forsøge at forstå betydningen af ​​disse ukendte ord. Dette hjælper barnet med at øge mængden af ​​sit ordforråd.

Læs også: Forældremønstre, som kommende fædre bør holde sig væk fra

Hvis mor har svært ved at passe den lille, kan mor tale med læge eller psykolog gennem ansøgningen at finde effektive forældreråd. Gennem applikationen kan mødre kontakte dem når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald.

Reference:
Mom Junction. Tilgået 2020. Storytelling for børn: fordele og måder at fortælle.
Opdrage børn. Tilgået 2020. Læsning og historiefortælling med babyer og børn.