5 typer fødevarer, der skal undgås under trøske

, Jakarta – Når der er mangel på C-vitamin eller et svækket immunsystem, er kræftsår mere tilbøjelige til at angribe. Denne tilstand er ret almindelig, karakteriseret ved hævelse eller blødning af slimhinden i munden, såsom læber, tandkød, tunge, indre kinder og mundhulen.

Typiske symptomer forårsaget af kræftsår er en brændende fornemmelse i munden og gør det svært at sluge mad. Kræftsår bliver generelt bedre af sig selv. Men hvis du er generet af denne tilstand, kan du diskutere det med en læge på ansøgningen forbi Snak , og køb medicin, som lægerne ordinerer gennem appen. Inden for 1 time vil din trøskemedicin blive leveret til din adresse.

Læs også: Er det rigtigt, at krydret mad kan forårsage kræftsår?

Det skal også bemærkes, at når du oplever kræftsår, skal du være opmærksom på den type mad, du spiser, hvis du ikke ønsker, at kræftsår skal blive værre og hele længere. Så hvilke typer mad bør undgås ved trøske? Her er nogle af dem:

1. For sur mad

At spise mad, der er for sur, kan få kræftsår til at tage længere tid at hele. Syreniveauer i mundhulen er nyttige til at dræbe bakterier, men en alt for sur oral tilstand kan faktisk have en negativ indvirkning på kræftsår. Så hvis du oplever kræftsår, bør du undgå fødevarer, der er for sure, ja.

2. Krydret mad

For nogle mennesker er krydret mad blevet et must, fordi det kan øge appetitten. Men vidste du, at krydret mad kan være en af ​​de udløsende årsager til kræftsår? Ved at spise krydret mad vil varmen i kroppen øges og udløse forekomsten af ​​kræftsår i munden, især hvis du indtager det i overskud.

Læs også: Vær opmærksom, dette er sygdommen bag kræftsår på læberne

3. Varm mad

Kan du lide at spise varm mad? Du bør undgå denne vane, især hvis du oplever kræftsår. Indtagelse af varm mad eller drikkevarer kan bremse helingsprocessen af ​​vævsceller i munden og forværre kræftsår.

Ikke nok med det, at have varme spise- og drikkevaner kan også gøre dig mere modtagelig for kræftsår. Dette skyldes, at cellerne og vævene i munden ikke kan modstå varmen fra disse fødevarer og drikkevarer, hvilket i sidste ende fører til kræftsår. Derfor er det bedre at køle din mad og drikke, før du spiser det, ja.

4. Fast føde

Teksturen af ​​mad, der er for hård, kan få munden til at arbejde ekstra med at tygge mad. Derudover kan det at spise hårdt tekstureret mad også risikere at skade slimhinden i munden, hvilket udløser forekomsten af ​​kræftsår.

Hvis du oplever kræftsår, kan det at spise hårdt tekstureret mad også gøre tilstanden værre. Så hvis du ønsker, at dine kræftsår heler hurtigt, bør du vælge fødevarer med blød tekstur og undgå hård tekstur.

Læs også: 3 fødevarer til at forhindre trøske

5. Animalsk proteinfødevarer

Du ved helt sikkert, at protein er et af de vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for. Ja, protein fungerer ved at regenerere celler i kroppen. Desværre kan funktionen af ​​dette protein være anderledes, hvis du oplever kræftsår.

Fordi protein kan øge surhedsgraden i kroppen, og dermed bremse helingsprocessen af ​​kræftsår. Hvis du er i gang med at helbrede kræftsår, bør du derfor først undgå fødevarer, der indeholder animalsk protein, såsom kød og fisk, så kræftsår heler hurtigere. Erstat proteinindtaget med plantebaserede proteinfødevarer som tofu og tempeh, og øg forbruget af frugt og grøntsager.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Hvad forårsager mundsår og hvordan man behandler dem.
Meget godt helbred. Hentet i 2019. Hvad er stomatitis?