3 typer grøntsager, der er effektive til at overvinde forstoppelse, mens du faster

, Jakarta - Selvom det er godt for helbredet, kan de tidlige dage med faste i ramadanen være vanskelige på grund af forskellige fordøjelsesproblemer, der ofte lurer. En af de mest almindelige klager er forstoppelse. For ikke at forstyrre fasten, er der en måde at håndtere forstoppelse på, mens du faster?

Faktisk er forstoppelse under faste en normal tilstand. Fordi tidsforskydningen mellem sahur og at bryde fasten er lang nok, får det tarmene til at holde op med at fungere i et stykke tid, hvilket forårsager forstoppelse. Selvom forstoppelse er en normal tilstand, kan der opstå alvorlige komplikationer, hvis den opstår kontinuerligt og langvarig.

Læs også: Faktorer, der forårsager forstoppelse, når du faster

Kan overvindes ved indtagelse af grøntsager

At overkomme forstoppelse, mens du faster, er faktisk ret nemt, nemlig ved at være opmærksom på det indkommende fødeindtag. Fordi forstoppelse normalt opstår, fordi indtagelsen af ​​næringsstoffer, der er nødvendig for fordøjelsen, især tyktarmen, ikke er opfyldt. Disse næringsstoffer er:

1. Fiber

Fiber har en funktion til at understøtte fordøjelsesfunktionen og afføringen maksimalt. Fiber vil også øge elimineringen af ​​madspild og blødgøre afføringen, hvilket gør afføring lettere og mere regelmæssig. Fiber i passende mængder, altså 25-30 gram om dagen, er det vigtigste primære næringsstof til at forebygge og overvinde forstoppelse.

2. Væske

Væsker, især naturlige væsker, der findes i fødevarer, bliver understøttende næringsstoffer, der gør fiberfunktionen i fordøjelsen mere optimal. Tilstrækkelig væske vil også gøre fordøjelsen glattere, fordi det kan understøtte den nemmere bortskaffelse af madaffald.

Begge disse næringsstoffer kan findes i grøntsager, fordi de fleste grøntsager har hovedindholdet af fibre og væsker. Derudover indeholder grøntsager også lavere sukker end frugt, så fordelene ved at indtage grøntsager mod forstoppelse vil blive maksimeret.

Læs også: 6 fødevarer til at overvinde forstoppelse hos gravide kvinder

Disse typer grøntsager er svaret

Hvis forstoppelse effektivt kan overvindes ved at indtage grøntsager, hvilke grøntsager anbefales så? Her er nogle af dem:

1. Broccoli

I 1 kop broccoli, svarende til 70-90 gram kogt broccoli, er der 5,1 gram fibre. Dette tal er bestemt ret højt og har dækket 1/5 af voksnes daglige fiberbehov. Fiberindholdet i broccoli er også 2 gange højere, hvis det forarbejdes ved hjælp af tilberedningsmetoden i stedet for at blive indtaget råt. Til det serverer du kogt, dampet eller grillet broccoli til behandling af forstoppelse.

2. Kål

Kål er en grøntsag med et godt væske- og fiberindhold, så det er en god grøntsag til at behandle forstoppelse. I 1 portion kål, svarende til 5-6 store skeer kogt kål, er der 3,9 gram fibre. Du kan vælge typen af ​​rødkål for yderligere 0,3 gram fibre i samme portion.

3. Mørkegrønne bladgrøntsager

Ud over disse to typer grøntsager kan mørkegrønne bladgrøntsager, såsom spinat, grønkål eller grønkål, være et udvalg af grøntsager, der har et højt indhold af fibre og naturlige væsker, til at behandle forstoppelse. Sørg for at spise det i tilstrækkelige portioner, altså 1-2 portioner i en portion, hvilket svarer til 6-12 store skeer kogte grønne bladgrøntsager.

Læs også: 5 tips til at forebygge forstoppelse

Det er en lille forklaring på de typer grøntsager, der er effektive til at overvinde forstoppelse, mens du faster. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge, Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald. Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!

Reference

Blodsky. Tilgået 2021. Få disse sunde fødevarer for at undgå forstoppelse under Ramzan.

British Nutrition Foundation. Tilgået i 2021. En sund ramadan.