Kan barnet ikke sove? Kom nu, identificer årsagen

Jakarta - For nogle forældre er det en kamp, ​​der tager timer at få deres børn til at sove. Mens nogle er nødt til at vågne midt om natten for at hjælpe deres børn med at falde i søvn igen. Problemet med, at børn ikke kan sove godt, er en plage, som ofte gør forældre stressede og angste. Desuden har børn brug for tilstrækkelig søvntid for at understøtte deres vækst og udvikling. Så hvad får børn til at sove dårligt om natten?

Læs også: Har dit lille barn problemer med at sove? Vær opmærksom på risikoen for denne sygdom

Årsager til, at børn ikke kan sove

Forskning offentliggjort i tidsskriftetAnmeldelser af søvnmedicin, forsøger at afdække de mulige årsager til børn kan ikke sove. Forskerne dækker mere end 30 års forskning og identificerede de 10 bedste årsager til søvnproblemer hos børn i alderen et til 10 år.

Ved at identificere næsten 60 faktorer, der kan spille en rolle, fra 98 undersøgelser. Ti af disse faktorer understøttes i flere strenge undersøgelser. Disse faktorer falder i tre "linser", der kan bruges til at forstå, hvor børns søvnproblemer kommer fra: biologiske, psykologiske og miljømæssige. Følgende forklares en efter en:

1. Biologisk faktor

Der er to grunde til, at børn udvikler søvnproblemer som følge af deres biologiske faktorer, nemlig temperament og alder. Temperament eller karakter er den personlighed, som en person har.

Babyer, der virker mere kræsne eller irritable, vil have svært ved at reagere på ændringer og tilpasser sig måske ikke let. Babyer med denne type temperament er mere tilbøjelige til at få problemer med at sove i barndommen.

Når børn bliver ældre, er de mindre tilbøjelige til at opleve søvnproblemer. Det kan skyldes, at deres hjerner bedre kan styre de processer, der er nødvendige for at berolige sig selv om natten, eller fordi de er mere selvstændige i deres sengetidsrutine.

Læs også: Lær søvnhygiejne at kende, tips til at få børn til at sove godt

2. Psykologiske faktorer

Forskere fandt seks psykologiske årsager til, at børn udvikler søvnproblemer. Tre af disse er relateret til, hvordan børn handler og har det, og de tre andre er relateret til familieinteraktioner. Børn med konsekvente sengetidsrutiner har en tendens til at opleve færre problemer med at sove end dem med inkonsekvente rutiner.

Børn med psykiske problemer har en tendens til at have flere søvnproblemer, selvom der ikke er en diagnose. Der er to grupper af problemer forbundet med søvnproblemer, nemlig indre problemer (såsom angst og depression) og ydre problemer (problemer med at følge regler og fokusere).

Indre problemer kan gøre det sværere for et barn at falde til ro og falde i søvn på grund af højere stressniveauer. Mens ydre problemer kan gøre regler og rutiner sværere for børn at følge, kan de så gøre det sværere at falde i søvn.

Den måde børn og forældre interagerer på spiller også en vigtig rolle. Om natten har forældre, der ledsager deres børn til at sove, en tendens til at have børn, der har søvnforstyrrelser. Fordi forældre er et signal til barnet om at falde i søvn. Så når et barn vågner midt om natten, og mor eller far ikke er der, er det svært for ham at falde i søvn igen.

3. Miljøfaktorer

For det første var mere enhedsbrug forbundet med flere søvnproblemer. Dette er især tilfældet, når børn bruger enheder i deres soveværelser eller nær sengetid. Skærme kan forhindre melatonin (søvnhormonet) i at gøre sit arbejde med at forårsage døsighed.

At lege med smartphones kan også holde børns sind opmærksomme, især hvis de spiller et spil eller ser et interessant program.

For det andet har familier med lav indkomst og lav uddannelse en tendens til at have børn med søvnproblemer. Dette er muligvis ikke et direkte resultat af indkomst eller uddannelse, men virkningen af ​​disse omstændigheder, såsom at bo i et støjende miljø eller have forældre med uregelmæssige tidsplaner.

Disse faktorer giver en væsentlig forklaring på, hvorfor søvnproblemer opstår, men er ikke begrænset til det. Selvfølgelig er der mange andre faktorer, der kan være årsagen, såsom tilstanden af ​​barnets krop, der er for træt, eller måske er der symptomer på helbredsproblemer, som barnet mærker.

Læs også: Dette er en vigtig grund til, at børn bør tage en lur

Hvordan kan forældre hjælpe?

Der er flere indsatser, som forældre kan gøre for at hjælpe med at klare børn, der ikke kan sove godt, nemlig:

  • Hjælp børn med at sove alene.
  • Udvikl en klar og konsekvent sengetidsrutine.
  • Begræns elektronisk udstyr i soveværelset.
  • Inviter børn til fysiske aktiviteter i løbet af dagen, men bliv ikke for trætte.

Disse ændringer er nemme at lave og har stor indflydelse på et barns søvn. Hvis der ikke er nogen resultater efter at have prøvet disse tips, kan du bruge applikationen at få tid til en læge på sygehuset, så der kan laves en undersøgelse.

Reference:
Anmeldelser af søvnmedicin. Tilgået i 2021. Risiko og beskyttende faktorer og processer for adfærdsmæssige søvnproblemer blandt børn i førskole- og skolealderen: En systematisk gennemgang.
Samtalen. Tilgået i 2021. 10 grunde til, at børn udvikler søvnproblemer, og hvordan forældre kan hjælpe.
Meget godt Familie. Tilgået 2021. Årsager og behandling af søvnløshed i barndommen.
Hjælpevejledning. Tilgået 2021. Søvnløshed i barndommen og søvnproblemer.