Pas på mavesyre stiger under graviditet, her er hvorfor

Jakarta - Under graviditeten oplever mødre mange forandringer, både fysiske og helbredsmæssige forhold. Tilstande såsom ændringer i bryststørrelse, kvalme og opkastning, forstørret mavestørrelse, hyppig træthed, ryg- og taljesmerter og hævede ben kan være blevet hørt ofte. Men hvad med stigningen i mavesyre under graviditeten? Har du forberedt dig på denne tilstand?

Problemet med stigende mavesyre hos gravide kvinder er ofte opstået, normalt oplever mødre det, når svangerskabsalderen er 5 måneder. Denne tilstand gør moderen mere utilpas, hvis den efterfølges af forstoppelse. Stigningen i mavesyre er ofte ledsaget af smerter eller svie i brystet, selvom der ikke er nogen særlig sammenhæng mellem dette problem og hjertet.

Genkend årsagerne til mavesyrestigninger under graviditet

Stigende mavesyre, der får mødre til at opleve halsbrand Det opstår, når ventilen mellem mavesækken og spiserøret ikke er i stand til at forhindre mavesyre i at passere tilbage i spiserøret. Under graviditeten gør hormonet progesteron klapperne mere afslappede, så det halsbrand sker oftere. Denne tilstand tillader mavesyre at trænge ind i spiserøret og irritere slimhinden.

Læs også: Ikke kun Mag, dette får mavesyre til at stige

Halsbrand og sure opstød og andre fordøjelsesproblemer er mere almindelige i tredje trimester af graviditeten, fordi den voksende størrelse af fosteret og den voksende livmoder lægger større pres på tarmene og maven. Trykket på maven presser også mavesyren tilbage op i spiserøret.

En anden årsag til øget mavesyre under graviditeten ud over udvidelsen af ​​livmoderen og fosteret samt faktorer relateret til hormoner er en stigning i hormonet progesteron. Dette hormon får den mad, du spiser, til at fordøje langsommere, så du føler dig mæt længere. I sidste ende vil dette øge chancerne for forekomst halsbrand .

Læs også: Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer

Selvom det er en tilstand, der ikke længere er sjælden, får stigende mavesyre stadig moderen til at føle sig utilpas. Hvis dette sker, kan moderen spørge lægen, hvilke behandlingsforanstaltninger der kan tages for at lindre det. For at gøre spørgsmål og svar med læger nemmere, kan mødre bruge applikationen . Mødre kan bruge denne applikation når som helst og hvor som helst, når de oplever helbredsproblemer.

Hvordan forebygger man sure opstød under graviditet?

Heldigvis det ubehag, som mor oplevede, da det skete halsbrand kan løses på følgende nemme måde:

  • Vær opmærksom på den mad, du spiser . Undgå sure og krydrede fødevarer. Undgå at indtage appelsiner, tomater, hvidløg, chokolade, sodavand og koffein samt fed og stegt mad.

  • Spis oftere og i mindre portioner for at undgå at blive for mæt.

  • Undgå at spise mindst tre timer før sengetid , fordi det øger risikoen for halsbrand.

  • Lad være med at ryge, fordi kemikalierne i cigaretter øger risikoen for sure opstød.

  • Bær behageligt og løst tøj for ikke at trykke på midten af ​​kroppen.

  • Drik efter at have spist, ikke når man spiser, fordi det kan få presset på maven til at blive større.

  • Drik ikke alkohol, fordi alkohol ikke kun har en negativ indflydelse på fostrets vækst og udvikling, alkohol kan også slappe af i ventilen, der holder indholdet i maven der, så muligheden for at mavesyren stiger også øges.

Læs også: Undervurder ikke de 3 farer ved mavesyre

Det er det, der får mavesyre til at stige under graviditeten, og hvordan man forhindrer det. For det skal du altid være opmærksom på den ernæring, der indtages og gravide kvinders livsstil, så indholdet vedligeholdes ordentligt.

Reference:
Healthline forældreskab. Tilgået 2020. Halsbrand under graviditet: 11 behandlinger for at slukke ilden.
Stanford børns sundhed. Tilgået 2020. Graviditet og halsbrand.
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Graviditet og halsbrand.