Forældet madforgiftning, dette er den første behandling

, Jakarta - Madforgiftning er en almindelig ting, selv masseforgiftningstilfælde er også almindelige. Derfor er det vigtigt at tjekke tilstanden af ​​den mad, der skal indtages. Lad dig ikke engang glubsk spise gammel mad.

Når en person har madforgiftning, er de synlige symptomer opkastning eller mavesmerter. Normalt er reaktionen, efter at nogen spiser mad, der anses for gammel eller giftig, ret hurtig. Så nogle gange går nogle mennesker endda i panik. Nå, her er den første behandling, der kan udføres, hvis du eller en af ​​dine nærmeste har madforgiftning.

Læs også: Disse er naturlige ingredienser til at overvinde madforgiftning

Det første skridt overvind madforgiftning

Når man oplever madforgiftning, vil en person blive alvorligt dehydreret. Denne tilstand opstår, fordi kropsvæsker fortsætter med at komme ud gennem opkastning eller under afføring. Foranstaltninger, der kan anvendes for at redde mennesker fra madforgiftning, omfatter:

Bekæmpelse af kvalme og opkastning

Du kan kontrollere kvalme og opkastning ved at:

  • Undgå at spise fast føde, der kan få dig til at kaste op lettere. Vælg lette, intetsigende fødevarer, såsom saltholdige kiks, bananer, ris eller brød;

  • Indånding af væske, eller essentielle olier kan hjælpe med at undgå opkastning;

  • Spis ikke stegt, olieagtig, krydret eller sød mad først;

  • Tag ikke medicin mod kvalme eller diarré uden at spørge din læge. Dette skyldes, at disse lægemidler har bivirkninger og kan gøre diarré værre. Din læge kan ordinere medicin mod kvalme, hvis du har risiko for at blive dehydreret.

Forebyg dehydrering

Hvis opkastning og diarré ikke forsvinder, kan du forhindre dehydrering ved at:

  • Drik klare væsker, start med små slurke og drik gradvist mere;

  • Hvis opkastning og diarré varer mere end 24 timer, skal du drikke en rehydreringsopløsning.

Gå straks på hospitalet for at få behandling fra en læge, hvis symptomerne varer mere end 3 dage, eller du oplever andre symptomer på madforgiftning, såsom:

  • Uudholdelige mavesmerter;

  • Feber;

  • Blodig diarré eller mørk afføring;

  • Langvarig eller blodig opkastning;

  • Tegn på dehydrering, såsom mundtørhed, nedsat vandladning, svimmelhed, træthed eller øget puls eller vejrtrækning.

Aftal tid hos lægen hurtigst muligt ved hjælp af appen . Tidlig behandling er effektiv til at forhindre uønskede komplikationer af madforgiftning.

Dem med madforgiftning rådes også til at hvile sig. Bed ham om at holde sig ren ved at vaske sine hænder med sæbe, og sørg for, at han ikke er på arbejde eller i skole i mindst 48 timer efter opkastning og diarré.

Læs også: Dåsemad kan forårsage madforgiftning

Salmonellabakterier, almindelig årsag til madforgiftning

Ikke kun gammel mad, madforgiftning er også almindelig på grund af bakteriel forurening Salmonella . Ifølge Train Aid UK er der mere end 500.000 tilfælde af madforgiftning hvert år. Dette omfatter ikke uanmeldte tilfælde. Bakterie Salmonella Det er en af ​​de mest dødelige årsager, der bidrager til omkring 2.500 indlæggelser om året.

Læs også: Hvorfor bruges kokosvand som madforgiftningsmiddel?

Madforgiftning kan føre til dehydrering. Madforgiftning kan være dødelig, hvis den forekommer i sårbare grupper som ældre og personer med svækket immunforsvar. Førstehjælp som nævnt ovenfor kan være nyttig til at forbedre bedring og sikre, at patienten er rask, indtil professionel lægehjælp ankommer.

Reference:
Førstehjælp i Storbritannien. Tilgået 2020. Madforgiftningsbehandling.
WebMD. Tilgået 2020. Madforgiftningsbehandling.
St John Ambulance. Tilgået 2020. Madforgiftning.