Din lille er inficeret af nåleorm, hvad skal du gøre?

, Jakarta – Pinworms er tarminfektioner forårsaget af små parasitære orme. Det er en almindelig infektion, der rammer millioner af mennesker hvert år, især børn i skolealderen.

Hvis dit barn har en pinworm-infektion, så prøv ikke at bekymre dig. Pinworms forårsager ingen skade (kun kløe og urolig søvn), og det tager ikke lang tid at helbrede dem.

Pinworm infektioner er smitsom og kommer ind i kroppen, når folk sluger eller indånder mikroskopiske pinworm æg. Disse æg kan findes på forurenede hænder og overflader, såsom lagner, håndklæder, tøj (især undertøj og pyjamas), toiletter, badeværelsesinventar, mad, drikkeglas, bestik, legetøj, køkkenborde, borde eller spiseborde. frokost i skolen , selv kattebakken.

Læs også: 6 helbredsproblemer på grund af pinworms

Æggene kommer ind i fordøjelsessystemet og klækkes i tyndtarmen. Fra tyndtarmen rejser nåleormlarver til tyktarmen, hvor de lever som parasitter (med hovedet fastgjort til tarmens indre væg).

Omkring 1 til 2 måneder senere rejser de voksne hunorme fra tyktarmen til området omkring anus. Der vil de lægge nye pinworm-æg, som kan udløse kløe omkring anus.

Når en person ridser det kløende område, flytter mikroskopiske nåleormæg til deres fingre. Forurenede fingre kan derefter føre nåleormeæg til munden, hvor de vender tilbage til kroppen eller bliver på forskellige overflader, hvor de kan leve i 2 til 3 uger.

Læs også: Pas på, ignorer ikke, hvis du oplever venstre mavesmerter

Hvis du spekulerer på, om et familiekæledyr kan give et barn en pinworm-infektion, kan det ikke. Pinworm kommer ikke fra dyr.

Behandling af Pinworm-infektioner

Hvis dit barn har en pinworm-infektion, vil lægen anbefale et håndkøbs- eller receptpligtigt anthelmintikum. Lægemidlet gives i én dosis og gentages om 2 uger. Lægen kan beslutte at behandle hele familien, især hvis barnet tidligere har haft en pinworminfektion.

Selvom medicin kan behandle ormeinfektioner, kan kløen fortsætte i omkring en uge. Så lægen kan også give dit barn en creme eller anden medicin for at hjælpe med at stoppe kløen.

Regelmæssig håndvask og almindelig husholdningsrengøring (herunder hyppig skift af undertøj og vask af pyjamas, håndklæder og sengetøj) vil også hjælpe med at forhindre spredning af nåleorminfektion i familien.

Pas på tegnene

De mest almindelige tegn på en pinworminfektion er kløe omkring anus og urolig søvn. Kløen er normalt værre om natten, fordi ormene flytter til området omkring anus for at lægge æg. Hos piger kan pinworm-infektion spredes til skeden og forårsage udflåd fra skeden. Hvis kløe får huden til at bryde ned, så kan det også føre til en bakteriel hudinfektion.

Hvis dit barn har en pinworm-infektion, kan du bemærke orme i analområdet, især hvis du undersøger dem omkring 2 eller 3 timer efter, at barnet er faldet i søvn. Forældre kan også se orme på toilettet, efter at deres barn er gået på toilettet.

Pinworms er synlige, som små stykker hvid tråd. Forældre kan også se det i deres barns undertøj om morgenen. Mavesmerter og kvalme er mindre almindelige symptomer, men kan opstå, hvis der er mange nåleorm i tarmene.

Hvis du vil vide mere om pinworm og deres forebyggelse og behandling, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, kan forældre vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak.