Her er 5 måder at overvinde præeklampsi hos gravide kvinder

, Jakarta - Præeklampsi er en tilstand, der kun opstår under graviditet. Nogle af symptomerne på præeklampsi, der kan opstå, er forhøjet blodtryk og protein i urinen. Dette sker normalt efter den 20. uge af graviditeten.

Præeklampsi er ofte forbundet med graviditetshypertension. Mens højt blodtryk under graviditeten ikke altid indikerer præeklampsi, kan det være et tegn på en anden sygdom. Præeklampsi påvirker mindst 5 til 8 procent af graviditeterne.

Præeklampsi blev tidligere omtalt som "toksæmi", som kan forårsage organskader, væskeophobning, mavesmerter og visse alvorlige graviditetskomplikationer. Derfor rådes alle gravide kvinder til at lære tegnene på præeklampsi at kende for at kunne behandle det tidligt.

Præeklampsi kan være en meget alvorlig og farlig lidelse under graviditeten. Sammen med stigningen i blodtrykket hos gravide kvinder. Det kan forårsage skade på vitale organer, herunder lever, hjerne, nyrer og moderkage, og alvorlige misdannelser hos det ufødte barn.

Læs også: 5 måder at forhindre præeklampsi efter fødslen

Risikofaktorer for præeklampsi

Følgende er nogle faktorer, der kan øge en kvindes risiko for at udvikle præeklampsi:

  • Første gang gravid.
  • Har haft svangerskabsforhøjet blodtryk eller præeklampsi.
  • Har en familie, der har lidt af denne lidelse.
  • Har født mange børn.
  • Kvinder, der er under 20 år og mere end 40 år.
  • Havde forhøjet blodtryk eller nyresygdom, før jeg blev gravid.
  • Oplever fedme.

Symptomer på præeklampsi

Symptomer på præeklampsi er opdelt i to, nemlig:

  • Mild svangerskabsforgiftning: Symptomer på mild svangerskabsforgiftning er højt blodtryk, vandretention og protein i urinen.
  • Svær præeklampsi: Symptomer på graviditetsforstyrrelser, der kan opstå, er hovedpine, sløret syn, svært ved at tolerere stærkt lys, træthed, kvalme eller opkastning, smerter i højre øvre del af maven, åndenød og let blå mærker. Hvis du oplever dette, mens du er gravid, så prøv at diskutere det med din læge.

Læs også: Pas på disse 4 karakteristika ved præeklampsi hos gravide kvinder

Hvordan man overvinder præeklampsi

Der er flere måder, der kan gøres for at behandle præeklampsi, der opstår. Det afhænger af, hvor tæt den forventede fødselsdato er. Hvis det er meget tæt på terminsdatoen, og barnet er ret modent, kan læger forsøge at føde barnet så hurtigt som muligt.

Hvis du har mild præeklampsi, og din baby ikke er fuldt udviklet, kan din læge anbefale flere måder at behandle lidelsen på, som kan forårsage mange af disse problemer. Blandt andre:

  1. Få masser af hvile, og den rigtige måde at ligge på er til venstre side for at tage belastningen af ​​babyen.
  2. Oftere for at tjekke for graviditet.
  3. Spis mad med mindre salt.
  4. Drik mindst 8 glas vand om dagen.
  5. Spis flere fødevarer rige på protein

Hvis du har svær præeklampsi, kan din læge forsøge at give dig blodtryksmedicin, så moderen kan føde sikkert. Dette er også ledsaget af tilstrækkelig hvile, kostændringer og indtagelse af kosttilskud.

Læs også: Myte eller fakta, svangerskabsforgiftning under graviditet kan gentages

Det er nogle måder at overvinde præeklampsi, der kan forekomme hos gravide kvinder. Hvis moderen har yderligere spørgsmål om denne lidelse, der kan skade en gravid kvinde, lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i App Store og Google Play.