Ikke kun smerter i negle, disse er 9 symptomer på indgroede tånegle

, Jakarta - Cantengan , som kaldes indgroede negle , onychocryptose Indgroede tånegle, eller indgroede tånegle, er en tilstand, hvor fingernegle eller tånegle vokser ind i fingrenes kød. Denne tilstand er almindelig, især i tommelfingeren eller storetåen.

Indgroede tånegle kan forårsage smerter i den berørte negl. Det er dog ikke kun smerte, denne unormale neglevækst kan også forårsage flere andre symptomer. Her er anmeldelsen.

Kend årsagen

Med alderen kan negle blive tykkere. Det er ikke underligt, at indgroede tånegle er mere almindelige hos ældre mennesker, selvom det er muligt, at de kan forekomme hos teenagere og unge voksne. Indgroede tånegle er også mere almindelige hos atleter.

Ubalancen mellem størrelsen af ​​neglen og forstørrelsen af ​​kanten af ​​neglehuden får fingerneglen til at vokse ind i kødet. Tilstanden kan forværres af ukorrekt negleklipning, en tilstand, der kører i familier, og at bære upassende sko. Skader forårsaget af alt for aggressiv neglepleje og negleplukning kan være almindelige årsager til nedgroede tånegle.

Læs også: Doven pleje af tånegle forårsager indgroede tånegle, hvordan kommer det?

Symptomer på indgroet tånegl, hvad er det?

Indgroede tånegle kan udvikle sig uden at være klar over det. Alligevel kan du genkende symptomerne, så behandlingen kan udføres tidligt, så det ikke fører til mere alvorlige hudkomplikationer.

Indgroede tånegle kan være meget smertefulde, og tilstanden kan blive værre over tid. Her er de tidlige stadier af indgroede tåneglesymptomer, som du har brug for at kende:

  • Huden ved siden af ​​neglen bliver blødere, men den kan også hærde.
  • Hævelse opstår i kanten af ​​neglen.
  • Overdreven smerte ved tryk, især i tæerne.
  • Udseendet af væske omkring tæerne.

Hvis din tå er inficeret, kan du opleve følgende symptomer, såsom:

  • Feber .
  • Huden er rød og hævet.
  • Meget smertefuld smerte.
  • Fingrene siver blod i kanterne.
  • Pus vises fra det inficerede område.
  • Overskydende hudvækst omkring tæerne.

Hvis den ikke behandles med det samme eller ikke opdages, før tåens tilstand forværres, kan en indgroet tånegl inficere den underliggende knogle og forårsage en alvorlig knogleinfektion.

Alvorlige komplikationer er mere almindelige hos en person, der har en historie med diabetes. Denne tilstand forårsager dårlig blodgennemstrømning og beskadiger nerverne i benene. Mindre fodskader, såsom snitsår, skrammer eller voksende fingernegle, heler muligvis ikke ordentligt, hvilket gør det let for infektion at udvikle sig.

Læs også: Negle kan komme af, hvis der opstår blødning på grund af indgroede tånegle

Overvinde sindssyge

Indgroede tånegle kan behandles ved egenpleje i hjemmet. Den første måde er at suge dine fødder i varmt vand i 15 til 20 minutter tre til fire gange om dagen.

Du kan også bruge en vatrondel, der er blevet fugtet med olivenolie og gnides på såret. Dette er effektivt til at skubbe hud eller kød væk eller adskilles med den skarpe spids af neglen, når der er en indgroet tånegl. Den sidste måde kan være ved at anvende aktuelle antibiotika for at forhindre infektion.

Læs også: Lad ikke indgroede tånegle, hvis du ikke ønsker operation

Hvis denne metode ikke er i stand til at lindre symptomerne på en indgroet tånegl, det bliver værre, bør du straks se en læge til behandling. Du kan gå til lægen ved at bestille tid på det sygehus, du vælger via ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!



Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Indgroede tånegle: Hvorfor sker de?