D-vitaminmangel kan forårsage hjertesvigt

Jakarta - D-vitamin fungerer som et hormon, der regulerer mere end 200 gener i hele kroppen. Disse aktiviteter omfatter at forhindre unormale celler i at formere sig i bryst- og tyktarmsvævet, hjælpe med at regulere blodtrykket i nyrerne og hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet i bugspytkirtlen.

Kroppen producerer D-vitamin alene, med sollys som hovedkilden. Denne vitaminmangel kan dog opstå, fordi folk er mere tilbøjelige til at blive hjemme og bruge solcreme, når de er udenfor hjemmet. Flere andre ting kan forårsage lave D-vitamin niveauer, såsom kropsvægt, hud, pigmentering, køn og alder.

Sammenlignet med mænd har kvinder lavere niveauer af D-vitamin. Vægten har også betydning, fordi kropsfedt absorberer D-vitamin og forhindrer det i at cirkulere i hele blodbanen. Ligeledes med alderen, når du bliver ældre, optager kroppen mindre D-vitamin fra mad og hud.

Hjertesvigt og D-vitamin

D-vitaminmangel er forbundet med knoglesygdom. Men andre undersøgelser har vist en sammenhæng mellem D-vitamin og kranspulsåresygdom. slag og hjertesvigt.

Læs også: Mangel på D-vitamin Risikoen for at få børn med autisme stiger

Brent Muhlestein, MD., meddirektør Kardiovaskulær forskning ved Intermountain Medical Center Heart Institute i Salt Lake City viste, at patienter med hjertesvigt er fine og raske, hvis deres D-vitamin niveauer er over 15 nanogram per milliliter. Tidligere var den normale grænse ved 30, men nu anses 15 for at være sikre.

Ikke kun hjertesvigt, D-vitaminmangel er også forbundet med andre sundhedsproblemer, der stadig er relateret til hjertet, såsom fedme og diabetes. Så dem med lave niveauer af D-vitamin var dobbelt så tilbøjelige til at udvikle hjertesvigt og slag sammenlignet med dem med højere D-vitamin niveauer.

Læs også: Gør dine knogler sunde med disse 5 fødevarer, der indeholder D-vitamin!

At kende niveauet af D-vitamin i blodet

Kontrol af D-vitaminniveauer kan gøres med en blodprøve kaldet 25-24. hydroxyvitamin D. Målingen er nanogram per milliliter med et normalområde mellem 30 til 60 nanogram per milliliter. Bortset fra sollys kan D-vitamin opnås ved at indtage laks, appelsinjuice og mælk. Men blandt alle disse kilder er sollys stadig den bedste kilde til at få dette vitamin.

Dr. Erin D. Michos, en assisterende professor i medicin ved Johns Hopkins Hospitals afdeling for kardiologi, siger, at kun 10 minutters solbadning i den varme sommersol vil give kroppen 3.000 til 5.000 IE D-vitamin. Denne mængde af indtag svarer til, hvis du indtager 30 glas mælk.

Læs også: 3 Hjertesvigt behandling

Vigtigheden af ​​vitamin D-indtag

Der har faktisk ikke været en direkte sammenhæng mellem høje D-vitaminniveauer og en lavere risiko for hjertesvigt, selvom der har været en sammenhæng mellem de to. Men i det mindste er indtaget af D-vitamin stadig vigtigt, fordi det forhindrer knogletab. Så hold mængden inden for normale grænser, foretag også regelmæssige kontroller for at kende niveauerne i kroppen nøjagtigt. Af hensyn til sunde knogler og undgå hjertesvigt.

Hvis du vil spørge, hvad D-vitamins funktion er og dets forhold til knogler, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Denne applikation kan du Hent gennem App Store og Play Store. Ansøgning du kan bruge det til at købe medicin og tjekke laboratorier hvor som helst og når som helst.