7 kendetegn ved villig til at føde tvillinger

Jakarta - At få tvillinger er en udfordring, selv fra graviditeten og fødslen. Ud over at øge forskellige risici under graviditeten, skal det at føde tvillinger også være under opsyn af en læge. Men hvad er kendetegnene ved at ville føde tvillinger?

Er det det samme som, hvad gravide føler generelt? Kom nu, se mere i den følgende diskussion!

Læs også: Det unikke ritual for fødsel i forskellige dele af verden

Det er kendetegnene ved at ville føde tvillinger

Dybest set er egenskaberne ved at ville føde tvillinger ikke anderledes end tegnene på fødsel generelt. Det er bare, at maven på den mor, der skal føde tvillinger, ser større ud. Derudover blev der under undersøgelsen registreret to hjerteslag, og barnets spark kunne mærkes hyppigere.

Følgende er nogle af de egenskaber ved at ønske at føde, som ofte opleves af kvinder, der er gravide med tvillinger eller ej:

1. Falske sammentrækninger eller Braxton Hicks vises

Karakteriseret ved en følelse af tæthed i maven, der kommer og går, men ikke er så kraftige som de oprindelige veer under fødslen. Disse sammentrækninger varer generelt 30 til 120 sekunder og kan forsvinde, når du skifter stilling eller slapper af. Selvom det hedder "falsk", braxton hicks er kendetegn ved at ville føde, som er almindelige hos gravide.

2. Smerter i ryg og mave

Andre tegn på at ville føde, som kan genkendes, er smerter i ryg og underliv (som f.eks. menstruationssmerter).

3. Søvnbesvær om natten

Følelser af rastløshed og besvær med at sove om natten er også kendetegn ved at ville føde, selvom denne tilstand kan være forskellig for hver gravid kvinde. Hvis det er svært at sove om natten, så prøv at sove om dagen, så kroppen forbliver i form og energi, når du føder senere.

4. Øget vandladningsfrekvens

Hvis tidspunktet for fødslen er tæt på, vil barnets position fortsætte med at falde ned i bækkenhulen. Her kan det lette moderens vejrtrækning, men også øge vandladningshyppigheden, fordi fosteret trykker på blæren.

Læs også:4 øvelser for at hjælpe mødre med en normal fødsel

5. Livmoderhalsen begynder at åbne sig

De kendetegn ved at ville føde, som enhver mor skal opleve, er udvidelsen af ​​livmoderhalsen eller livmoderhalsen. Har du født før, vil livmoderhalsen normalt åbne sig lettere. Men hvis du er gravid for første gang, garanterer en cervikal dilatation på en centimeter ikke, at tidspunktet for fødslen kommer snart.

6. Træk tykt slim ud af skeden

Livmoderhalsen er dækket af tykt slim under graviditeten. Men hen mod fødslen vil livmoderhalsen udvides, og slimet vil komme ud gennem skeden. Farven varierer, lige fra klar eller der er få blodpletter.

Alligevel er udledning af slim blandet med blod ikke altid et tegn på, at man ønsker at føde. Slimet kan komme ud, når man har sex under graviditeten.

7. Sprængt fostervand

Sprængning af fostervandet er også et ret almindeligt tegn på, at man ønsker at føde. I de fleste tilfælde opstår veerne, før vandet går i stykker, men der er også dem, der starter med, at membranerne brister. Når dette sker, er tidspunktet for at føde normalt meget tæt på. Hvis moderen har oplevet brud på membraner, skal du straks gå på hospitalet.

Ting at forberede før man føder tvillinger

Ligesom kendetegnene ved at ville føde, er det, der skal forberedes, heller ikke meget anderledes end fødslen generelt. Det er dog vigtigt som forberedelse at udstyre sig med en masse viden om graviditet og tvillinger.

Læs også:Ting at være opmærksom på efter normal fødsel

Rådfør dig yderligere med din læge om, hvilken leveringsmetode, der kan vælges senere. Ligesom singleton graviditeter kan fødsel af tvillinger ske ved vaginal fødsel eller kejsersnit.

Det er muligt at føde tvillinger normalt, hvis følgende betingelser er opfyldt:

  • Graviditet blev betragtet som sund.
  • Mor og baby er ikke i risiko for komplikationer.
  • Tvillinger i livmoderen deler ikke den samme moderkage.
  • Den første baby lå ikke i sædeposition.
  • Tvillingernes tilstand er sund og udvikler sig ordentligt.

Alligevel, hvis læger tillader at planlægge processen med at føde tvillinger normalt, skal mødre stadig være forberedte på andre muligheder. For, det er ikke umuligt, hvis der skal laves et akut kejsersnit ved fødslen.

Hvis der er andre ting du vil spørge om graviditet, egenskaberne ved at ville føde eller processen med at føde tvillinger, kan du bruge applikationen at spørge en læge, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Tegn på Lsabor.
Baby Center UK. Hentet 2021. Fødsel af tvillinger.
NHS Choices UK. Hentet 2021. Fødsel af tvillinger eller flere.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Forberedelse til flere fødsler.