Hjertet banker, når du vågner, er det farligt?

, Jakarta – Har du nogensinde oplevet hjertebanken, da du vågnede? Der er flere grunde til, at dit hjerte slår hurtigere, når du vågner. Sundhedseksperter forbinder normalt denne hjertebanken, når du vågner op med søvnapnø .

søvnapnø a er en alvorlig søvnforstyrrelse, der opstår, når en persons vejrtrækning forstyrres under søvn. Folk der lider af søvnapnø uden behandling oplever normalt vejrtrækningsstop i flere gange, hvilket gør at hjernen og kroppen ikke får nok iltindtag. Denne tilstand får hjertet til at banke, når du vågner, hvilket normalt er ledsaget af træthed, selvom du lige er vågnet.

Søvnapnø normalt oplevet af mænd, der er overvægtige, over 40 år, har en stor halsstørrelse, har store mandler, har en familiehistorie med samme tilstand, har problemer gastroøsofageal refluks , har allergi eller bihuleproblemer. Læs også: Hovedpine er et tegn på en hjernetumor?

Søvnapnø ikke være den eneste årsag til hjertebanken. Der er flere andre tilstande, der får hjertet til at banke. Stress og nervøsitet kan være årsag til hjertebanken, når du vågner.

Stress og nervøsitet vil få hjertet til at slå hurtigere, fordi adrenalin holder hjertet i gang selv under hvileforhold. Hvis det efterlades kontinuerligt, er det sandsynligt, at du vil opleve mere alvorlige søvnforstyrrelser og stofskifteforstyrrelser.

Håndtering af stress kan være en af ​​bestræbelserne på at stabilisere hjertebanken. Nogle andre tilstande, der får hjertet til at slå hurtigere, når du vågner, er at vågne op fra mareridt, søvngængeri og andre psykologiske tilstande.

Andre faktorer får hjertet til at banke

Sundhedsproblemer, som hjertet oplever, kan skabe en ustabil hjerterytme, hvoraf den ene slår hurtigere end normalt. Nogle af disse sundhedsproblemer er: Atrieflimren . Denne tilstand opstår, fordi hjertets elektriske ledningsevne er forringet, så atrierne ikke kan strømme blod til ventriklerne. Normalt, hvis du har atrieflimren, ledsages hjertebanken af ​​smerter i brystet.

Hormonelle ændringer normalt også tæt forbundet med hjertebanken ved opvågning. Generelt forekommer disse hormonelle ændringer hos kvinder under menstruationsperioden, graviditeten eller overgangsalderen. Denne tilstand er normal. Du skal kun justere dine spisevaner og træningsmønstre, når du oplever hjertebanken på grund af hormonelle ændringer. Læs også: Vær forsigtig med at bruge fugtighedscreme efter bad

Indtagelse af stoffer Visse medikamenter kan også påvirke den normale puls. Prøv at observere forbrugsmønsteret af dine stoffer, herunder diætstoffer. Det kan være, at uforeneligheden ved at tage stoffer får hjertet til at slå hurtigere.

Indtagelse af mad og drikke inden sengetid Dette kan være en forklaring på, hvorfor dit hjerte banker, når du vågner. Normalt er kaffe og alkohol de typer drikke, der i høj grad kan påvirke hjerterytmen. Til mad kan den type mad, der er for sød eller salt, dåsemad og fastfood påvirke pulsen. Især hvis det viser sig, at du har et tidligere hjertesundhedsproblem.

De ovennævnte fødevarer er ikke gode til at spise før sengetid, hvilket kan forårsage sammensnævring af blodkar. I sidste ende kan denne tilstand bremse blodcirkulationen til hjertet og få hjertet til at pumpe hurtigere.

Vil du vide mere om årsagerne til hjertebanken, når du vågner, og hvordan du forebygger og behandler det, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .