Tør og akne udsat hud, det er de 5 rigtige behandlinger

, Jakarta - Acne er ofte forbundet med fedtet hud. Det er dog ikke umuligt forekommer også på tør hud. Fordi stort set alt, der tilstopper porerne, kan forårsage akne. Her er, hvad du behøver at vide om tør, akne-udsat hud, og hvad du kan gøre for at behandle den.

Det kan være svært at behandle akne på tør hud. Mange acne hudplejeprodukter, som du finder på markedet, er normalt lavet til folk med fedtet hud og kan være for udtørrende til tørre hudtyper. Heldigvis findes der nu flere hudprodukter, der specifikt behandler akne på tør hud. Følgende trin hjælper dig med at behandle tør hud, mens du kontrollerer acne.

Læs også: Sådan vælger du hudpleje efter hudtype

1. Vælg det rigtige produkt

Du skal vide, at acnebehandling vil forårsage tørhed i ansigtshuden. Håndkøbsmedicin mod akne, der indeholder lugtstoffer eller panter, astringerende opløsninger og vandbaserede geler har en tendens til at være tørrere end andre former. Du foretrækker måske en lotion, creme eller salve. Det er bare, at produkter som dette er mere blødgørende og mindre tørre, så de er ikke effektive mod acne.

Hvis du bruger den aknemedicin, som hudlægen ordinerer på appen , fortæl lægen, at din hud har tendens til at være tør, så han kan vælge den mest passende recept til dig.

2. Giv huden tid til at tilpasse sig

Tørhed, afskalning og irritation er normalt de mest ubehagelige justeringer i løbet af de første par uger efter start af acnebehandling. For at overvinde dette er den bedste holdning at starte langsomt og tålmodigt.

Prøv først at bruge behandlingen dagligt eller kun tre dage om ugen, mens du venter på, at huden tilpasser sig. Fortæl en hudlæge, hvis topiske acnebehandlinger giver langsom, stabil fremgang.

Din læge kan anbefale at lade den receptpligtige medicin sidde på bumsen i 20 eller 30 minutter og derefter vaske den af. Dette vil give huden mulighed for at tilpasse sig uden at være for irriterende.

Læs også: 3 Hudpleje til fedtet ansigt og acne

Du kan også lade behandlingen trække i en længere periode på flere uger, indtil du kan lade den virke hele dagen (eller natten), så huden bliver for tør. Hvis tør hud er irriteret, er det bedst at stoppe med at bruge acnebehandlingen i et par dage. Træk vejret ind i huden. Efter at huden føles bedre, kan du starte langsomt igen med at bruge behandlingsmedicinen.

3. Påfør daglig fugtighedscreme

Regelmæssig brug af fugtighedscreme er en af ​​de bedste ting at gøre for at behandle tør hud. Fugtighedscreme hjælper med at bevare hudens fugt og fungerer som en okklusiv barriere for at beskytte huden. Påfør en god fugtighedscreme så ofte som nødvendigt for at holde huden tør, men mindst to gange om dagen.

Ved at vælge din fugtighedscreme med omhu, behøver du ikke bekymre dig om, at den bliver beskadiget. Kig efter mærker, der er oliefri, ikke-komedogene eller ikke-aknegeniske.

4. Brug skumfri rengøringssæbe

Ikke-skummende sæber er normalt tørrere end skummende sæber. Prøv at mærke, hvordan din hud føles, hud, der er meget stram, tør eller kløende efter rengøring er et tegn på, at produktet ikke er det rigtige produkt. I stedet for sæbe er de lavet med mildere syntetiske rengøringsmidler.

Læs også: Årsager til, at fedtet hud er nemmere at få acne

5. Undgå overvaskning

Vask ikke dit ansigt for ofte. Vask eller rensning af ansigtshud to gange om dagen er nok. Hvis du ikke er svedig eller beskidt, kan du bare vaske dit ansigt hver aften. At vaske dit ansigt med almindeligt vand er faktisk nok. Hvis du har brug for at fjerne makeuprester, så prøv at bruge en oliebaseret, parfumefri makeupfjerner.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Sådan behandles acne med tør hud.