5 typer af humørforstyrrelser, du skal kende

, Jakarta - Undersøgelse af humørforstyrrelser bruges ofte som en måde for sundhedspersonale at finde ud af, hvilken type psykisk lidelse man oplever. For eksempel for at tjekke, om nogen er deprimeret eller bipolar.

Børn, unge og voksne oplever ofte humørforstyrrelser. Vær opmærksom på, at børn og unge ikke altid har de samme symptomer som voksne. Det er sværere at diagnosticere humørforstyrrelser hos børn, fordi de ikke altid er i stand til at udtrykke deres følelser. Mere information om typerne af stemningslidelser kan læses her!

At genkende typerne af humørforstyrrelser

Følgende er de mest almindelige typer af humørsygdomme:

1. Større depression

Manglende interesse for sædvanlige aktiviteter, følelse af tristhed eller håbløshed og andre symptomer, der har været til stede i mindst to uger. Disse forhold kan indikere, at en person oplever depression.

2. Dystymi

Det er en kronisk stemning, humør lav, deprimeret eller irritabel, der varer i mindst to år.

3. Bipolar lidelse

Dette er en tilstand, når en person oplever perioder med depression, der veksler med perioder med mani eller forhøjet humør.

4. Humørsygdomme forbundet med andre helbredstilstande

Mange medicinske sygdomme (herunder kræft, skader, infektioner og kroniske sygdomme) kan udløse symptomer på depression.

5. Stof-induceret humørforstyrrelse

Symptomer på depression forårsaget af virkningerne af stoffer, stofmisbrug, alkoholisme, eksponering for toksiner eller andre former for stofbrug.

Mange faktorer bidrager til humørforstyrrelser. Denne tilstand er højst sandsynligt forårsaget af en ubalance af hjernekemikalier. Så kan det også være, at stressende livsændringer udløser et nedtrykt humør. Derudover kan humørforstyrrelser også overføres i familiens alias genetisk.

Mere information om stemningslidelser kan rekvireres direkte på . Læger eller psykologer, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Almindelige symptomer på humørforstyrrelser

Som tidligere nævnt er humørsygdomme opdelt i flere typer afhængigt af symptomer og relaterede helbredstilstande. Følgende er de mest almindelige symptomer på humørsygdomme:

1. En vedvarende trist, ængstelig eller "tom" stemning.

2. Følelse af håbløs eller hjælpeløs.

3. Har lavt selvværd.

4. Føler sig utilstrækkelig eller værdiløs.

5. Overdreven skyldfølelse.

6. Tænker på død eller selvmord.

7. Tab af interesse for sædvanlige aktiviteter eller aktiviteter, der engang har været nydt, inklusive sex.

8. Relationsproblemer.

9. Besvær med at sove eller sove for meget.

10. Ændringer i appetit og/eller vægt.

11. Reduceret energi.

12. koncentrationsbesvær.

14. Nedsat beslutningsevne.

15. Hyppige fysiske klager (f.eks. hovedpine, mavepine eller træthed), som ikke forbedres med behandlingen.

16. Meget følsom over for svigt eller afvisning.

17. Irritabilitet, fjendtlighed eller aggression.

Ved humørsygdomme er de ovennævnte symptomer mere intense end almentilstanden. Især hvis disse symptomer forstyrrer interaktioner med familie, venner, samfund eller arbejde.

Symptomer på humørsygdomme ligner normalt andre tilstande eller visse psykiske problemer. Hvis du er i tvivl om din helbredstilstand, så tøv ikke med at spørge Ja!

Reference:
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2020. Humørforstyrrelser
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Humørforstyrrelser