8 tegn på feber hos børn en farlig tilstand

Jakarta - Feber hos børn er ikke en farlig sygdom, fordi den kan hele af sig selv inden for få dage. Hvis barnet har feber, skal moderen vide, at hendes krop på dette tidspunkt reagerer på at bekæmpe infektionen i den. Selve infektionen kan være forårsaget af parasitter, vira eller bakterier. Det du skal være opmærksom på er, hvis feberen ikke aftager inden for uger, og barnet får en voldsom temperaturstigning.

Når ovennævnte symptomer opstår, indikerer det, at dit barn lider af farlig feber. Ikke en almindelig feber, mødre skal være opmærksomme på feber hos børn med følgende tilstande!

Læs også: Hvordan man kan se forskel på feberkramper og kvælning hos babyer

Dette er et farligt febertegn hos børn

En farlig feber skal have den rigtige behandling med det samme. Hvis barnet oplever en række af følgende symptomer, betyder det, at moderen straks skal tage det med til det nærmeste sundhedscenter!

  1. Barnet har en kropstemperatur på mere end 40 grader celsius.

  2. Barnet har høj feber, der varer mere end 72 timer.

  3. Barnet har høj feber ledsaget af kramper.

  4. Barnet har nedsat bevidsthed, og er meget svært at vække under søvn.

  5. Børn har en tendens til at blive ved med at føle sig søvnige eller endda ikke bevæge sig, selvom de får genstande, der normalt tiltrækker deres opmærksomhed.

  6. Barnet er meget nøjeregnende, græder uophørligt og kan ikke trøstes.

  7. Barnet har kvalme, kaster op, vil ikke spise eller ammer. I denne fase vil barnet opleve dehydrering, som kan være dødelig.

  8. Barnet har næseblod, blødende tandkød, opkastning eller blodig afføring samt røde pletter på huden. Disse tegn er en indikation på, at barnet har denguefeber.

Mødre skal vide, om en farlig feber i aldersgruppen 6 måneder til 5 år hos børn vil udløse et feberanfald. Når man oplever det, vil barnets krop opleve kraftige stød ledsaget af ryk i arme og ben. Dette vil blive efterfulgt af tab af bevidsthed eller besvimelse.

For at forhindre feberkramper hos børn skal du straks søge læge på det nærmeste hospital, hvis moderen ser tegn på farlig feber hos sit barn. Et feberanfald er en pludselig hændelse på grund af en proces uden for hjernen. Denne tilstand vil generelt stoppe af sig selv på mindre end 5 minutter og vil ikke gentage sig inden for 24 timer.

Læs også: Dette er grunden til, at feberkramper er farligere

Hvis der opstår et feberanfald, hvad skal du gøre?

Dit barn siges at have feber, hvis hans kropstemperatur når 38 grader Celsius eller mere. De vil se svage ud, nøjeregnende, græde meget, blive urolige, have problemer med at sove og ikke vil spise, drikke eller amme. Hvis din lille har komplikationer såsom feberkramper, er her førstehjælpen til børn:

  • Placer barnet et blødt, rummeligt, sikkert og behageligt sted.

  • Hold børn væk fra farlige genstande, såsom glasvarer, skarpe genstande eller værktøj, der kan lede elektricitet.

  • Læg barnet på siden, så alt indholdet af maven kan komme ud, så de undgår risiko for kvælning .

  • Læg ikke genstande, såsom skeer, forældres fingre eller andre genstande i barnets mund.

  • Giv dem ikke vand under anfald, da det vil udløse luftvejsobstruktion.

  • Undgå at begrænse barnets bevægelser, eller standse anfaldet med magt. Dette vil få barnets knogler til at brække.

Læs også: Disse årsager og hvordan man overvinder feberanfald hos børn

Vær altid opmærksom på, hvad der sker, når barnet får feberkramper, for det er meget vigtigt for lægen at tage behandlingstrin. Når feberanfaldet er overstået, skal du straks tage din lille til det nærmeste lægehus. Fortæl det til lægen, hvis barnet har oplevet noget lignende før.

Reference:

Indonesian Pediatrician Association (IDAI). Tilgået i 2020. Feberanfald er ikke så skræmmende, som du tror.
Stanford børns sundhed. Tilgået 2020. Feber hos børn
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Børnefeber: Hvornår skal man bekymre sig, hvornår man skal slappe af.