Yoghurtfordele til gravide kvinder

, Jakarta - Under graviditeten har mødre brug for calcium- og proteinindtag for moderens og fosterets sundhed. Derfor bør gravide spise fødevarer, der indeholder højt calcium og protein. Et af disse indtag kan fås fra yoghurt.

Alligevel er der også dem, der tror, ​​at indtagelse af yoghurt under graviditeten kan skade moderen og fosteret. Den sure smag anses for at være sundhedsskadelig under graviditeten. Men bare rolig, for yoghurt er sikkert til forbrug af gravide kvinder. Selv yoghurt er gavnligt for moderens og fosterets sundhed. Følgende er nogle af fordelene ved yoghurt, som du bør kende:

( Læs også : Fødevarer, der kan forbedre fosterets hjerneudvikling)

Tilstrækkelige ernæringsbehov

Yoghurt er resultatet af fermentering af mælk ved hjælp af naturlige bakterier som f.eks Lactobacillus acidophilus , Lactobacillus bulgaricus , og Streptococcus thermophilus , hvilket er godt for kroppens sundhed. Fordi de grundlæggende ingredienser er lavet af mælk, har yoghurt de samme fordele som dem, der produceres af mælk.

Et af næringsindholdet i yoghurt er calcium. Faktisk er yoghurt en af ​​de bedste kilder til calcium. Calcium er meget nødvendigt for gravide kvinders og fostres sundhed for at undgå risikoen for nervedefekter. Derudover er calcium i yoghurt også gavnligt for sundheden for knogler og tænder hos mor og foster.

Ud over calcium er yoghurt også en kilde til protein. Proteinet i yoghurt er gavnligt for cellevækst og regenerering. Derudover har gravide under graviditeten brug for ekstra energi. Ved at indtage yoghurt vil gravide få mere energi til at komme igennem graviditeten. Derudover kan yoghurt også forhindre gravide og fostre fra forskellige typer sygdomme.

Oprethold fordøjelsessundhed

Under graviditeten oplever ikke få gravide fordøjelsesproblemer, hvoraf den ene er forstoppelse. Selvfølgelig kan forstoppelse under graviditeten forstyrre moderens komfort under graviditeten. Prøv derfor at spise yoghurt, som er godt for fordøjelsen.

Indholdet af probiotika, som er gode bakterier i yoghurt, kan hjælpe med at opretholde fordøjelsessundheden. Fordi moderens fordøjelsesevne kan falde under graviditeten, kan indtagelse af yoghurt øge tarmens evne til at optage mad. Ikke nok med det, det probiotiske indhold i yoghurt er også nyttigt til at reducere nervefejl hos fosteret.

Godt for helbredet

Udover at være godt for fordøjelsessundheden, er yoghurt dybest set også godt for kroppens sundhed. På grund af dets høje nærings- og mineralindhold kan indtagelse af yoghurt styrke immunforsvaret. Med dette indhold er yoghurt også godt for hjertesundheden.

Under graviditeten er gravide kvinder modtagelige for nedsat immunforsvar. Dette kan have en negativ indvirkning ikke kun for moderen, men også for fosteret. Derfor kan indtagelse af yoghurt hjælpe mødre med at opretholde deres immunsystem. Så gravide kvinder vil altid være sunde under graviditeten.

Ikke kun godt til at bevare udholdenheden, yoghurt er også nyttig til at reducere risikoen for komplikationer, der kan opstå under graviditeten. Blandt disse er præeklampsi, svangerskabsdiabetes og allergier. Med disse forskellige fordele for sundheden er det ikke kun lækkert, men yoghurt er også godt for gravide kvinders sundhed.

( Læs også : 5 tips til valg af kosttilskud til gravide kvinder)

Tips til valg af yoghurt

Selvom yoghurt er godt for gravide kvinders og fostres sundhed, skal mødre også være forsigtige med at vælge yoghurt. Et af de trin, du skal tage, er at sikre, at den yoghurt, du indtager, har gennemgået pasteuriseringsprocessen. Det skyldes, at yoghurt, der ikke går igennem pasteuriseringsprocessen, indeholder bakterier, som ikke er godt for moderens og fosterets sundhed. Tjek derfor etiketten på yoghurtpakken for at være sikker.

Det næste skridt, der kan gøres, er at prøve at vælge yoghurt lavet af letmælk. Selvom gravide kvinder også har brug for fedtindtag, bør de stadig indtage fedtfattig yoghurt. Ved at indtage fedtfattig yoghurt kan mødre kontrollere deres vægt bedre og i balance.

Det vigtigste ved valg af yoghurt er at sikre sig udløbsdatoen. Faktisk gælder dette for alle produkter, der vil blive indtaget af gravide kvinder. Yoghurt er dog et fermenteret produkt, så hvis det udløber vil det have en meget dårlig indvirkning på moderens og fosterets helbred.

Vil du vide mere om fordelene ved yoghurt? Du kan kontakte en betroet læge gennem ansøgningen . Ved at bruge denne applikation kan mødre også forespørge om graviditet hos læger via e-mail Chat, taleopkald, eller Videoopkald. Derudover kan mødre også købe helseprodukter og kosttilskud hos uden at forlade huset. Ordrer vil ankomme inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!